Results 1 to 7 of 7

Thread: Problem with Headset Profile and Nokia Phone

  1. #1
    FLAC Nola111's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    New Orleans, LA
    Posts
    1,197

    Problem with Headset Profile and Nokia Phone

    I just bought a Nokia N75 smartphone. I am using a Belkin BT dongle on my pc with the latest Broadcomm drivers (5.1.33). All the profiles on my pc work fine the phone EXCEPT the Handsfree profile. The PC will connect the handsfree profile to the phone but then drop the connection after about 3 seconds. I have tried several different pc's and even a different dongle. Also I CAN connect the N75 to a BT earpiece with no issue. So the issue is that the N75 won't stay connected to the handsfree profile, even though it works fine with all the other profiles (DUN, SPP OBEX, etc).

    Any ideas?? Nokia was no help at all.

  2. #2
    Newbie RoadThunderS's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Bellusco (Milano) - ITALY
    Posts
    23
    Hi, I have a NOKIA N73 and road runner in my car. I'm trying to use my phone with road runner via bluetooth, for make a simple telephone call.
    Please, Can you help me giving some indication ? Where can I find the PHOCO software and how I can installed and configure it on my pc.
    Thanks
    Mario

  3. #3
    Maximum Bitrate
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    649
    F6 Tornado Project Log ; HP Blackbird Watercooled Server

    Beta Tester for Centrafuse and 3dConnexion (No business affiliation with either)

  4. #4
    Maximum Bitrate NiSlo's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Gold Coast, Australia
    Posts
    508
    I've just upgraded from my N70 to a 6110 navigator and I'm having the same problem. The handsfree profile worked perfectly on the n70 however it is dropping out after a couple of seconds on the 6110. I'm using Widcomm stack 5.0.1.801.

    I don;t know if it's relevant, but if I to to connect from computer to phone, it drops out almost immediatley. If I connect from phone to computer, it stays for connected for a few seconds before it drops out.

    Did you end up getting ti to work Nola111?
    I installed my carpc into my pet Kangaroo, mate.

  5. #5
    FLAC Nola111's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    New Orleans, LA
    Posts
    1,197
    Quote Originally Posted by NiSlo View Post
    I've just upgraded from my N70 to a 6110 navigator and I'm having the same problem. The handsfree profile worked perfectly on the n70 however it is dropping out after a couple of seconds on the 6110. I'm using Widcomm stack 5.0.1.801.

    I don;t know if it's relevant, but if I to to connect from computer to phone, it drops out almost immediatley. If I connect from phone to computer, it stays for connected for a few seconds before it drops out.

    Did you end up getting ti to work Nola111?
    Unfortunately no. I returned the phone because it would not stay connected. This sucks because I really like Nokia's but it seems their BT doesn't like USB BT dongles for some reason.

  6. #6
    Newbie
    Join Date
    May 2008
    Posts
    11
    Has anyone had any luck with this. This is a real problem for me with my N73. I have another 12 months on contract so can't just swap to another phone.

    Surely with all the Symbian 9 phones out there (N95, N95 8GB, N73, N82, 6110 Nav, E65, 6500 slide, 6120 etc etc) there are enough people trying to use audio gateway that there must be a solution to this problem??

    EDIT:

    SOLVED! If you are having problems with Widcomm drivers and your Symbian S60 phones, downgrade to version 4.x version drivers. My N73 now works with the Audio Gateway service. It seems whatever was changed with Widcomm versions 5.x and newer, is incompatible with Nokia's/Symbian's implementation.

  7. #7
    Maximum Bitrate jonessc's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Wales, UK
    Posts
    787
    Quote Originally Posted by Hazza View Post
    SOLVED! If you are having problems with Widcomm drivers and your Symbian S60 phones, downgrade to version 4.x version drivers. My N73 now works with the Audio Gateway service. It seems whatever was changed with Widcomm versions 5.x and newer, is incompatible with Nokia's/Symbian's implementation.
    Any download links for the older version of wildcomm?

    CarPuter Progress:
    Planning:-----> [||||||||||] 100%
    Hardware Buying:-> [||||||||||] 100%
    Software:-----> [||||||||||] 100%
    Installing:-----> [||||||||||] 100%
    Current Project= Making skins in photoshop...

Similar Threads

  1. Nokia Phones
    By [iG] in forum PhoneControl
    Replies: 211
    Last Post: 01-19-2005, 02:59 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •