Results 1 to 2 of 2

Thread: No Sub with Sound Card

  1. #1
    Low Bitrate Flaring_Afro's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    VA
    Posts
    88

    No Sub with Sound Card

    I've never dealt with analog 5.1 so I might just be making a dumb mistake, but I cant get the center/sub port on my usb creative sound blaster to output any sub. I checked and the amp and subs are fine and the port works. If I select 5.1 and connect it to a normal speaker it plays (sending center output). In the creative menu I select "4/4.1" but it just wont send the .1. Any tips? I can make a short video of the creative software menus tonight if that helps...
    Acer Netbook with 160hdd and 1.60 Ghtz atom - to be installed

  2. #2
    Low Bitrate Flaring_Afro's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    VA
    Posts
    88
    Never mind I got it to work. It was me being a noob to 5.1 analog. The 4.1 units that are made for computers only have front and rear inputs. I just ran a cable from the 4 channel amp to the subs' and it sounds amazing now.
    Acer Netbook with 160hdd and 1.60 Ghtz atom - to be installed

Similar Threads

  1. PCI Sound Card With RCA?
    By 356Speedster in forum General Hardware Discussion
    Replies: 28
    Last Post: 05-12-2009, 08:21 PM
  2. Replies: 5
    Last Post: 05-12-2008, 02:43 PM
  3. Weird problem with USB sound card
    By ajamils in forum Road Runner
    Replies: 3
    Last Post: 04-23-2008, 10:02 AM
  4. Good Sound Card Suggestions
    By Cocide in forum Car Audio
    Replies: 5
    Last Post: 04-13-2008, 04:00 PM
  5. Any opinions on the Phillips Aurillium external sound card?
    By UMM in forum General Hardware Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 02-27-2004, 04:39 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •