Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: Complete newbie to computer car audio

  1. #1
    Newbie
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    7

    Complete newbie to computer car audio

    Hello all

    Hope 06 is a good year so far. i have looked and looked cant find the answer so maybe i can get it from you guys. Im trying to connect my laptop to my head unit with my laptop which i can do with no problems ill explain in detail.

    I have a pioneer premeir with my xm radio connected to itusing the hard wire kit. basically i have a y cable that is going connected to the xm plug then its connects to a special adapter that then connects to the stereo. its not using rca's i believe its the optical way i could be wrong thro cant remeber exactly. i thought about if i pull the y cable connecting the xm and plugged it to the the head phone jack it would play and it does sounds great heres where my problem comes in i have a power inverter that i plug the laptop into and the second i turn it on i get alot of noise thru my speakers but when i turn the inverter off its fine again. problem im assuming is the inverter is interferring some how so my ? is whats the fix for this.

  2. #2
    Newbie
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    7

    forgot to add

    sorry guys forgot to say this i found this NOISE help with laptop setup but there was no reply if it was fixed or not.

    when plugged into the inverter i get a constant noise does not get louder when the rpm's go up im thinking i need to reground the lighter and tips on how to go about it step wise. crosses fingers and hope that its only a ground wire from the lighter

    thanks

  3. #3
    Neither darque nor pervert DarquePervert's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Elsewhere
    Posts
    13,950
    I think proper grounding will certainly help the problem. I don't know if it will completely resolve the problem. It might.
    Have you looked in the FAQ yet?
    How about the Wiki?



    Under normal circumstances, a signature would go here.

  4. #4
    Newbie
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    7

    Same problem

    ok well i regrounded the lighter without the situation being resolved. I thought for a min and ran a extension cord from the garage to the laptop to see if that would temp correct the problem and what do you know it did the same thing interfearance. Any suggestions would help now.

    Setup is simple

    pioneer premier 860mp
    enternal xm display hard wired using one of these CD-RB10 ip bus also have a 4 channel amp connected.

    what i do is plug the laptop into the xm y cable and all works fine until i plug the laptop into the lighter or now in a test case a power source in general. lighter or extension cord from home power still causing bad interferance until the power is is unplugged then no noises and crisp and loud as ever

    i would appreciate some routes to go to eliminate this noise as im on the road alot and having a good dvd is nice to watch with the power plugged in

    Thanks alot guys hope i gave enough to start some where

    Tom

  5. #5
    Newbie
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    7
    darquepervert thank you for your response seems that this issue has occured with many but without any resolution there for i have given up on the idea due to lack of knowledge on using pc's in cars. And thanks to all that have read this post

    Have a good one all be safe

    Tom

  6. #6
    FLAC
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    NY
    Posts
    1,164
    hey, a good idea is modifiying yoru inverter and running it through is distribution block. Make sure its grounded (the block). Seriosly, don't give up. Its teh exploration and trail blazng that makes this project so worth while. The end result will be so worth it.
    Carputer Progress: Here we go again...

    THE GF THEME
    Genesis has speed
    Genesis has class
    Genesis sent money
    before your a__;)

    Join the fight against carputters. EMAIL ME!

  7. #7
    Low Bitrate
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    77
    Give up, HA HA....

    how do you connect your laptop to the Y cable?? with a headphone jack style plug?

    From what you tell us.... i know a VERY simple fix....
    Get a ground loop isolator off ebay for $10... go to radio shack and get the proper connectors to convert from 1/8" jack to RCA... then from RCA back to 1/8" for the y cable.... put that inbetween the Y cable and your laptop...

    If you don't wanna wait, you could probably pick up a ground loop isolator at any car audio shop.

    What these do is simply remove all the electrical signal from your audio cable and only allows the audio through, works like a charm. I have a couple in my car, had horrible interference, now it's crystal clear.

    Basically you are getting interference from your laptop, and sending that through the audio cable... this will fix it. HOORAY!

  8. #8
    Newbie
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    7
    VitalRyan
    I went out and got the items you sugeested 1 ground loop isolator 1 connectotr for the 1/8 jack and 1 1/8 to rca connected it in between the y cable and laptop and still got the noise coming out when i plug the laptop in. Any other ideas.

    and thanks again for the inspiration to not give this up cause i hate being beat by something humans made

  9. #9
    Low Bitrate tasteItheIvalue's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Connecicut; United States
    Posts
    73
    reground your headunit... most good car audio places will not use your stock ground wire to ground a high end hu. find some metal, sand it down and run a new ground. may or may not fix the problem, but easy enough to give it a shot. if you dont have a multimeter, i suggest you invest in one... you will find yourself using it a lot. gl.

  10. #10
    Newbie
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    7
    Head unit has been regrounded and still same Annoying fly buzzing in the speaker

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Making a Car Computer; Need Your Help!
    By Fear Effect in forum Newbie
    Replies: 20
    Last Post: 08-18-2008, 09:51 AM
  2. Attention Newbies! A FAQ to the FAQs
    By Bugbyte in forum The FAQ Emporium
    Replies: 4
    Last Post: 06-15-2006, 11:17 PM
  3. Audio problems, Epia Sound, and FAQ stuff
    By gothate in forum Newbie
    Replies: 2
    Last Post: 06-16-2005, 04:04 PM
  4. Ultimate Car Computer Vehicle
    By Pegasus in forum General MP3Car Discussion
    Replies: 48
    Last Post: 01-21-2005, 04:26 AM
  5. Just for laught: Computer and Car
    By MatrixPC in forum Off Topic
    Replies: 20
    Last Post: 01-05-2005, 09:25 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •