Results 1 to 4 of 4

Thread: Weird Amp Problem

  1. #1
    Newbie
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Victoria, Australia
    Posts
    7

    Weird Amp Problem

    Recently got a free amp and subs from a mate of mine because the amp was driving him nuts. He couldn't work out why it would works sometimes and not others. After a fair bit of testing I've worked out how to avoid the problem but not a nice solution of the cause of the problem. Pretty much the amp will go into protect mode if ACC is turned on or the car is started (so pretty much when turning on the amp) while the RCA's are plugged in to the amp and into a HU or iPod at the other end (so if the circuit is completed). So it'll work if i unplug the RCA's from my ipod then turn the car on then plug them in. I have the speakers amp plugged into the ipod and the mono wont work if that one is plugged in either, thinking maybe the other amp is sending some kind of signal down the line? I have opened the amp up and nothing seems blown or broken in any way. Any thoughts?

  2. #2
    Newbie
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Victoria, Australia
    Posts
    7
    No-one has any ideas?

  3. #3
    MySQL Error soundman98's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    on the border of northern IL/IN
    Posts
    5,848
    you could probably wire in a delay-- something based off multiple relays connected to a pulse timer(555-based timer circuit). but for the cost of the relay's+pulse timer, you could probably replace the amp...

  4. #4
    Newbie
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Victoria, Australia
    Posts
    7
    I am an electrical engineering student and can get most electrical components free so maybe this is my best option

Similar Threads

  1. Weird Mic Problem.. Help!
    By veetid in forum Car Audio
    Replies: 45
    Last Post: 09-30-2006, 07:05 PM
  2. SP7 VGA...weird problem
    By Carter in forum LCD/Display
    Replies: 0
    Last Post: 07-15-2006, 02:38 PM
  3. weird RR problem
    By liquid_smoke in forum Road Runner
    Replies: 9
    Last Post: 12-01-2005, 01:52 PM
  4. Weird Weird Weird Holux 210 problem
    By omernesh in forum GPS
    Replies: 7
    Last Post: 07-01-2005, 08:55 PM
  5. Weird Problem...
    By SlimJimmy in forum General Hardware Discussion
    Replies: 7
    Last Post: 02-17-2004, 04:31 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •