Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 16

Thread: Loading...

  1. #1
    Variable Bitrate
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    422

    Loading...

    Anyone else have a pretty large dleay when loading Centrafuse?

    I mean windows is booted. You click Centrafuse. The time before you actually see the Centrafuse "Loading" Screen?

    All other apps are isntant.

  2. #2
    Fusion Brain Creator 2k1Toaster's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Colorado, but Canadian!
    Posts
    10,045
    XP or Vista?
    Fusion Brain Version 6 Released!
    1.9in x 2.9in -- 47mm x 73mm
    30 Digital Outputs -- Directly drive a relay
    15 Analogue Inputs -- Read sensors like temperature, light, distance, acceleration, and more
    Buy now in the MP3Car.com Store

  3. #3
    Variable Bitrate
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    422
    XP. My XP is pretty hacked to be light and fast. I actually just started making a new install and its still the same.

  4. #4
    Maximum Bitrate NiSlo's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Gold Coast, Australia
    Posts
    508
    Yes, mine does that. Between 5 to 10 seconds. I too am runing an nlited XP (Pro).

    It's not an issue for me as I use hibernate, so it only takes me 15 seconds or so to start music from when I turn the key.
    I installed my carpc into my pet Kangaroo, mate.

  5. #5
    Maximum Bitrate
    Join Date
    May 2006
    Location
    Seattleish, WA
    Posts
    823
    Quote Originally Posted by SKiTLz View Post
    Anyone else have a pretty large delay when loading Centrafuse?

    I mean windows is booted. You click Centrafuse. The time before you actually see the Centrafuse "Loading" Screen?

    All other apps are instant.
    Yeup... And it got longer with 2.x. These days, I don't even get the "loading" mouse cursor telling me that something's happening. It's there initially, then CF is clearing it before it puts up the first banner.

    I've tried to double-load it a number of times thinking that nothing was going on.
    :: Mark

  6. #6
    Maximum Bitrate
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    USA
    Posts
    496
    I'm on XP (using an Infill G4) and it probably takes about a minute for CF to load.

    I would use Standby, but since RC4, CF is broken when resuming from Standby or Hibernate.

  7. #7
    Variable Bitrate
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    422
    Ok so I'm not the only one.. Good.. I ran out of stuff to tweak..

    Looks like I'm not the one that needs to be tweaking.

  8. #8
    Maximum Bitrate NiSlo's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Gold Coast, Australia
    Posts
    508
    If you remove any plugins that you don't use from the plugin folder in the CF directory, your opening time will decrease. Email was the biggest time saver for me...
    I installed my carpc into my pet Kangaroo, mate.

  9. #9
    VENDOR - Centrafuse smeesseman's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Detroit, MI
    Posts
    392
    Quote Originally Posted by SKiTLz View Post
    Anyone else have a pretty large dleay when loading Centrafuse?
    I mean windows is booted. You click Centrafuse. The time before you actually see the Centrafuse "Loading" Screen?
    All other apps are isntant.
    Centrafuse loads up a lot of memory intensive functionality, so it can take a bit naturally, especially from a boot. Consecutive runs of CF after the first should load much faster... I will look to see if theres something that can be done to make the splash screen come up quicker...

    Quote Originally Posted by SKiTLz View Post
    XP. My XP is pretty hacked to be light and fast. I actually just started making a new install and its still the same.
    Have you tried loading it on a normal version of xp? Any difference?

    Quote Originally Posted by midiwall View Post
    Yeup... And it got longer with 2.x. These days, I don't even get the "loading" mouse cursor telling me that something's happening. It's there initially, then CF is clearing it before it puts up the first banner.
    I've tried to double-load it a number of times thinking that nothing was going on.
    Will try to see if we can bring up the splash screen right away

    Quote Originally Posted by johnk View Post
    I'm on XP (using an Infill G4) and it probably takes about a minute for CF to load.
    I would use Standby, but since RC4, CF is broken when resuming from Standby or Hibernate.
    Is it taking a full minute? I had some of your logs from before and they were all around 25-30 seconds, which is almost normal on a first run after boot on a g4. if its takin' a full minute, post me up a log so we can see where the delay is...

  10. #10
    Maximum Bitrate
    Join Date
    May 2006
    Location
    Seattleish, WA
    Posts
    823
    Quote Originally Posted by smeesseman View Post
    Centrafuse loads up a lot of memory intensive functionality, so it can take a bit naturally, especially from a boot. Consecutive runs of CF after the first should load much faster...
    Umm... what? Are you saying you're banking on Windows caching to reduce the subsequent load times of CF? In the real world Scott, there's a shutdown after exit... Any cache is gone.

    The only time I'd be exiting CF and then reloading without a reboot in-between is trying to get other stuff installed around CF. Once the system is running, then I'm either hibernating or shutting down.


    I will look to see if theres something that can be done to make the splash screen come up quicker...
    At least stop resetting the mouse cursor... And maybe an animated load indicator to entertain us.
    :: Mark

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Virtual Earth cache builder? Or even gps simulator to make it cache?
    By thepunkerguy in forum DigitalMods (Scripts / API)
    Replies: 183
    Last Post: 08-28-2008, 08:58 PM
  2. problems with navigation in streetdeck
    By customaudioman in forum StreetDeck
    Replies: 3
    Last Post: 01-25-2008, 12:46 PM
  3. Holux GPS Trouble
    By mangus580 in forum StreetDeck
    Replies: 34
    Last Post: 11-26-2007, 08:56 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •