Results 1 to 6 of 6

Thread: did i fry my amp

  1. #1
    Newbie
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    1

    did i fry my amp

    hi new peaple help! i installed an amp and woofer all wired right, except when i would turn it up loud the amp would go into protect. it was fine for a while until i turned it up all the way ,it went into protect but this time it stayed on protect for a while ,then when it did come back on there was no sound. come to find out the ground came lose, i tightened it still nothing ,what did i do ?

  2. #2
    What can I say? I like serial. Curiosity's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Florence Yall, BFKY
    Posts
    2,684
    If it's still under warantee, then it's defective.

  3. #3
    Low Bitrate
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    79
    Does the amp still turn on? if not check the fuses.

    And as for the previous problem it seems like you wired your subwoofers incorrectly thus causing the amp to go into protection mode.
    [98%]

  4. #4
    Newbie
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Richmond, VA
    Posts
    23
    I agree that I think the wiring is done wrong...I would check the connections.
    Owner of three automotive franchises, specializing in electronics.

  5. #5
    Car Audio Moderator durwood's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Chicagoland (St. Charles,IL)
    Posts
    2,028
    Threads merged. Please don't double post.

  6. #6
    What can I say? I like serial. Curiosity's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Florence Yall, BFKY
    Posts
    2,684
    Yeah, subs wired in parallel as 1 ohm or 2 on a non 2 ohm stable amp could heat it up quick huh?

Similar Threads

  1. Engine Noise due to ground loop or amp?
    By matt11601 in forum Car Audio
    Replies: 30
    Last Post: 08-26-2009, 09:38 PM
  2. Unusual amp shut off problem....please help!
    By mike40370 in forum Car Audio
    Replies: 12
    Last Post: 12-05-2007, 05:13 PM
  3. Replies: 3
    Last Post: 12-07-2004, 07:34 PM
  4. Amp setup. Heat concern.
    By d_sellers1 in forum Car Audio
    Replies: 2
    Last Post: 07-09-2004, 10:58 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •