Results 1 to 10 of 10

Thread: Turtle Beach Roadie - noise problem - need some help please

  1. #1
    Low Bitrate
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Phoenix Az
    Posts
    69

    Question Turtle Beach Roadie - noise problem - need some help please

    Hey, i just installed today my carpc in the trunk, everything worked as expected, i'm having only one problem, i get some noise from roadie soundcard. The noise is like little clicking sound , really krisp, i get this sound from time to time randomly, i noticed once that i'm getting the sound when i'm changing tracks too. What can i do about it? I was searching around, and i saw pootsworthIII's review about roadie, he had the same issue. He recommended a dedicated pci card with usb ports for roadie. I can't do that because i'm using the ampie case. Any ideas on what's going on with my roadie? Oh and i have the card connected with a Alpine 4 channel amp i think is MRP-F250, i'm using roadie's analog output, connected like this : Front - via rockford rca's- to front Alpine input, rear-via rockford rca's-to rear alpine input, center/subwoofer - via lightning audio rca's - to Alpine mono subwoofer. Thank you a lot in advance!!! i'm hoping to fix this thing. THANK YOU!

  2. #2
    Low Bitrate
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Phoenix Az
    Posts
    69
    Anyone?

  3. #3
    FLAC XC-C30's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Abele, Belgium
    Posts
    1,260
    don't expect help from anyone soon, if you keep being that impatient.... someone will get too you sooner or later, but people also have other things to do than hanging at this forum constantly..... for gods sake..... you've managed to wait for almost 4 hours.... yay.....
    Xenia & Isabelle, totally in love!

    'T SQiekenkot: VOLVO 740GL 2.3

    CarPC: none at the moment
    CLARION HX-D2
    CLARION APA4300HX => Fountek NeoCd1.0 + TB W4-1337SD
    CLARION APA4300HX => CSS Trio8
    CLARION APA2100 => Dayton IB385-8

  4. #4
    Low Bitrate
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Phoenix Az
    Posts
    69
    Ups, sorry, i'm just trying to figure this thing out, because i think the sound it's the vital part of a car pc, and i'm starting to feel that i just wasted money on this card, i played with it , i like the control features but i have sound problems, i forgot to mention that i'm using this card with Jetway mobo with via C7 cpu 1.5 ghz. I'm so sorry for loosing my patience, i'm working on this project for so many months, that i can't wait to see the day when it's finished

  5. #5
    FLAC XC-C30's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Abele, Belgium
    Posts
    1,260
    I couldn't help you out on this one, simply because I don't have any experience with the card, but there's more users out there on the board that use the same card without having any trouble.... maybe lookup a few of them.
    Xenia & Isabelle, totally in love!

    'T SQiekenkot: VOLVO 740GL 2.3

    CarPC: none at the moment
    CLARION HX-D2
    CLARION APA4300HX => Fountek NeoCd1.0 + TB W4-1337SD
    CLARION APA4300HX => CSS Trio8
    CLARION APA2100 => Dayton IB385-8

  6. #6
    Car Audio Moderator durwood's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Chicagoland (St. Charles,IL)
    Posts
    2,028
    Have you tried contacting Turtle beach? Maybe they can help you. What's the CPU usage? What mode are you running it in? 2.1, 5.1, 7.1?

    Does it do it with all audio and what program are you using to play audio? Have you tried other software players?

    The more info you provide the quicker you will get an answer.

  7. #7
    Low Bitrate
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Phoenix Az
    Posts
    69
    Yeah i tried all configurations, i was using winamp alone, winamp inside roadrunner, centafuse, on all of them i have those little sound bugs, i'm gonna try to see what's the cpu usage, and then i'm gonna contact turtle beach maybe they have a clue on what's going on. Thank you anyway! I'll be back

  8. #8
    Low Bitrate
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Phoenix Az
    Posts
    69
    OK, i checked the cpu usage and it's low 7-10% while playing music, i just sent an e-mail to turtle beach. Do you think it can be the rca's? beacause i',m using analog output-> stereo to rca adapter-> rca cable-> amplifier?

  9. #9
    FLAC XC-C30's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Abele, Belgium
    Posts
    1,260
    are your powerlines and RCA's running separate from eachoter? do they cross eachother somewhere?
    Xenia & Isabelle, totally in love!

    'T SQiekenkot: VOLVO 740GL 2.3

    CarPC: none at the moment
    CLARION HX-D2
    CLARION APA4300HX => Fountek NeoCd1.0 + TB W4-1337SD
    CLARION APA4300HX => CSS Trio8
    CLARION APA2100 => Dayton IB385-8

  10. #10
    Newbie
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    7
    How did this work out for you? was it ur rca lines crossing? i am having the same problem with the turtle beach usb soundcard

Similar Threads

  1. The quest for no noise
    By mp31500 in forum General Hardware Discussion
    Replies: 26
    Last Post: 04-02-2007, 10:12 PM
  2. New Turtle Beach card?
    By ayclens in forum Car Audio
    Replies: 19
    Last Post: 01-16-2007, 10:05 PM
  3. FS: MadDog Geforce FX 5200 PCI, Turtle Beach Santa Cruz
    By blackaccrd00 in forum Classified Archive
    Replies: 1
    Last Post: 02-17-2005, 03:35 PM
  4. Terratec or Turtle Beach for a sound card?
    By judoGTI in forum General Hardware Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 11-17-2004, 04:11 PM
  5. Fan noise problem
    By nxt125 in forum General Hardware Discussion
    Replies: 7
    Last Post: 08-04-2003, 09:00 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •