Page 10 of 26 FirstFirst 1234567891011121314151617181920 ... LastLast
Results 91 to 100 of 252

Thread: XM / Sirius Worklog

  1. #91
    VENDOR - Centrafuse smeesseman's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Detroit, MI
    Posts
    392
    Quote Originally Posted by midiwall View Post
    Another one Scott;
    • When I first installed 1.42, SatRadio was fine, (XMDirect, COM1, Line in). I hibernated, then after resume, the SatRadio setup was set to XMPCR. This only happened the first time out of a sleep/hibernate cycle.

      You may remember that this happened once before while the split module was in development.

      It "feels" like maybe the module knows that it's the first time loading so it writes to the XML file? i.e., to upgrade to 1.42, I exited CF, ran the updater, loaded CF, reconfig'd a couple of modules, then let it run without a restart. So, the SatRadio module hadn't actually been through a shutdown/startup cycle.
    Do you happen to have the log from when this happened? If it happens again ship me that log... In the meantime I'll still have a look. Thanks...

  2. #92
    VENDOR - Centrafuse smeesseman's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Detroit, MI
    Posts
    392
    Quote Originally Posted by midiwall View Post
    Hey Scott!

    I just installed 1.42 and posted up a list of stuff in the bugs thread, David asked for me to copy one thing over here:

    Niggles
    • The XM scroll line (top line of display) doesn't need the XM channel number and station name. With that in there, it's WAY too much text and tends to push the Artist name starting point off-screen.

    Thanks!
    OK, it's on the todo list...

  3. #93
    VENDOR - Centrafuse smeesseman's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Detroit, MI
    Posts
    392

    Updated Build Available V1.430

    Update released, see post #1 for details and download link...

  4. #94
    FLAC Nola111's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    New Orleans, LA
    Posts
    1,197
    Scott,

    Wow, great to see some XM activity in CF finally!! Kudos to you for all your work on this.

    I wanted to test it out to see where XM is in CF these days. I have a couple issues.

    1. Running CF 1.43 in Windows XP, CF will not unmute my XM's input to my soundcard to start audio when I start the module. If I go into Windows mixer, I can see that it's muted. If I manually unmute it, audio is there. So in XP, CF won't unmute my soundcard input. Further, the input that my PCR is plugged into (S/PDIF-In on my Creative Audigy 2NX) is not listed as a choice in the XM settings. Not sure if that would help or not. In the earlier versions of CF when XM was still integrated, I didn't have this problem, and I was using the same soundcard.

    2. Running in Windows Vista Ultimate, sound DOES unmute. But it will not re-mute For example: If I start by listening to an mp3, then go to XM, the mp3 will pause, the XM audio will unmute correctly. But, if I try to return to the mp3, it will start playing but XM will NOT mute. The two sounds are output simultaneously.

    Item #1 I think has to be an XM thing since it worked fine with CF before, but #2 might be a CF issue... not sure.

    In any case, thanks for you hard work in getting XM back into Centrafuse!!

  5. #95
    Maximum Bitrate
    Join Date
    May 2006
    Location
    Seattleish, WA
    Posts
    823
    Version 1.430, Compiled for CF 1.42/1.43+
    * Removed channel # and channel name from main title
    * Added Channel # to subtitle label, underneath main title
    * Added channel name to header in listview of SatRadio screen
    * Improved main and sub title text updates on station changing
    Dude... THANK YOU SO MUCH for doing this! It makes the look MUCH cleaner!

    One bug... Looks like you lost the updating of the terrestrial percentage number. The new channel number is there, the Sat % is there, but the T % is missing.
    :: Mark

  6. #96
    VENDOR - Centrafuse smeesseman's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Detroit, MI
    Posts
    392
    Quote Originally Posted by midiwall View Post
    Dude... THANK YOU SO MUCH for doing this! It makes the look MUCH cleaner!

    One bug... Looks like you lost the updating of the terrestrial percentage number. The new channel number is there, the Sat % is there, but the T % is missing.
    Do you mean that even the percent sign is missing? Or is just not updating? If the percent sign is missing, what resolution are you running? I am not seeing any issue with my terrestrial signal % on my end...

  7. #97
    VENDOR - Centrafuse smeesseman's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Detroit, MI
    Posts
    392
    Quote Originally Posted by Nola111 View Post
    Scott,

    Wow, great to see some XM activity in CF finally!! Kudos to you for all your work on this.

    I wanted to test it out to see where XM is in CF these days. I have a couple issues.

    1. Running CF 1.43 in Windows XP, CF will not unmute my XM's input to my soundcard to start audio when I start the module. If I go into Windows mixer, I can see that it's muted. If I manually unmute it, audio is there. So in XP, CF won't unmute my soundcard input. Further, the input that my PCR is plugged into (S/PDIF-In on my Creative Audigy 2NX) is not listed as a choice in the XM settings. Not sure if that would help or not. In the earlier versions of CF when XM was still integrated, I didn't have this problem, and I was using the same soundcard.

    2. Running in Windows Vista Ultimate, sound DOES unmute. But it will not re-mute For example: If I start by listening to an mp3, then go to XM, the mp3 will pause, the XM audio will unmute correctly. But, if I try to return to the mp3, it will start playing but XM will NOT mute. The two sounds are output simultaneously.

    Item #1 I think has to be an XM thing since it worked fine with CF before, but #2 might be a CF issue... not sure.

    In any case, thanks for you hard work in getting XM back into Centrafuse!!
    I assume you are running in un-buffered mode since this is the only case where cf mutes/unmutes the line. Does everything work ok in buffered mode? In buffered mode, audio is recorded from the line and written to the pcm device, in this case cf does not mute/unmute the line... Let me know if buffered mode works for you, and I'll look into this with David after I hear back from you...

    Asside from that, I send the XM device the mute command when the line gets muted. Even if CF is unable to mute the line, the xm device should itself be muted. Can you post me your log file? See Post #1 for log file location...

  8. #98
    Maximum Bitrate
    Join Date
    May 2006
    Location
    Seattleish, WA
    Posts
    823
    Quote Originally Posted by smeesseman View Post
    Do you mean that even the percent sign is missing? Or is just not updating? If the percent sign is missing, what resolution are you running? I am not seeing any issue with my terrestrial signal % on my end...
    Yeup, the percent sign is missing - only the "T" is there.

    I'm running at that weird "not quite" 800x600 resolution. I can't remember the exact numbers. I take it you're at a full 8x6? I'll give that a shot in the morning.
    :: Mark

  9. #99
    VENDOR - Centrafuse smeesseman's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Detroit, MI
    Posts
    392
    Quote Originally Posted by midiwall View Post
    Yeup, the percent sign is missing - only the "T" is there.

    I'm running at that weird "not quite" 800x600 resolution. I can't remember the exact numbers. I take it you're at a full 8x6? I'll give that a shot in the morning.
    I see it now, I was using the Aura skin for testing, now I switch to Onyx and I see what you mean. I'll work something out for the next update...

  10. #100
    Maximum Bitrate
    Join Date
    May 2006
    Location
    Seattleish, WA
    Posts
    823
    Ahh, good one. Thanks Scott!
    :: Mark

Similar Threads

  1. Replies: 42
    Last Post: 12-11-2009, 02:36 PM
  2. XM = Sirius! Merger Reported
    By lostreception in forum General MP3Car Discussion
    Replies: 6
    Last Post: 02-20-2007, 09:53 AM
  3. Got XM to work, then it took a dump
    By DuDs in forum StreetDeck
    Replies: 3
    Last Post: 05-06-2006, 05:42 PM
  4. XM Satellite Radio to Unveil XM Advanced Services at 2006 Consumer
    By Will Albers in forum General MP3Car Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 03-27-2006, 08:49 PM
  5. Sirius vs. XM...? what up Gee?
    By mindscream in forum Car Audio
    Replies: 12
    Last Post: 10-24-2004, 03:31 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •