Page 1 of 10 12345678910 LastLast
Results 1 to 10 of 95

Thread: Why does my new setup sound like ***?

  1. #1
    Raw Wave tbird2340's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Poland, OH
    Posts
    2,000

    Why does my new setup sound like ***?

    So I installed a RF 500X to a set of Polk Audio MM6501 for my fronts and a pair of Polk Audio db650 for my rears..

    Before hooking them up to my amp and running them directly off my deck they sounded OK (I'm 99% sure and will verify soon).. Ever since hooking up to my AMP and running off my CarPC they sound like total ***.. The rears sound like they are blown even at low volume but I know they aren't..

    Few things to note:

    * The front left woofer (6 3/4") isn't hooked up yet. Can't find the wires.
    * The door speakers don't fully cover the opening. The fronts came with brackets but they still don't fully cover the hole.. The rears I had to fab my own and they don't cover fully either.
    * I eliminated the CarPC and ran audio from my iPhone to the AMP and still had same quality issues..

    Things to check?

    Thanks!
    Current Vehicle: 2007 Dodge Nitro

    Second Vehicle: Sold it :( 2005 Dodge Ram 1500 Quad Cab

    First Vehicle: 2003 Ford Ranger

  2. #2
    Maximum Bitrate kegobeer's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Panama City Beach
    Posts
    627
    Can you borrow an amp from someone and swap out the 500x as a test? If the sound improves, your amp would be the problem.
    1999 Mercury Grand Marquis GS with: ASRock E350M1 w/4GB RAM, 80GB Intel SSD, Opus DCX3.120, Visteon HD Radio + HDR-USB, PL-18N wifi, OBDLink Scan Tool, BTA6210 BT, BU-353, Win 7 Ultimate, CF 4.0, Alpine MRP-F240 + MRP-T220, RF Punch 1572s, Kicker 8" Comp.

  3. #3
    Raw Wave tbird2340's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Poland, OH
    Posts
    2,000
    Ok so I removed the amp and have it running directly off the head unit and there is no sound issues... When it's hooked to the amp it sounds like jack..

    The amp is set to AP (All Pass) and the input set to 2 (not 4). I only have one set of RCAs so I can only enter them in the one set.. Here is the manual.

    Could that be the issue?
    Current Vehicle: 2007 Dodge Nitro

    Second Vehicle: Sold it :( 2005 Dodge Ram 1500 Quad Cab

    First Vehicle: 2003 Ford Ranger

  4. #4
    Raw Wave tbird2340's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Poland, OH
    Posts
    2,000
    I'm wondering if this is my issue...

    Current Vehicle: 2007 Dodge Nitro

    Second Vehicle: Sold it :( 2005 Dodge Ram 1500 Quad Cab

    First Vehicle: 2003 Ford Ranger

  5. #5
    MySQL Error soundman98's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    on the border of northern IL/IN
    Posts
    5,820
    ^ it can't hurt to try.

  6. #6
    Raw Wave tbird2340's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Poland, OH
    Posts
    2,000
    I'll try that shortly. Another question.. I was looking at getting an Infinity Basslink ($189) for my bass.. I want something that isn't HUGE because with the car I have now (Dodge Nitro) I don't want to take up the entire back area..

    Should I get that or just get a sub and box? I have a Kicker zx350.2 that is available to use for my amp and it looks like Best Buy is giving a free box with a sub..

    "Save now, while you can get a free subwoofer enclosure with purchase of each Alpine or Kenwood 10" or 12" subwoofer below."

    Get the all in one or buy a sub / box? If so, what sub / box in the link above would be good?

    Thanks
    Current Vehicle: 2007 Dodge Nitro

    Second Vehicle: Sold it :( 2005 Dodge Ram 1500 Quad Cab

    First Vehicle: 2003 Ford Ranger

  7. #7
    Raw Wave tbird2340's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Poland, OH
    Posts
    2,000
    Was thinking about the Alpine - 12" Single-Voice-Coil 4-Ohm Subwoofer SWE-1243 ($80) and possibly this box or this box.

    Thoughts?
    Current Vehicle: 2007 Dodge Nitro

    Second Vehicle: Sold it :( 2005 Dodge Ram 1500 Quad Cab

    First Vehicle: 2003 Ford Ranger

  8. #8
    MySQL Error soundman98's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    on the border of northern IL/IN
    Posts
    5,820
    there have been a few members on my eclipse forum that used the basslink--the quality seems to be similar as the motorized touch screens around here.. so i don't recommend them.

    i have always liked using separate amp/sub/boxes for the flexibility it offers.

    a 10" sub is going to be better for taking up less space, though, the truck box and type e sub should do ok--that box is within the box recommended by alpine.

  9. #9
    Raw Wave tbird2340's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Poland, OH
    Posts
    2,000
    Yea, I'm leaning towards a box/sub/amp and not the all in one.. So you would recommend the 12" with the long truck box instead of the other box I linked?

    What do you think about sound/performance difference between a 10 and a 12 with the amp I'm going to use?
    Current Vehicle: 2007 Dodge Nitro

    Second Vehicle: Sold it :( 2005 Dodge Ram 1500 Quad Cab

    First Vehicle: 2003 Ford Ranger

  10. #10
    MySQL Error soundman98's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    on the border of northern IL/IN
    Posts
    5,820
    i recommend the truck box mostly for the lesser trunk space it would take up, alpines 'perfect box' is 1.25 cu ft, so the truck box is closest to that. the squarer-box is closer to 2cu. ft.

    a 10" will be a little quieter, though, is much more space friendly..

Page 1 of 10 12345678910 LastLast

Similar Threads

  1. Sound Setup? help?
    By outactrl in forum Newbie
    Replies: 1
    Last Post: 10-06-2010, 10:06 AM
  2. New sound setup.
    By jaloos in forum Car Audio
    Replies: 4
    Last Post: 08-30-2007, 08:56 PM
  3. will this setup sound better than....
    By Dichotomous in forum Car Audio
    Replies: 12
    Last Post: 10-13-2006, 09:08 AM
  4. how does this carputer setup sound?
    By psiko_scweek in forum General Hardware Discussion
    Replies: 7
    Last Post: 04-05-2005, 09:33 AM
  5. Sound Card Setup
    By gboy in forum Car Audio
    Replies: 4
    Last Post: 02-23-2005, 10:17 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •