Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: something makes my tweeter clipping ...and a little my midrange...

  1. #1
    Variable Bitrate
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    380

    something makes my tweeter clipping ...and a little my midrange...

    HI....i got something making my tweeters cliping ...


    i do not really hear them...and when i put the sound up the clip....


    the problem appears with my midrange too...but less...


    i played with my gain...but thats not the problem...


    So i would like to know if is there a signal wich can do clipping in my speaker...(in the carputer)

    is there any level that i could lower in the pc? there are many level ajustment everywhere



    my setup:

    asus xonar 2d pci sound card...
    audiomulch
    lsfilter


    could it be my soud card wich has just 2 volt rms of outpout?
    wich makes my speaker cliping?

  2. #2
    Variable Bitrate
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    380
    if you dont understand i could try to explain more...

  3. #3
    Variable Bitrate
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    380
    maybe wungun you had a similar problem like that?


    should i just change the sound card?

    what can i do?

  4. #4
    Variable Bitrate
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    380
    or maybe it is the asiofor all.?

    is there a way to replace it?

  5. #5
    Variable Bitrate
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    380
    i am realluy starting to think it is the vac or the asiofor all....is there anyways to get sound without these?

  6. #6
    Maximum Bitrate
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    chicago, Illinois
    Posts
    752
    Sounds like a crossover problem.
    "In the beginners mind there are many possibilities, but in the experts mind there are few."- Shunryu Suzuki
    "Do it right or don't do it at all"

    PROGRESS:
    [-------90%-] (New Car=New Build)

  7. #7
    Variable Bitrate rijndael's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    on Earth
    Posts
    383
    it could also be your cable from the sound card to your amp...had a problem similar to yours once, and that was the issue...my midrange on driverside was out completely, replaced the cable, no more issue.
    Trouble deciding on car speakers? Clicky Clicky
    Speakers: DLS Ultimate Iridium 6.3 Link
    Subwoofer: removed
    Amplifier#1 (Front Stage): DLS Ultimate A4
    Amplifier#2 (Sub) removed
    Carputer: Removed for tablet install

  8. #8
    Variable Bitrate
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    380
    i pluged the pc into my hosue....and i plug a headphone in the tweeter jack....

    it made the same thing...


    i try to put my xonar audio card into my other home pc...and the card was playing perfect....

    in my other pc i have windows vista...maybe it is taht....i know that wungun has two sound card with windows xp...but maybe he do not use this outpout(high)

  9. #9
    Variable Bitrate
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    380
    maybe a driver isssus with xp...

    or the carputer motherboard is not compatible with my sound card

  10. #10
    Variable Bitrate
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    380
    http://www.mp3car.com/vbulletin/powe...ing-my-pc.html

    go to see this topic...i almost found the problem...

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •