Results 1 to 4 of 4

Thread: USB SoundBlaster Woes...

  1. #1
    FLAC Pudge's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    AZ
    Posts
    1,007

    USB SoundBlaster Woes...

    Well I thought I had everything set great with my install. But, ~45 after I start up my carPC, it restarts. The problem goes away when I unplug my USB SoundBlaster card. What could be the problem here? Could it be too much use on the 5v rail? I'm using an ITPS, and I have 2 fans, Touch Screen, and Soundcard all on the 5v rail (USB connections use 5v). If this is a problem, I'll probably switch one of my fans on to the 12v Rail, because that's what it's supposed to have, I beleive. Thanks in advance.
    My Carputer! (More Car Pics at the end)
    2 Kicker Comp 10"
    Epia M-9000, 256 MB DDR, 120 Gig HD
    Lilliput 7" VGA Touchscreen
    Check it out?!

  2. #2
    Top Ramen lgbr's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Spokane, WA, US
    Posts
    973
    the SoundBlaster MP3+ is self powered if I remember correctly. It shouldn't be part of the problem. Just to be sure, turn your music up really really loud and see what happens.
    Audio Rockford Fosgate: 900 Watt 4-channel amp, 501bd Mono amp
    Computer AMD 2400+ XP, 1 GB DDR RAM, Orbit Micro 250W DC-DC PSU

    Head units are for cheaters!
    sure some girls fake orgasms.....but it's guys like me who fake the whole relationship

  3. #3
    Maximum Bitrate fantomas's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    CT
    Posts
    754
    Quote Originally Posted by lgbr
    the SoundBlaster MP3+ is self powered if I remember correctly. It shouldn't be part of the problem. Just to be sure, turn your music up really really loud and see what happens.
    selfpowered off the 5volt usb line

    whats the 5 volt line rated at? and the two fans run off of 5 volts?
    rebuilding carpc... kinda..

  4. #4
    FLAC Pudge's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    AZ
    Posts
    1,007
    Well I picked up a externally powered USB Hub, and it fixed the problem. Thanks for the replies.
    My Carputer! (More Car Pics at the end)
    2 Kicker Comp 10"
    Epia M-9000, 256 MB DDR, 120 Gig HD
    Lilliput 7" VGA Touchscreen
    Check it out?!

Similar Threads

  1. Problem with ITPS / hibernation and External USB HD
    By veetid in forum Power Supplies
    Replies: 5
    Last Post: 01-02-2006, 08:35 PM
  2. Problems with USB SoundBlaster
    By Vadim in forum General Hardware Discussion
    Replies: 8
    Last Post: 06-01-2004, 11:01 PM
  3. Replies: 4
    Last Post: 04-06-2004, 09:52 AM
  4. Soundblaster MP3+ External USB sound system?
    By animus in forum General Hardware Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 03-27-2004, 12:59 PM
  5. USB Soundcard Woes
    By phc in forum General Hardware Discussion
    Replies: 7
    Last Post: 02-11-2004, 05:02 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •