Page 4 of 4 FirstFirst 1234
Results 31 to 34 of 34

Thread: Will I lose sound quality going to a Carpc with my Quality System?

  1. #31
    _
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Little Elm, Texas
    Posts
    13,500
    That looks nice, but I have a few questions....

    for most people the problem with the Alpine unit is finding a place to put the controller, seems like this would be just as much of a problem, no?

    how do you power it? through an inverter? if so that's taking one step forward and two steps back for sound quality.

    the connections? I don't see anything on there that would fit in the car audio world....am I missing something?
    Jan Bennett
    FS: VW MKIV Bezel for 8" Lilliput - 95% Finished

    Please post on the forums! Chances are, someone else has or will have the same questions as you!

  2. #32
    Constant Bitrate 00christian00's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Italy,Ancona
    Posts
    144
    Why i have to look for a place for this?This goes back with the amplifiers,i don't have to touch it.Its only purpose is to connect the pc with the amps.

    It has a pci card that power all the rack,so one step forward and no step back
    For the connection it has 8 mono 1/4'' jack for output and two balanced XLR(which i have on my butler tube amplifier) with 48v phantom power.
    You can see here the outputs and the pc connection :


    Tonight i'm gonna test it,i hope i can get good result.
    My biggest fear is that it use much more power than the previous card,and i think my poor opus is already at the max.

  3. #33
    _
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Little Elm, Texas
    Posts
    13,500
    ahh - ok, well you have fun with it!
    Jan Bennett
    FS: VW MKIV Bezel for 8" Lilliput - 95% Finished

    Please post on the forums! Chances are, someone else has or will have the same questions as you!

  4. #34
    Constant Bitrate 00christian00's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Italy,Ancona
    Posts
    144
    Ok,here are the result.
    With the XLR the output is very noisy,i think it doesn't have enough power to do the 48v phantom,and i don't have enough power even for just the usb touch screen.
    Using the jack the touch screen was working fine,but the only cable i had was a very thin and poor one,and i still had a little noise,i hope it's just a cable issue.
    The great thing is that now,with the gain of the amplifier at the minimum, i have almost the same power as before with the gain at the maximum.That with the tube amplifier,with the other cheap one i haven't noticed a great difference,someone know why?.
    Overall the sound seem much cleaner but maybe it's just an impression,it seem now more cold and flat,without personality
    I think it's time to take the car to a professional installer,the previous installer was a total incompetent.

Page 4 of 4 FirstFirst 1234

Similar Threads

  1. Replies: 492
    Last Post: 11-07-2010, 10:16 AM
  2. XM Radio Sound Quality - What Happened?
    By tbird2340 in forum FrodoPlayer
    Replies: 20
    Last Post: 07-14-2005, 05:59 PM
  3. Hard audio quality problem: Noise / Ground loop?
    By Burat in forum General Hardware Discussion
    Replies: 14
    Last Post: 09-09-2004, 06:08 AM
  4. Wanted: Clean sound from carpc
    By slushieken in forum Car Audio
    Replies: 8
    Last Post: 06-20-2004, 09:17 AM
  5. Improving sound quality...
    By Seabass in forum General Hardware Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 03-27-2004, 12:38 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •