Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: CF won't play some MP3s

  1. #1
    Low Bitrate
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Atlanta, GA
    Posts
    62

    CF won't play some MP3s

    Just installed CF 1.1 on a fresh XP (with SP2) install.

    Problem: Some MP3s will play fine, other won't play at all ... they look like they are playing, but there is no sound.

    All were ripped with the same program, with the same codec and settings.

    All MP3s play correctly in WMP9, Winamp, and MediaCar on the same computer.

    DirectX is current and Managed DirectX is installed.

    Any ideas?

  2. #2
    SWC
    SWC is offline
    Constant Bitrate
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Baltimore
    Posts
    165
    Quote Originally Posted by rhubarb9999
    Just installed CF 1.1 on a fresh XP (with SP2) install.

    Problem: Some MP3s will play fine, other won't play at all ... they look like they are playing, but there is no sound.

    All were ripped with the same program, with the same codec and settings.

    All MP3s play correctly in WMP9, Winamp, and MediaCar on the same computer.

    DirectX is current and Managed DirectX is installed.

    Any ideas?
    I have been having this issue with Direct-X. I have only had it happen with VBR mp3's I haven't been able to find a solution for this yet. I am thinking maybe it is a bug with direct-x itself.

  3. #3
    Low Bitrate
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Atlanta, GA
    Posts
    62
    I know that some of the songs that will not play are not VBR. I rip everything with LAME, 320k, Constant bitrate, true stereo.

  4. #4
    SMKFree liquid_smoke's Avatar
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Chicago
    Posts
    4,842
    Im seeing this issue also, none of my mp3's are VBR though, they are all constant 320k.
    Sometimes its a whole album it wont play and sometimes its just a few tracks from a album.

  5. #5
    Variable Bitrate silencery's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Los Angeles, CA
    Posts
    340
    likewise, as posted. Mostly VBRs or high bitrate.

  6. #6
    My Village Called 0l33l's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Berkeley, CA
    Posts
    10,516
    Look at the filenames. If it has two dots then it probably won't play.

  7. #7
    Low Bitrate
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Atlanta, GA
    Posts
    62
    Nope .. no strange characters in the file names .. and they are not long.

    Looks like I am going with MediaCar until this is worked out.

  8. #8
    SMKFree liquid_smoke's Avatar
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Chicago
    Posts
    4,842
    no strange file names here either, if it helps at all, i can send David a few mp3's i have that dont play and maybe that can help him figure it out.

  9. #9
    Low Bitrate
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Atlanta, GA
    Posts
    62
    I would be happy to email some non-playing MP3s as well.

  10. #10
    Maximum Bitrate Frankino's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Italy
    Posts
    659
    don't know if it can help, but at least give it a try

    http://www.neilturner.me.uk/2004/Jul...mp3_files.html
    Peugeot 206 1.4 HDi

    Intel Mini-ITX Mainboard
    Celeron 1.2ghz
    256mb DDR-2 533
    80gig 3.5" SATA HDD
    Sb Live 5.1 w/ KXProject Drivers
    M2-ATX
    8" Lilliput TS LCD

    100% installed and working :D

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. XP Pro on CF card working!!
    By knubile in forum WinNT Based
    Replies: 48
    Last Post: 01-03-2005, 06:48 PM
  2. Won't play any of my 19000 MP3's?
    By GReeToZ in forum Centrafuse
    Replies: 7
    Last Post: 12-31-2004, 03:35 AM
  3. Can't get the MP3s to play
    By cooljavy in forum ME Archive
    Replies: 2
    Last Post: 05-20-2003, 11:59 AM
  4. Building a custom board to play JUST MP3's?
    By vash in forum General Hardware Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 08-30-2002, 06:22 AM
  5. software to play mp3's and videos (mpeg)??
    By Smacker in forum Software & Software Development
    Replies: 8
    Last Post: 04-13-2001, 08:59 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •