Results 1 to 3 of 3

Thread: What I did to to eliminate amplifier turn-on pops

  1. #1
    Newbie
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    41

    What I did to to eliminate amplifier turn-on pops

    Greetings,

    I decided to install a carpc on my 99 Expedition after seeing that a couple of members have done it already. I have three kids (well four if I include myself!) and I will like to offer them some entertainment on long trips thru the island of Puerto Rico. What I find annoying was the amplifier "ThUD" when the PC came up. I searched thru your post but I was looking for a clean way of fixing this problem. While searching the web, I found a device called the N66A. The N-66A was designed to eliminate amplifier turn-on pops by delaying the turn-on of a pre-amp level device until the power amp is on. The delay time of the N-66A is adjustable between 0 seconds and 30 seconds. There are only three wires needed: An input wire, and output wire, and the connection to the chassis ground. The price is just right. Here is the link to the product. Hope this end the amplifier headaches to everyone on the forum

    http://www.davidnavone.com/detail.asp?PRODUCT_ID=N-66A


    Resppectfully,

    Luis

  2. #2
    Nic
    Nic is offline
    FLAC Nic's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    1,047
    assuming you arent using a headunit, and are currently turning on the amps with the ign or acc wires in your car, just route this wire through a relay that has its coil connected to your computers power supply
    Signature: [==||========] 20% complete

  3. #3
    Nic
    Nic is offline
    FLAC Nic's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    1,047
    ohh i read it as a question, nevermind :P
    Signature: [==||========] 20% complete

Similar Threads

  1. Navigator Turn by Turn V2
    By CRCinAU in forum GPS
    Replies: 4
    Last Post: 08-08-2004, 06:49 PM
  2. Loud thump on start coming from factory sub
    By wkolodny in forum Car Audio
    Replies: 9
    Last Post: 05-31-2004, 09:48 PM
  3. Replies: 4
    Last Post: 03-25-2004, 06:53 AM
  4. Need some help with sending audio to stock amp
    By orangewhip in forum General Hardware Discussion
    Replies: 12
    Last Post: 09-04-2003, 02:21 PM
  5. Replies: 0
    Last Post: 07-23-2002, 12:45 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •