Page 2 of 11 FirstFirst 1234567891011 LastLast
Results 11 to 20 of 104

Thread: Help! The Map shows approx 100 meters behind...

  1. #11
    Evo
    Evo is offline
    Low Bitrate Evo's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    UK
    Posts
    87

    Angry

    It seems better when the map is in 2D mode, so maybe destinator requires more CPU power than my M10000 can provide, if thats the case I'm not impressed.

    David any views on this, as you badge centrafuse as only requiring a 1Ghz processor and 256MB RAM, and I have a 1Ghz processor and 1GB of DDR
    Life moves fast, so don't get left behind, buy a fast car!

  2. #12
    Low Bitrate
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    105
    I have a 1.4 Centrino laptop with 512MB ram with the same problem.

  3. #13
    Newbie
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    9

    mine too

    Mine seems a little behind also with a cabled GPS. Also When I use voice guidance the boice breaks up a little when it 1st starts to give a direction. I have the M10000 with 1 GB or ram. XP slightly tuned for perf.

    John

  4. #14
    Maximum Bitrate NiSlo's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Gold Coast, Australia
    Posts
    508
    I use to the m10k with 512mb ram and it works fine. As GPS runs at 1hz (1 update per second) it's always going to be slightly behind. (If that's a problem, read up on dead reckong Gps modules)Mine is always 1/2 a seoncd or so behind, but never so far being that I miss turns etc. How many sats are you guys getting when you're having these problems? Typically I'm locked on to 10 or 11 but occasionally dip down to 6 or so.

    FYI at 100kmh, a one second delay correlates to about 30 metres or so. The slower you go, the less of an erro you will get.

    Also have you tried using Xport, creating a virtual port and pointing centrafuse at the virtual port to see if there any change?
    I installed my carpc into my pet Kangaroo, mate.

  5. #15
    Evo
    Evo is offline
    Low Bitrate Evo's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    UK
    Posts
    87
    I have good satellite lock, between 8-11 sats at any time. I also get the slight break up on voice prompts racerx9146 mentioned. This is the first time I have been able to test the GPS on centrafuse as the maps have not been available, and at the moment it seems to not work very well.

    David any comment on this as I expected this to work well for the 165 I just spent on it.
    Life moves fast, so don't get left behind, buy a fast car!

  6. #16
    VENDOR - Centrafuse veetid's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    5,040
    I have reported these issues to Destinator and they are looking into them...

    Try the XPort like suggested and let me know if it is better...

    We are not having these issues and we are testing on M10000 with 512MB of RAM...

    I think most of this is with GPS receiver compatibility, we are looking into including a GPS mouse with XLE to solve compatibility issues...

    david
    __________________
    CENTRAFUSE http://www.centrafuse.com
    01 Jeep Cherokee Sport 4x4 Installed
    M10000/512Mb/20GB, Lilliput 7", Holux GM-210

  7. #17
    Constant Bitrate
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Essex
    Posts
    112
    if u dont mind me saying , i believe the m1000's cpu is no way near enough fast enough to run centrafuse

    i decided to get rid of the m1000 so i could run centrafuse how it was ment to be run ! on a good processor..

    i wld suggest maybe upgrading to the new centrino Mini-Itx boards as they are quite cheap now and a lot faster

    good work on the software btw ! its very good and Gps works spot on for me and even worked with my m1000 but postcode lookup took 4eva

  8. #18
    Newbie
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    41
    I too am having this problem. I'm running a 1.8 ghz turion with 512 ram. My CPU is still pegged at 100 in Centrafuse when I go into tools and select info. I just dont understand it. For reference I'm using a new bu-353 that works in iGuidance but not destinator. I've also tried routing it through xport3 to no avail.

    Please help.

  9. #19
    Newbie
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    41
    I swapped the 512 for 1 gig ram today in hopes that possibly it would help to no avail. Destinator is still showing 100 meters behind.

  10. #20

Similar Threads

  1. Map Monkey sdk center map command....
    By feelgood in forum Map Monkey
    Replies: 2
    Last Post: 05-28-2005, 06:31 AM
  2. Replies: 0
    Last Post: 02-20-2005, 12:03 PM
  3. Replies: 0
    Last Post: 02-11-2005, 08:17 PM
  4. Replies: 3
    Last Post: 02-03-2005, 12:11 PM
  5. Delorme Street Atlas 05 quick review
    By cash_Money in forum GPS
    Replies: 7
    Last Post: 12-13-2004, 07:31 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •