Results 1 to 9 of 9

Thread: Gettinga JET DB error when I try to read in ID3 tags

  1. #1
    FLAC Skraggy_uk's Avatar
    Join Date
    May 2002
    Location
    Warrington UK
    Posts
    1,484

    Gettinga JET DB error when I try to read in ID3 tags

    See the end of this message for details on invoking
    just-in-time (JIT) debugging instead of this dialog box.

    ************** Exception Text **************
    System.InvalidOperationException: The 'Microsoft.Jet.OLEDB.4.0' provider is not registered on the local machine. ---> System.Data.OleDb.OleDbException: No error information available: REGDB_E_CLASSNOTREG(0x80040154).
    --- End of inner exception stack trace ---
    at System.Data.OleDb.OleDbConnection.CreateProviderEr ror(Int32 hr)
    at System.Data.OleDb.OleDbConnection.CreateProvider(O leDbConnectionString constr)
    at System.Data.OleDb.OleDbConnection.Open()
    at centrafuse.id3reader.id3read_Click(Object sender, EventArgs e)
    at System.Windows.Forms.Control.OnClick(EventArgs e)
    at System.Windows.Forms.Button.OnClick(EventArgs e)
    at System.Windows.Forms.Button.OnMouseUp(MouseEventAr gs mevent)
    at System.Windows.Forms.Control.WmMouseUp(Message& m, MouseButtons button, Int32 clicks)
    at System.Windows.Forms.Control.WndProc(Message& m)
    at System.Windows.Forms.ButtonBase.WndProc(Message& m)
    at System.Windows.Forms.Button.WndProc(Message& m)
    at System.Windows.Forms.ControlNativeWindow.OnMessage (Message& m)
    at System.Windows.Forms.ControlNativeWindow.WndProc(M essage& m)
    at System.Windows.Forms.NativeWindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam)


    ************** Loaded Assemblies **************
    mscorlib
    Assembly Version: 1.0.5000.0
    Win32 Version: 1.1.4322.573
    CodeBase: file:///c:/windows/microsoft.net/framework/v1.1.4322/mscorlib.dll
    ----------------------------------------
    centrafuse
    Assembly Version: 1.0.1799.26149
    Win32 Version: 1.0.1799.26149
    CodeBase: file:///E:/Program%20Files/fluxmedia/centrafuse/centrafuse.exe
    ----------------------------------------
    System.Windows.Forms
    Assembly Version: 1.0.5000.0
    Win32 Version: 1.1.4322.573
    CodeBase: file:///c:/windows/assembly/gac/system.windows.forms/1.0.5000.0__b77a5c561934e089/system.windows.forms.dll
    ----------------------------------------
    System
    Assembly Version: 1.0.5000.0
    Win32 Version: 1.1.4322.573
    CodeBase: file:///c:/windows/assembly/gac/system/1.0.5000.0__b77a5c561934e089/system.dll
    ----------------------------------------
    System.Data
    Assembly Version: 1.0.5000.0
    Win32 Version: 1.1.4322.573
    CodeBase: file:///c:/windows/assembly/gac/system.data/1.0.5000.0__b77a5c561934e089/system.data.dll
    ----------------------------------------
    System.Xml
    Assembly Version: 1.0.5000.0
    Win32 Version: 1.1.4322.573
    CodeBase: file:///c:/windows/assembly/gac/system.xml/1.0.5000.0__b77a5c561934e089/system.xml.dll
    ----------------------------------------
    System.Drawing
    Assembly Version: 1.0.5000.0
    Win32 Version: 1.1.4322.573
    CodeBase: file:///c:/windows/assembly/gac/system.drawing/1.0.5000.0__b03f5f7f11d50a3a/system.drawing.dll
    ----------------------------------------
    Microsoft.DirectX.AudioVideoPlayback
    Assembly Version: 1.0.900.0
    Win32 Version: 5.3.0000000.900 built by: DIRECTX
    CodeBase: file:///c:/windows/assembly/gac/microsoft.directx.audiovideoplayback/1.0.900.0__31bf3856ad364e35/microsoft.directx.audiovideoplayback.dll
    ----------------------------------------
    Microsoft.DirectX.DirectSound
    Assembly Version: 1.0.900.0
    Win32 Version: 5.3.0000000.900 built by: DIRECTX
    CodeBase: file:///c:/windows/assembly/gac/microsoft.directx.directsound/1.0.900.0__31bf3856ad364e35/microsoft.directx.directsound.dll
    ----------------------------------------
    Freedb
    Assembly Version: 1.0.0.1
    Win32 Version: 1.0.0.1
    CodeBase: file:///E:/Program%20Files/fluxmedia/centrafuse/Freedb.DLL
    ----------------------------------------

    ************** JIT Debugging **************
    To enable just in time (JIT) debugging, the config file for this
    application or machine (machine.config) must have the
    jitDebugging value set in the system.windows.forms section.
    The application must also be compiled with debugging
    enabled.

    For example:

    <configuration>
    <system.windows.forms jitDebugging="true" />
    </configuration>

    When JIT debugging is enabled, any unhandled exception
    will be sent to the JIT debugger registered on the machine
    rather than being handled by this dialog
    .

    Any idea what the fix for this is?
    Using WinXP Pro SP2.
    4x4 in a turbo stylee.

  2. #2
    VENDOR - Centrafuse veetid's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    5,040
    Try intalling MDAC 2.8 from here: http://www.microsoft.com/downloads/d...DisplayLang=en

    If XP was setup and working right you shouldn't receive these errors. JET is registered by default on all XP installs. Something has messed it up on your setup. Hopefully re-installing MDAC might fix it...

    david
    __________________
    CENTRAFUSE http://www.centrafuse.com
    01 Jeep Cherokee Sport 4x4 Installed
    M10000/512Mb/20GB, Lilliput 7", Holux GM-210

  3. #3
    FLAC Skraggy_uk's Avatar
    Join Date
    May 2002
    Location
    Warrington UK
    Posts
    1,484
    Interestingly, when I try to install MDAC 2.8 it says it isn't compatable with my version of Windows, and when I try to install Jet 4.0 Service pack 8, it says I already have a higher service pack installed (which I guess is XP SP2).
    4x4 in a turbo stylee.

  4. #4
    FLAC Skraggy_uk's Avatar
    Join Date
    May 2002
    Location
    Warrington UK
    Posts
    1,484
    Interestingtly I found a download on microsoft called jet4repl.exe that supposedly replaces some files included with Jet 4.

    I able now to import the ID3 tags, but it is still unable to play any MP3's.
    Yes I do have the DX9 and Managed DirectX installed, and I did delete the config and try to recreate things.

    I really do want this to work, as it looks like a cracking application in the making.
    4x4 in a turbo stylee.

  5. #5
    FLAC Skraggy_uk's Avatar
    Join Date
    May 2002
    Location
    Warrington UK
    Posts
    1,484
    Just an update and basically what I posted to a similar thread with problems I was having with Frodo, incase it was of any help.

    OK, I can now get Frodo and Centrafuse to play MP3.
    Have the Ogg plugin/filters for Winamp and WMP9, but can't get either Frodo or Centrafuse to play Oggs.

    I double checked I had DX9 installed, I added managed DX so that Centrafuse could play MP3's.

    I couldn't install MDAC2.8 or JET4.0SP8 as XP SP2 already has greater installed (either through SP2 or through Windows update being ahead and out of synch with normal downloads). I did install jet4repl.exe from the microsoft site, and .NET 1.1 (thought I had it installed although it may have been 2.0).

    Frodo and Centrafuse now both work.

    Additional help for those having Radiator problems with WinTV cards on XP, This thread sorted out a known problem, at least it did with my WinTV PVR card.
    4x4 in a turbo stylee.

  6. #6
    VENDOR - Centrafuse veetid's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    5,040
    Skraggy: In order for CENTRAFUSE to play ogg files you need to add support for the extension. First, after installed ogg support, make sure you can play those files from media player. Then edit "config.xml" in the CENTRAFUSE system folder. Add the top you will see pipe delimited values that represent all supported extensions. You need to add the ogg extension to the end, in the same format, and restart CENTRAFUSE. It should now play fine..

    david
    __________________
    CENTRAFUSE http://www.centrafuse.com
    01 Jeep Cherokee Sport 4x4 Installed
    M10000/512Mb/20GB, Lilliput 7", Holux GM-210

  7. #7
    FLAC Skraggy_uk's Avatar
    Join Date
    May 2002
    Location
    Warrington UK
    Posts
    1,484
    OK, I have checked that Oggs play in WMP9. No problems there, and edited the extensions line as
    <MUSICEXT>wav|mpa|mp2|mp3|au|aif|aiff|snd|wma|og g</MUSICEXT>

    Oggs still don't play in Centrafuse, but Frodo will play Oggs.

    Actaully, scratch that, I have Oggs playing now too. Don't know what I did, but it works now.
    4x4 in a turbo stylee.

  8. #8
    VENDOR - Centrafuse veetid's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    5,040
    Sweet... Glad its all working now....

    david
    __________________
    CENTRAFUSE http://www.centrafuse.com
    01 Jeep Cherokee Sport 4x4 Installed
    M10000/512Mb/20GB, Lilliput 7", Holux GM-210

  9. #9
    FLAC Skraggy_uk's Avatar
    Join Date
    May 2002
    Location
    Warrington UK
    Posts
    1,484
    OK, I guess the Jet4repl.exe fixes some incompatability between the pre and post XP SP2 jet install.

    As it worked for both Frodo and Centrafuse, and I was having DB errors with bot, it's a good thing.

    All I need to do is actually build the new car PC, and I'm away.
    4x4 in a turbo stylee.

Similar Threads

  1. id3 tags
    By doctorr in forum FrodoPlayer
    Replies: 15
    Last Post: 12-30-2004, 01:57 AM
  2. ID3 V2 tags
    By SWC in forum Software & Software Development
    Replies: 2
    Last Post: 11-27-2004, 01:13 PM
  3. Turn off ID3 tags
    By Bobby Digital in forum Media Engine
    Replies: 1
    Last Post: 06-05-2004, 04:01 PM
  4. auto id3 tags?
    By mp3z24 in forum Software & Software Development
    Replies: 7
    Last Post: 03-25-2002, 09:40 AM
  5. voice for ID3 tags
    By mp3designer in forum General MP3Car Discussion
    Replies: 6
    Last Post: 06-23-2001, 11:32 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •