Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: JL 300/4 amp

  1. #1
    Maximum Bitrate Dennis5587's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    NY
    Posts
    840

    JL 300/4 amp

    Hey, I bought a JL300/4 amplifier from another member on the forum, and when I tried it to set the gains, the low ohm protection light goes on. I disconnected everything, and the light still comes on. I tried going from one input to another testing the RCA's by plugging in an RCA playing music into the amp with all the gains set down, and I came up to an RCA that when I plugged it in, I started to hear the music comming out of the amp... no speakers hooked up, just music comming out of my amp with only power, and one rca...

    Any idea's as to what I do? (Other then trash it)

    2006 Mazda 3
    Behringer DCX-2496
    JL300/4 Focal 6W4311B Focal TN52
    JL500/1 JL10w6v2

  2. #2
    MySQL Error scott_fx's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Los Angeles Ca
    Posts
    3,998
    damn man! sorry to hear about that. there are companies out there that will repair broken amps, you may want to start there. (i assume that it's a 'gray market' amp w/o jl warranty?)
    New System in progress:
    M10k
    Phaze TD1500 ~> Dynaudio MD130
    Phaze TD1500 ~> Seas g18rnx/p
    Zapco Ref 500.1 ~ 12" tc-9
    Behringer DCX2496 ~ Envision Electronics psu
    Transflective Xenarc

    My Car Pc Install
    My Boat Pc worklog

  3. #3
    Maximum Bitrate Dennis5587's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    NY
    Posts
    840
    well, its an older amp bought second hand... AKA it prob. broke so he sold it to me, but I'm not going to go as far as to say that is what definatly happened, I like to give people the benefit of the doubt...

    2006 Mazda 3
    Behringer DCX-2496
    JL300/4 Focal 6W4311B Focal TN52
    JL500/1 JL10w6v2

  4. #4
    FLAC FC3S's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Seoul, Korea
    Posts
    1,040
    you can get anything repaired, obviously you'd have to pay for it, but just ask around any repair shops

    i work at a repair shop here in canada, and we'll take a look at anyting thats broken, whether we're authorized for that manufacturer or not

  5. #5
    Maximum Bitrate Dennis5587's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    NY
    Posts
    840
    well, considering your out of my area, so I wouldn't be stealing business from you... any idea's?

    2006 Mazda 3
    Behringer DCX-2496
    JL300/4 Focal 6W4311B Focal TN52
    JL500/1 JL10w6v2

  6. #6
    Car Audio Moderator durwood's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Chicagoland (St. Charles,IL)
    Posts
    2,028
    JL audio will repair it if you call them. Of course it will cost you some $ though. I know of a few other places that could repair it as well.

  7. #7
    Maximum Bitrate Dennis5587's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    NY
    Posts
    840
    any idea around how much jl would cost?

    2006 Mazda 3
    Behringer DCX-2496
    JL300/4 Focal 6W4311B Focal TN52
    JL500/1 JL10w6v2

  8. #8
    Car Audio Moderator durwood's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Chicagoland (St. Charles,IL)
    Posts
    2,028
    I'd call them but some one else said this in another forum

    JL charges $120 including return shipping to fix them to new spec (not cosmetics though).
    Here is another good place you might be able to get it fixed at.

    http://www.db-r.com/

  9. #9
    Maximum Bitrate Dennis5587's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    NY
    Posts
    840
    yeah, I called tech support today, 120 flat rate to repair it... but they didnt say anything about "new spec" wonder what the includes, what forum you get that from?

    2006 Mazda 3
    Behringer DCX-2496
    JL300/4 Focal 6W4311B Focal TN52
    JL500/1 JL10w6v2

  10. #10
    Newbie
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Seattle, WA
    Posts
    33
    I believe "new spec" might be that they put a new board in (sometimes its easier that way than trying to fix them). So the guts are new, the outside heatsink is the same one you sent in.

    Juan

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. YES!!! Yet Another Amp Problem
    By CaptainTrap in forum Car Audio
    Replies: 20
    Last Post: 03-24-2007, 10:58 PM
  2. JL amp problem....
    By JL_set in forum General MP3Car Discussion
    Replies: 21
    Last Post: 03-03-2007, 03:00 AM
  3. installed line amp in 05 xterra and no sound
    By 05-se in forum Car Audio
    Replies: 0
    Last Post: 06-12-2006, 12:51 PM
  4. wtb: jl audio 300/4 amp
    By EsKALad in forum Classified Archive
    Replies: 6
    Last Post: 02-21-2006, 08:27 PM
  5. Amp Temperature (6-channel)
    By auto_robotics in forum Car Audio
    Replies: 15
    Last Post: 08-18-2005, 04:53 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •