Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: Setting up Album Artwork in AMP v1.4

  1. #1
    Newbie
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Las Vegas, NV
    Posts
    5

    Setting up Album Artwork in AMP v1.4

    yeah, so..

    I've figured out the basics of the AMP Front End, however, i dont know how to incorporate album artwork into the app.

    can anyone give me a hand?

  2. #2
    Constant Bitrate onepuff's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    184
    I think they need to be embedded in the mp3s themselves. You just need an mp3 tag editor to add artwork to the files.

  3. #3
    Newbie
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Las Vegas, NV
    Posts
    5
    i inputted the artwork directly into itunes myself, however, nothing shows up in AMP.

    is there something i am doing wrong?

  4. #4
    Variable Bitrate NeonDev's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    431
    simply adding the artwork in itunes probably isn't embedding them. you can test if it does by moving your songs to a new library on a different user. If they import with artwork it is embedded if not there's your problem
    check us out at: www.neonboombox.com

  5. #5
    Low Bitrate thanassius's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Maryland
    Posts
    83
    Sometimes when I import my iTunes library into AMP, it doesn't bring over all of my album art and sometimes not even all of my song. My general rule of thumb is to import twice, back to back. That usually works for me, so try importing, then immediately importing again.
    iDub Status:

    99.99% -- It's alive!!!...the extra .01% is because it'll never be completely "done."

  6. #6
    Newbie
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    17
    Im having the same problem. i tried embedding the art work by downloading a tag editor and still nothing. then i tried the same songs in neon boom box and the album art was there. could leopard be the problem?

  7. #7
    Variable Bitrate NeonDev's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    431
    neon boombox no longer reads embedded artwork at all instead relying entirely on leopards quicklook framework. so you are partially correct ;-)
    check us out at: www.neonboombox.com

  8. #8
    Low Bitrate sonneboz's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Tampa
    Posts
    108
    any update to this question? I've used a mp3 editor, but they still do not show up in amp

  9. #9
    CarFrontEnd Creator iamgnat's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    NoVA
    Posts
    867
    I haven't used AMP in a long time but as of the last time I used it you had to:
    1. Add the art to the music file (ID3 tags). iTunes used to do this before they added the iTMS art feature, don't know if it still does.
    2. Quit AMP if it is running.
    3. Nuke the ~/Application Support/AMP directory (IIRC there is a data directory in there which is really all you need to delete).
    4. Launch AMP and reimport your Music.


    The problem with AMP and artwork (again as of the last time I used it) was pulled out of the files during the import and he did his own thing with it (mainly for the Album view).

    As mentioned above, some times the import doesn't work and you have to go through the import (I suggest nuking the directory again) all over again.

    -dave
    My pathetic worklog.
    CarFrontEnd (now it's own sub-forum!!!!)

  10. #10
    Low Bitrate sonneboz's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Tampa
    Posts
    108
    Thanks iamgnat, I tried what you posted, deleting the data directory, however the album art still does not show. For the record, I used Fixtunes to add the art, is there something better? Are many people still using this FE, if not, what is the best "front row" like FE?

    -Zack

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 3
    Last Post: 03-01-2007, 03:42 PM
  2. setting to skip album browse
    By Eubey in forum Freeway
    Replies: 3
    Last Post: 01-06-2007, 04:53 PM
  3. applying amp in home setting
    By ghost6900 in forum Newbie
    Replies: 5
    Last Post: 12-12-2006, 06:40 PM
  4. Replies: 67
    Last Post: 10-15-2006, 09:35 PM
  5. Setting gains with amp and outboard soundcard
    By Quack in forum Car Audio
    Replies: 4
    Last Post: 06-10-2006, 06:03 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •