Results 1 to 4 of 4

Thread: Noise before Opus turns computer on

  1. #1
    Jesus Freak antimatter's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    California
    Posts
    4,545

    Noise before Opus turns computer on

    Hey guys, I have a strange one here that i havent been able to figure out.

    When using my analog circiuit (from the line out on my M10000) i get this really hiddeous noise. Damn i should record this crap for you guys...in the mean time i will just explain it.

    Here is what happens. I turn the car on and this loud alternator whine sounding staticy bass thumpy sound fades into full volume until the Opus has waited it's 5 seconds (or is it 10) and turns on the computer. At that very instant the hiddeous sound goes completly away.

    What the heck guys... how do i get rid of this one?
    -Jesus- King of Kings Lord of Lords

  2. #2
    FLAC aoLhaTer's Avatar
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Rohnert Park, CA
    Posts
    1,122
    i get the same sort of thing and also use onboard sound on a m10k

    mine only lasts 1 second or less though and the sound isnt all that bad

  3. #3
    Super Moderator. If my typing sucks it's probably because I'm driving.... turbocad6's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    NY
    Posts
    6,234
    that's the whole reason behind a turn on delay for your amps, until your soundcard is actually outputing you are hearing electrical noise, delay the turn on & you will eliminate this, hope this helps...

  4. #4
    Jesus Freak antimatter's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    California
    Posts
    4,545
    In that case i would need a 20 second delay.

    Anyways i would like to fix the problem not find a workaround.

    Come one guys think this one through with me.

    The horrible noise stops as soon as the opus turns on the computer. What can i test/try to get rid of the noise on the analog line.

    If i really want to get rid of the noise all i have to do would be to switch to my S/PDIF (digital audio line) Then i hear no noise until it is produced and encoded by the computer.

    I would like to get rid of that noise though.

    Anyone with any bright ideas
    -Jesus- King of Kings Lord of Lords

Similar Threads

  1. Cutting power to USB after computer has shutdown
    By lookinco in forum Power Supplies
    Replies: 61
    Last Post: 05-17-2006, 02:05 PM
  2. Wiring two OPUS to one computer system
    By lookinco in forum Power Supplies
    Replies: 15
    Last Post: 09-07-2004, 12:23 PM
  3. Opus or Mastero MK-4
    By blackpacu in forum Power Supplies
    Replies: 2
    Last Post: 08-30-2004, 02:37 PM
  4. Anyone running their computer AND amps off the Opus?
    By brrman in forum Power Supplies
    Replies: 12
    Last Post: 12-09-2003, 02:30 AM
  5. Replies: 9
    Last Post: 11-01-2002, 12:21 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •