Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 21 to 25 of 25

Thread: Car pc 4CH amp and 2000watt sub amp

  1. #21
    Low Bitrate
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    64
    If your speaker/amp setup worked with a standard stereo before, it will work with your carpc. Check your carpc sound settings. Make sure you have your headphone jack configured the way you expect/want it to. Most will run it in Stereo or 2.0 mode and split it off. I would guess from your current setup, you want Quadrophonic or 4.0 mode, and make sure your subwoofer input is coming off the front RCAs, NOT the rear.

    I had an identical setup to you (4ch + mono amp), and ran the Carpc configured in 4.0 mode. It worked just fine!

  2. #22
    Newbie
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    27
    Quote Originally Posted by ninja6o4 View Post
    If your speaker/amp setup worked with a standard stereo before, it will work with your carpc. Check your carpc sound settings. Make sure you have your headphone jack configured the way you expect/want it to. Most will run it in Stereo or 2.0 mode and split it off. I would guess from your current setup, you want Quadrophonic or 4.0 mode, and make sure your subwoofer input is coming off the front RCAs, NOT the rear.

    I had an identical setup to you (4ch + mono amp), and ran the Carpc configured in 4.0 mode. It worked just fine!
    ill mess wiith it but what do you mean front rca's

  3. #23
    Newbie
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    27
    i also get a lot of noise interference when i connect to the car pc but when i put the jack in my iphone its clear as day

  4. #24
    MySQL Error soundman98's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    on the border of northern IL/IN
    Posts
    5,820
    then that means that there is a ground loop problem-- where the power has a easier time using the audio cable for ground instead of the specific power connections that you installed. time to learn how to fix a ground loop

  5. #25
    Low Bitrate
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    64
    Quote Originally Posted by Assy View Post
    ill mess wiith it but what do you mean front rca's
    By front RCA I mean the cable coming off the "front speaker" output in 4.0 mode on the back of your carpc mobo. Generally, when you have your computer setup as Quad/4.0 mode, you will have NO bass output to the rear speakers (rears were never designed for bass, and Windows won't output it that way, either.)

    If you're running in Stereo/2.0 mode, you should have only 1 audio cable coming off the computer (probably out of the green plug on the back of the carpc mobo). If you have this split off into from 2ch->4ch, then you should have bass regardless.

    Soundman is right, if you have a lot of interference, you have a grounding issue. Make sure your power supply is properly grounded. Are you using a carpc designed power supply like an M2 or M4-ATX psu, or some type of inverter that goes into a cigarette lighter?

    Also, just FYI - most mobo speaker output is limited to 5W per channel (compare this to normal stereos that are 30-50w per channel), as almost all computer speakers are powered, whereas car speakers are not. You may have to increase the gain on the amps significantly to get the same volume from a carpc as an ordinary stereo.
    Last edited by ninja6o4; 12-26-2011 at 09:57 PM.

Page 3 of 3 FirstFirst 123

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •