Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 30

Thread: Jl 500/1 Gone Bad

  1. #1
    Low Bitrate
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    61

    Jl 500/1 Gone Bad

    To make a long Story short i got to eat it or fix it.
    I have Added a picture. What are the odds of this thing working once i replace the damage, assuming that i can find the parts?
    ps: the amp powers on without a problem just the outputs are fried.



  2. #2
    Maximum Bitrate binary.h4x's Avatar
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Fairfax, VA
    Posts
    852
    I would go ahead and replace those resistors too, while you are at it, they are cheap.
    2007 Honda Fit Sport 1.5L SOHC-VTEC

  3. #3
    Low Bitrate
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    61
    Quote Originally Posted by binary.h4x View Post
    I would go ahead and replace those resistors too, while you are at it, they are cheap.
    I think they are resistors is that what they are called it has a white # 470. is there any special place i might find these?

  4. #4
    Maximum Bitrate binary.h4x's Avatar
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Fairfax, VA
    Posts
    852
    Quote Originally Posted by mrhonnesty99 View Post
    I think they are resistors is that what they are called it has a white # 470. is there anu special place i might find these?
    They are called surface mount resistors.
    2007 Honda Fit Sport 1.5L SOHC-VTEC

  5. #5
    Low Bitrate
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    61
    Quote Originally Posted by binary.h4x View Post
    They are called surface mount resistors.
    Thanks

  6. #6
    Car Audio Moderator durwood's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Chicagoland (St. Charles,IL)
    Posts
    2,028
    www.digikey.com

    Measure it with a mutlimeter but I think it's value might be 470ohm. Make sure the transistors are all the same part# before ordering. Most amps use a complimentary pair and the might not all be IRFZ44N's. make sure you replace all the transistors on the output stage an not just the burned up ones.

    Good luck.

    EDIT: I forgot it's a classD amp, they might all be the same part number.

  7. #7
    Low Bitrate
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    61
    I found the parts online and from 2 different placed the tottal was bout $22 max for all the parts including shipping lets hope it works i will keap you posted.

  8. #8
    FLAC mbkowns's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    SOCAL
    Posts
    1,141
    Let me know how it goes i have a JL Audio 300/4 locked in protect mode and it won't come out. Haven't pulled it apart yet but maybe thats whats up...
    2005 Ford Mustang GT <- - - UPDATED PICTURES

    2003 KAWASAKI Z1000 - CUSTOM MODZ

    MBK (AIM = IllMBKllI)

  9. #9
    Low Bitrate
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    61
    Quote Originally Posted by durwood View Post
    www.digikey.com

    Measure it with a mutlimeter but I think it's value might be 470ohm. Make sure the transistors are all the same part# before ordering. Most amps use a complimentary pair and the might not all be IRFZ44N's. make sure you replace all the transistors on the output stage an not just the burned up ones.

    Good luck.

    EDIT: I forgot it's a classD amp, they might all be the same part number.
    I found the 8 burned irfz44n, the new parts # is irfz44npbf . just in case some one got screwed like i did and the surface mount resister are part # CAT10471 from http://www.weisd.com/store2/CAT10471.html

  10. #10
    Car Audio Moderator durwood's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Chicagoland (St. Charles,IL)
    Posts
    2,028
    Quote Originally Posted by mbkowns View Post
    Let me know how it goes i have a JL Audio 300/4 locked in protect mode and it won't come out. Haven't pulled it apart yet but maybe thats whats up...
    Crack it open and have a look to see what is burned up. The 300/4 will look a bit different and might use different parts since it is a class a/b design instead of Class D.

Page 1 of 3 123 LastLast

Similar Threads

  1. Tview t700ts - Bad drivers or bad touchscreen?
    By HyperZulu in forum LCD/Display
    Replies: 2
    Last Post: 02-21-2007, 02:00 PM
  2. Panasonic UJ-845-B bad or did i simply order the wrong stuff?
    By kireol in forum General Hardware Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 12-05-2006, 08:07 PM
  3. Auto power off
    By accord in forum General Hardware Discussion
    Replies: 29
    Last Post: 08-15-2004, 07:08 AM
  4. Bad Serial Ports on EPIA M9000
    By wi77iam in forum General Hardware Discussion
    Replies: 6
    Last Post: 05-06-2004, 11:49 AM
  5. how bad is composite video
    By kderedwolf in forum LCD/Display
    Replies: 4
    Last Post: 09-23-2003, 01:04 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •