Page 1 of 4 1234 LastLast
Results 1 to 10 of 39

Thread: Sound from Carputer sometimes bad, from CD it's not?

  1. #1
    Raw Wave tbird2340's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Poland, OH
    Posts
    2,000

    Sound from Carputer sometimes bad, from CD it's not?

    Ok. I have a CD player w/ AUX in that my carputer goes into. Sometimes when I'm listening to music through my carputer the sound is kinda crappy. It's hard to explain but it's only certain ranges of sound that sound like jack.

    I thought it was my speakers but I did a test. I put in an Evanescense CD and also have that CD on mp3 on my carputer. I switched back and forth from AUX to CD while the songs were playing to see if they both sounded the same and the CD doesn't have the static sound that my carputer does.

    What could cause this? Soundcard? I'm using the onboard sound of my M10000.

    Thanks for any help.
    Current Vehicle: 2007 Dodge Nitro

    Second Vehicle: Sold it :( 2005 Dodge Ram 1500 Quad Cab

    First Vehicle: 2003 Ford Ranger

  2. #2
    Constant Bitrate elmo's Avatar
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Staffordshire, UK
    Posts
    199
    Not sure if anyone will disagree with me but i wouldnt recommend using onboard anything as they arent meant to be as robust or powerfull as the PCI equivelents. So for the first step... even if this doesnt solve the static problem... get a new sound card
    www.streetrace.co.uk - The UK's best modified car club (With lots of 16/17/18 year olds for scouse to abuse)

  3. #3
    Raw Wave tbird2340's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Poland, OH
    Posts
    2,000
    Thanks for the reply. You talking USB? I dunno if I could fit a PCI in my case.. What do you recommend?
    Current Vehicle: 2007 Dodge Nitro

    Second Vehicle: Sold it :( 2005 Dodge Ram 1500 Quad Cab

    First Vehicle: 2003 Ford Ranger

  4. #4
    Raw Wave tbird2340's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Poland, OH
    Posts
    2,000
    Bump
    Current Vehicle: 2007 Dodge Nitro

    Second Vehicle: Sold it :( 2005 Dodge Ram 1500 Quad Cab

    First Vehicle: 2003 Ford Ranger

  5. #5
    Top Ramen lgbr's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Spokane, WA, US
    Posts
    973
    He's probably right. Get a USB.
    Audio Rockford Fosgate: 900 Watt 4-channel amp, 501bd Mono amp
    Computer AMD 2400+ XP, 1 GB DDR RAM, Orbit Micro 250W DC-DC PSU

    Head units are for cheaters!
    sure some girls fake orgasms.....but it's guys like me who fake the whole relationship

  6. #6
    Raw Wave tbird2340's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Poland, OH
    Posts
    2,000
    Suggestions?
    Current Vehicle: 2007 Dodge Nitro

    Second Vehicle: Sold it :( 2005 Dodge Ram 1500 Quad Cab

    First Vehicle: 2003 Ford Ranger

  7. #7
    Newbie
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    28
    I have the Same exact problem, i think it is the soundcard cuz i tried my brothers computer and it worked like a dream, i have a temporary fix,

    1. Turn the volume on ur computer down and when u turn up the headunit theres no static. <--- worked for me

    2. try to get a new soundcard, my friend is gonna let me borrow his audigy this weekend ill let you know if it solves the problem.

    let me know if u make any progress

    Thanks

    dave
    2001 Lexus IS300

    P4 2.4GHz(completed and configured!)
    Tview 700TS
    working on trunk fabrication for computer box

    [ ||||||||||||||||||-- ] 95% done

  8. #8
    Constant Bitrate Willy-Mach1's Avatar
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Laurel, Maryland
    Posts
    222
    The Audigy USB is nice. There is also a USB Sound Blaster Live 5.1 (which I have)....the Live! is cheaper and does (as far as I can tell) the same job as the Audigy as far as audio playback, plus you'll save some $$$ which is always good!!!!
    Progress: |##########| 99.99%
    - Tweaking and enjoying!!!! Never really done.....


    -= MachPuter Project =-
    -= MachPuter Project Worklog=-

  9. #9
    MySQL Error scott_fx's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Los Angeles Ca
    Posts
    3,998
    i wonder if it's just the mp3 compression that you are noticing
    New System in progress:
    M10k
    Phaze TD1500 ~> Dynaudio MD130
    Phaze TD1500 ~> Seas g18rnx/p
    Zapco Ref 500.1 ~ 12" tc-9
    Behringer DCX2496 ~ Envision Electronics psu
    Transflective Xenarc

    My Car Pc Install
    My Boat Pc worklog

  10. #10
    Raw Wave tbird2340's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Poland, OH
    Posts
    2,000
    @scott_fx, no.. I don't think it's the compression. To test I burned a set of MP3's as an audio CD and then listened to those same MP3's from my carputer. The crappy sound didn't happen from my deck but did happen on the carputer.

    @Willy-Mach1, so you like the USB Live!? How much did you pay for it?

    @Zshopa, did you try your friend's audigy?
    Current Vehicle: 2007 Dodge Nitro

    Second Vehicle: Sold it :( 2005 Dodge Ram 1500 Quad Cab

    First Vehicle: 2003 Ford Ranger

Page 1 of 4 1234 LastLast

Similar Threads

  1. Basic Carputer Question
    By septicdeath in forum Software & Software Development
    Replies: 2
    Last Post: 09-23-2004, 01:51 PM
  2. Auto power off
    By accord in forum General Hardware Discussion
    Replies: 29
    Last Post: 08-15-2004, 08:08 AM
  3. Sound quality not as good as CD..
    By BootySlap in forum General Hardware Discussion
    Replies: 17
    Last Post: 10-30-2001, 11:47 PM
  4. Need advice on which sound card to use
    By mtmsol in forum General Hardware Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 06-22-2001, 01:39 PM
  5. Does this sound like a bad tape?
    By BLACKOUT in forum General Hardware Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 03-28-2001, 10:27 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •