Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 11 to 20 of 26

Thread: Need some installation help...

  1. #11
    MySQL Error
    Auto Apps:loading...

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    5,261
    i have brought this issue up with fluxmedia...
    -Thanks
    Mitch
    www.rush2112.net

    "Did you test it in carwings??"

    Sun, Come shine my way
    May healing waters bury all my pain
    Wind, Carry me home
    The fabric of reality is tearing apart
    The piece of me that died
    Will return To live again

  2. #12
    Low Bitrate ph7ryan's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Atlanta
    Posts
    92
    also...I changed my pc natural audio back to the onboard audio...don't forget that...im thinking that is his issue...

  3. #13
    Maximum Bitrate S4Per's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Seattle, WA
    Posts
    782
    I'm all good now as far as getting sound out, but not getting very consistent behavior when resuming from hibernation (75% of the time the whole computer is frozen and I need to hard power off). That only happens if the radio is playing within CF before hibernating.

    Perhaps the 'delay on resume' will help here?

  4. #14
    Low Bitrate ph7ryan's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Atlanta
    Posts
    92
    i don't use hibernation so I would not know, but yes, I know that delay on resume is the amount of time (can't remember what they are called in programming, but 1000 is about a second)...so you are telling it not to look for the device until however many seconds after the resume...make it like 10000 or something high at first and then see if that helps...

  5. #15
    MySQL Error
    Auto Apps:loading...

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    5,261
    CF, defaults to 2000 (2 secs) but you might need more for usb devices to renumerate


    but alot of the time, its bad wiring... the power that goes to the 12V DC connection on the usb interface, MUST BE POWERED WHEN THE PC IS POWERED

    so IGNITION power is a POOR choice, since that is OFF while the pc is going into hibernation...

    id just wire it to 12v constant, or 12volt hard drive power
    -Thanks
    Mitch
    www.rush2112.net

    "Did you test it in carwings??"

    Sun, Come shine my way
    May healing waters bury all my pain
    Wind, Carry me home
    The fabric of reality is tearing apart
    The piece of me that died
    Will return To live again

  6. #16
    Maximum Bitrate S4Per's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Seattle, WA
    Posts
    782
    it's wired to my carnetix 2140 secondary output (I have 2 PSU's).
    I think I'm good there, but I'll validate that I have this particular 2140 coming on prior to the main 2140 that powers my mobo comes on (via the delay on setting on the PSU). They both trigger off the same ACC line.

    Had some time to finally document my setup, btw...kept on forgetting how I had it setup..lol.

  7. #17
    MySQL Error
    Auto Apps:loading...

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    5,261
    Wow!

    Double wow!
    -Thanks
    Mitch
    www.rush2112.net

    "Did you test it in carwings??"

    Sun, Come shine my way
    May healing waters bury all my pain
    Wind, Carry me home
    The fabric of reality is tearing apart
    The piece of me that died
    Will return To live again

  8. #18
    MySQL Error
    Auto Apps:loading...

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    5,261
    keep in mind, if the tuner looses power early, before pc is done with it (it sends shutdown commands during hibernation) and isnt powered before the pc is in to the resume stage you might have issues

    but it all could be resume delay.. to wait 3-4 seconds for usb devices to comback on line

    there is a setting in CF
    -Thanks
    Mitch
    www.rush2112.net

    "Did you test it in carwings??"

    Sun, Come shine my way
    May healing waters bury all my pain
    Wind, Carry me home
    The fabric of reality is tearing apart
    The piece of me that died
    Will return To live again

  9. #19
    Maximum Bitrate S4Per's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Seattle, WA
    Posts
    782
    lol...i'll take the 'wow's' as a compliment...thanks ;-)

    the losing power before it's done with it..great point - i thought of the same thing on the way home and that could have been it. i've now set that 2nd 2140 to remain on for 2 minutes after ACC is off, whereas the mobo will go into shutdown immediately. i've had 3 successful resume tests since then...i'll keep an eye on it over the next couple of days and report back.

    Cheers!

    -Per

  10. #20
    MySQL Error
    Auto Apps:loading...

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    5,261
    well, the mobo, doesnt shutdown "immediately", it does take some time to do the hibernation or shutdown, maybe 15 seconds...

    so.. i dont think 2 mins keep alive is needed, maybe 30 sec

    but you get the idea.. its just a simple rule, if the pc is on (aka NOT OFF), the tuner should have power
    -Thanks
    Mitch
    www.rush2112.net

    "Did you test it in carwings??"

    Sun, Come shine my way
    May healing waters bury all my pain
    Wind, Carry me home
    The fabric of reality is tearing apart
    The piece of me that died
    Will return To live again

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

Similar Threads

  1. looking for audigy nx 2 installation disc
    By americasfuture2 in forum General Hardware Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 08-18-2008, 05:01 PM
  2. Replies: 0
    Last Post: 11-26-2006, 08:25 AM
  3. '88 Dropped Mini Xbox installation in progress..
    By edraws in forum Show off your project
    Replies: 9
    Last Post: 06-24-2006, 07:23 PM
  4. Zonet USB dongle installation problem
    By tibby01 in forum Wireless Communications
    Replies: 0
    Last Post: 03-26-2006, 08:48 PM
  5. Replies: 9
    Last Post: 03-31-2005, 03:40 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •