Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 21 to 24 of 24

Thread: Strange problem

  1. #21
    Newbie Toehead's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Townsend, MA
    Posts
    43
    Ok. The inverter is buried, so I will get on that tomorrow. I will also try to ground to chassis the negative of the laptop adapter.
    1985 Camaro Berlinetta, black with t-tops
    500 MHZ dell CP Series
    MP3 and ALDL data monitoring/wireless internet
    kenwood 600 watt amp, powering pioneer 3 way speakers

  2. #22
    FLAC
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Falls Church, VA
    Posts
    904
    Mine does it with DC to DC power supplies. Its normal.

  3. #23
    FLAC
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Falls Church, VA
    Posts
    904
    Quote Originally Posted by Toehead
    Hmmmm.. For a ground loop there must be a path to ground... The only direct way , since the plug goes through the inverter, seems to be through the usb or rca cables..... If I ground the laptop properly, the ground loop should be eliminated, correct?
    nope, you could be grounded perfectly and you will still get the noise. Seriously, there is nothing wrong. think of it like when you touch your fingers to the tip of the RCA, it causes a buzzing. Its the sound card touching the tip of the wire with its fingers =)

  4. #24
    Newbie Toehead's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Townsend, MA
    Posts
    43
    Ok, today I took the case apart and properly grounded the laptop. The noise is gone! If I turn the amp up to max i can barely make it out, and at normal volume you cant hear it at all. You were right,,, the soundcard does seeem to switch to ground when it is off... the problem was it was grounding through the USB shell, the only available ground, and a very unclean one at that. Now that it has a true ground, it sounds MUCH better!. Thanks for all your help guys.
    1985 Camaro Berlinetta, black with t-tops
    500 MHZ dell CP Series
    MP3 and ALDL data monitoring/wireless internet
    kenwood 600 watt amp, powering pioneer 3 way speakers

Page 3 of 3 FirstFirst 123

Similar Threads

  1. Replies: 0
    Last Post: 06-01-2006, 12:28 PM
  2. Very strange question ... about DLink FM
    By vinzer in forum Road Runner
    Replies: 3
    Last Post: 03-17-2006, 06:46 PM
  3. Strange USB 802.11b problem on EPIA M-II
    By DrDeriv in forum General Hardware Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 04-08-2005, 09:59 PM
  4. strange video problem.... screen offset
    By mrzigzag in forum Media Engine
    Replies: 0
    Last Post: 04-10-2004, 05:10 PM
  5. Invertor problem - strange!
    By hasato in forum Software & Software Development
    Replies: 1
    Last Post: 02-03-2002, 06:55 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •