Results 1 to 8 of 8

Thread: BMW X5 Wiring Harness

  1. #1
    Low Bitrate VaRMiT's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    82

    BMW X5 Wiring Harness

    I have a 2002 BMW X5 3.0i

    I purchased a wiring harness for it, I hooked up my amp and carpc to it. I can not get any sound to come out of the speakers. I hooked up a speaker to it and i get sound. I just cant get any sound through the factory speakers. My factory head didnt have a CD Changer.

    Anyone have any idea why this doesnt work?


    Much support and help would be appreciated.

    VaRMiT

  2. #2
    FLAC sama's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    London, UK
    Posts
    1,375
    hey

    what harness did you get? where did you connect it? where did you hook that speaker from whic hyo ugot sound out of, and what was that connected to?

  3. #3
    Low Bitrate VaRMiT's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    82
    Quote Originally Posted by sama View Post
    hey

    what harness did you get? where did you connect it? where did you hook that speaker from whic hyo ugot sound out of, and what was that connected to?
    I got a after market harness. I took a regular little speaker, hooked it from the amps output that goes to the speakers. It played on all connections. The amp was connected to my carpc.

  4. #4
    Low Bitrate VaRMiT's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    82

    Figured out!

    Ill later post a howto on this. Because there is ONE wire that has to be jumpered to make this work. You dont even need a AMP if you have a BMW 2002 3.0i without DPS. Im using the factory amp with mine. Sounds great, smooth.

    Anyways....Ill be posting what I done to get mine working.

  5. #5
    FLAC
    Join Date
    Jul 2001
    Posts
    1,109
    I see you've found that you have an amp already

  6. #6
    Newbie
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    2
    where can i find x5 service diagram i got stock radio and now only one side of speakers working.

  7. #7
    Maximum Bitrate Crinos's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Kristiansand, Norway
    Posts
    489
    Quote Originally Posted by realblue View Post
    where can i find x5 service diagram i got stock radio and now only one side of speakers working.
    Holy thread ressurection...

    If one side of speakers is off, your best bet is that the amp have blown a fuse... worst off, you need a new amp.
    All depending on what sound system you have in you car, you have everything from 4 to 8 wires, and to deem them all a fault would be out of question...

  8. #8
    Newbie
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    1

    can you show me how?

    Quote Originally Posted by VaRMiT View Post
    Ill later post a howto on this. Because there is ONE wire that has to be jumpered to make this work. You dont even need a AMP if you have a BMW 2002 3.0i without DPS. Im using the factory amp with mine. Sounds great, smooth.

    Anyways....Ill be posting what I done to get mine working.
    Can you show me how you did it? i have same problem, e39 2002.

Similar Threads

  1. Custom building small wiring harness
    By sebberry in forum General Hardware Discussion
    Replies: 11
    Last Post: 07-05-2006, 07:07 AM
  2. Replies: 8
    Last Post: 02-14-2006, 06:43 PM
  3. BMW Wiring
    By Jir1984 in forum General Hardware Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 07-14-2005, 04:37 PM
  4. Wiring Xenarc to wiring harness?
    By deftones8769 in forum Power Supplies
    Replies: 5
    Last Post: 04-10-2005, 09:07 AM
  5. Wiring harness question
    By aegray in forum Car Audio
    Replies: 9
    Last Post: 01-10-2005, 03:28 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •