Page 1 of 5 12345 LastLast
Results 1 to 10 of 50

Thread: Radio Xtreme Installed and Reviewed

  1. #1
    Variable Bitrate wkolodny's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    DC
    Posts
    326

    Radio Xtreme Installed and Reviewed

    I have written up details of my experience with the USB Radio Xtreme device.

    See this link for details:
    My 2001 Sport Trac Install
    Don't Fear The Gurkey
    Click here to check out My Setup

  2. #2
    Raw Wave Defiler's Avatar
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    Temple Terrace, Fl.
    Posts
    2,647
    Sorry to hear this. I was really hopeing it was going to be better than you said it was. After not having a FM reciever in my car I kinda miss it. But I can wait till a better one comes out.
    Aura MR62 (F and R)
    My Current MP3s
    IamDefiler.com

  3. #3
    Jesus Freak antimatter's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    California
    Posts
    4,545
    It sounds like you had 4 main problems

    1) damaged product
    2) Poor Reception
    3) Alternator Whine when connected
    4) Didn't mute on exit

    My comments and contrasts:

    1. When i recieved my product there was nothing damaged. It sounds like yours got damaged during shipping and you should file a claim. Mine was packaged kinda wierd but it arrived okay. Also it did take a while for shipping. I don't know if it was 2 weeks becasue i wasn't waiting on it.

    2. Mine has good reception when connecting to my cars antenna. Maybe try a booster?

    3. Alternator whine is from induced noise. Probably a grounding issue with your PC. Try grounding the Mobo to the PSU. Even though the noise wasnt there before whenever you add a new component to the system you have to suspect everything. Try moving the cables to not cross any power lines. I don't know your setup but if you are using your mobo's sound card they are usually pretty crappy. Mine has no whine

    4. Sounds like an issue with frodoplayer. You may want to post that in the froddoplayer forum

    Sorry you had a bad experience and got a damaged product. I would have to rate it a B+

    Cheers
    -Jesus- King of Kings Lord of Lords

  4. #4
    Variable Bitrate wkolodny's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    DC
    Posts
    326
    Quote Originally Posted by antimatter
    It sounds like you had 4 main problems

    1) damaged product
    2) Poor Reception
    3) Alternator Whine when connected
    4) Didn't mute on exit

    My comments and contrasts:

    1. When i recieved my product there was nothing damaged. It sounds like yours got damaged during shipping and you should file a claim. Mine was packaged kinda wierd but it arrived okay. Also it did take a while for shipping. I don't know if it was 2 weeks becasue i wasn't waiting on it.

    2. Mine has good reception when connecting to my cars antenna. Maybe try a booster?

    3. Alternator whine is from induced noise. Probably a grounding issue with your PC. Try grounding the Mobo to the PSU. Even though the noise wasnt there before whenever you add a new component to the system you have to suspect everything. Try moving the cables to not cross any power lines. I don't know your setup but if you are using your mobo's sound card they are usually pretty crappy. Mine has no whine

    4. Sounds like an issue with frodoplayer. You may want to post that in the froddoplayer forum

    Sorry you had a bad experience and got a damaged product. I would have to rate it a B+

    Cheers

    1. Went ahead and opened it up. Couple of broken plastic tabs. Doesnt affect functionality.

    2. May give that a shot.

    3. Grounding issue with the antenna itself. The sleave going to my external antenna is grounded. I disconnected that lead and the whine is gone BUT reception is even worse.

    4. You may be right. I will.
    Don't Fear The Gurkey
    Click here to check out My Setup

  5. #5

  6. #6
    Variable Bitrate wkolodny's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    DC
    Posts
    326
    Quote Originally Posted by Batmanatthenewb
    Been using Radio Xtreme for a week now. Went to radio shack and got adapters to hook stock car antenna up to the FM unit. Very happy with reception and sound quality after I put a 10db inline antenna amplifier on. Now going to try a stronger amplifier and see if it gets even better.

    Batman
    Got a link to what you are using?
    Don't Fear The Gurkey
    Click here to check out My Setup

  7. #7
    Jesus Freak antimatter's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    California
    Posts
    4,545
    Yes Batman post links on both products please. The amplifier that you are using and the stock convertor

    Cheers
    -Jesus- King of Kings Lord of Lords

  8. #8
    Jesus Freak antimatter's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    California
    Posts
    4,545
    Well i have to mention that i got the antenna cable installed and I also get that friggen alternator whine. I haven't tested it out but i would like to know how you guys are connecting this the Radio Xtreme USB module. Post links
    -Jesus- King of Kings Lord of Lords

  9. #9
    Variable Bitrate craigyb's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    UK, Sale, Cheshire
    Posts
    404
    I faired about the same with my USB extreme, reception was poor, marginally better than the dlink, but also the audio went loud and quiet every 10-20 seconds. This was most annoying.

    So it's still sitting around waiting to be played with properly.

    Craig
    Audi S8 supercar
    Modded Xbox 400GB HD
    Rear 7" screen & navplus

    Toyota Hiace Van
    Shuttle PIII 866 256Mb 10GB OPUS powered
    MediaCar & Mappoint 2004
    Custom fit 7" TFT VGA TSK

  10. #10
    Jesus Freak antimatter's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    California
    Posts
    4,545
    Yea mine did that too. I am not to satisfied with the quality. It was pretty cheap though so i am not too dissapointed. What other options do we have though besides this and the DLINK?
    -Jesus- King of Kings Lord of Lords

Page 1 of 5 12345 LastLast

Similar Threads

  1. My 2001 Sport Trac Install
    By wkolodny in forum Show off your project
    Replies: 84
    Last Post: 01-30-2008, 11:18 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •