Results 1 to 8 of 8

Thread: VW CDC emulator and noice

  1. #1
    Constant Bitrate
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Greece
    Posts
    211

    VW CDC emulator and noice

    Guys need some help again. Some days ago i received this for sending audio to my vw mcd .

    Now we are coming to the problem . The unit makes a lot of noise and i can hear the car when i press on the throttle.

    So what do you think . Is it a unit's problem or can i solve this without the need of dissembling that ?

    The seller didn't give me any solution instead of that he asked me to perform a visit to a prof service point .
    Last edited by Happy_Feet; 08-28-2014 at 12:28 PM.
    Vw Sharan 2007 1.9tdi || Exide 100Ah
    Fuzzy 945gme + core duo T2400 + 2gb ddr 667 + pci nvidia 5500 256mb + kingston v300 60gb + hdd 2.5" 100gb 5400 + Sure Gps module
    Primary monitor 8" 800x600 || Secondary monitor 15.4" 1280x800
    Powered by M2 atx

  2. #2
    Variable Bitrate
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Germany - Munich
    Posts
    406
    the ebay link don't work for me. i think it's a country depended problem
    item-number?

  3. #3
    Variable Bitrate
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Germany - Munich
    Posts
    406
    i would try to add in each positiv audio cable a 0.22F ceramic Cap.

    Name:  Bild2.png
Views: 110
Size:  3.1 KB
    Last edited by harryberlin; 08-28-2014 at 03:33 PM.

  4. #4
    Constant Bitrate
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Greece
    Posts
    211
    here is a google link for the emulator

    You mean that i have to open the box and ad this ceramic capasitor. On the output where it plugs on the mcd , or do the easy way and cut and solder on the cable after the box ?
    Vw Sharan 2007 1.9tdi || Exide 100Ah
    Fuzzy 945gme + core duo T2400 + 2gb ddr 667 + pci nvidia 5500 256mb + kingston v300 60gb + hdd 2.5" 100gb 5400 + Sure Gps module
    Primary monitor 8" 800x600 || Secondary monitor 15.4" 1280x800
    Powered by M2 atx

  5. #5
    Variable Bitrate
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Germany - Munich
    Posts
    406
    The cable.

  6. #6
    Constant Bitrate
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Greece
    Posts
    211
    i added two capacitors but it didn't help a lot. It lowered my main volume a lot and there was still noise. So is there anything else i can do ?
    Vw Sharan 2007 1.9tdi || Exide 100Ah
    Fuzzy 945gme + core duo T2400 + 2gb ddr 667 + pci nvidia 5500 256mb + kingston v300 60gb + hdd 2.5" 100gb 5400 + Sure Gps module
    Primary monitor 8" 800x600 || Secondary monitor 15.4" 1280x800
    Powered by M2 atx

  7. #7
    Constant Bitrate
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Greece
    Posts
    211
    Guys i am here again looking for some more help. I had the device opened ( second time the first was for the capacitors) and took a look. It seemed strange to me that the audio in in the device was two cables attached on the left and right and the ground from the computer audio out was going on the ground . I remembered that on the do it myself device was going to aground.

    I dont know if you got what i ve said, hope you did.

    So i asked to a greek forum too . if i ll try and connect the ground to aground is it possible the device to be harmed ? Could this be a soluition to my problem with this emulator ?

    edit:
    Vw Sharan 2007 1.9tdi || Exide 100Ah
    Fuzzy 945gme + core duo T2400 + 2gb ddr 667 + pci nvidia 5500 256mb + kingston v300 60gb + hdd 2.5" 100gb 5400 + Sure Gps module
    Primary monitor 8" 800x600 || Secondary monitor 15.4" 1280x800
    Powered by M2 atx

  8. #8
    Constant Bitrate
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Greece
    Posts
    211
    Guys problem solved . I am very happy. I have switched the ground to aground and now it is working perfect. Very glad. And i am wondering these chinese guys cant even see what they are doing. I mean the device had two grounds one coming from audio out. As i can understand that ground and vcc is for charging small devices like ipod and android phones .

    Now i am thinking into plugging these rx and tx to my com and get some control in winamp through my oem mcd.

    anyway case closed.
    Vw Sharan 2007 1.9tdi || Exide 100Ah
    Fuzzy 945gme + core duo T2400 + 2gb ddr 667 + pci nvidia 5500 256mb + kingston v300 60gb + hdd 2.5" 100gb 5400 + Sure Gps module
    Primary monitor 8" 800x600 || Secondary monitor 15.4" 1280x800
    Powered by M2 atx

Similar Threads

  1. UBS Power, iPod noice issue
    By kalinga in forum Power Supplies
    Replies: 0
    Last Post: 01-13-2014, 08:51 AM
  2. High pitch noice
    By Charles1 in forum Car Audio
    Replies: 7
    Last Post: 07-27-2006, 12:06 AM
  3. Loud noice when turning on CarPC
    By Andreas106rally in forum Car Audio
    Replies: 4
    Last Post: 11-03-2004, 12:27 PM
  4. noice when using 12V from cig-lighter
    By loscooby in forum Power Supplies
    Replies: 6
    Last Post: 01-01-2004, 05:06 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •