Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 29

Thread: MP3 playback garbled

  1. #1
    Raw Wave tj!2k4's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,294

    MP3 playback garbled

    Hey,

    I realize that similar issues have been discussed before, but I just came across a ****load of MP3s that I have, that are not playing properly. I realize that WMP handles MP3s differently, and I have no problem playing them back with WMP.

    What happens in CF is that they appear to be "stumbling" - slowing down, speeding up, and I am hearing "bleeps" and other "artifacts". I also noticed that the play time is being completely mis-reported (eg. 40 minutes for a 3 minute MP3).

    I understand that the problem is with the MP3 files themselves (I believe veetid spoke of an improper header), but what can I do to recover the MP3s (or rather, make them play properly within CF?).

    Does anyone know of any good MP3-fix utilities? I've been searching, but haven't found anything that has even come close to resolving the problem.

    Thanks..

    Dave

  2. #2
    Newbie
    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    9
    Hi Dave
    I've got exatly the same problem as you.
    I've installed Direct X manager

    I thaught I was alone.

    Under centrafuse mp3 are playing strange with erratic bleep.

    If someone as solve this I'll be happy too

    Centrafuse is cool but I can't use with this bleeps

    Thanks

    Dam

  3. #3
    Maximum Bitrate Frankino's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Italy
    Posts
    659
    Quote Originally Posted by tj!2k4
    Does anyone know of any good MP3-fix utilities? I've been searching, but haven't found anything that has even come close to resolving the problem.
    Dave
    please, try to re-encode your bad mp3 and see if then they play correctly, if they does then we'll find out a tool to fix without reencoding
    Peugeot 206 1.4 HDi

    Intel Mini-ITX Mainboard
    Celeron 1.2ghz
    256mb DDR-2 533
    80gig 3.5" SATA HDD
    Sb Live 5.1 w/ KXProject Drivers
    M2-ATX
    8" Lilliput TS LCD

    100% installed and working :D

  4. #4
    Maximum Bitrate
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    The North, Manchester
    Posts
    814
    i have this with only 2 or three f mine - work fine in media player
    Also .wma files - all start with: "OTher" - artist - trackname

    anyway we can drop the "other"?

  5. #5
    Raw Wave tj!2k4's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,294
    Quote Originally Posted by Frankino
    please, try to re-encode your bad mp3 and see if then they play correctly, if they does then we'll find out a tool to fix without reencoding
    Got a suggestion for a quick'n'easy utility?

  6. #6
    Raw Wave tj!2k4's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,294
    Alright - found a simple utility called "River Past Audio Cleaner" and re-encoded a couple of the files with it. CF appears to reporting the correct song length now, but the audio is still garbled, perhaps even worse than before. Any other suggestions?

    Edit: They still play fine in WMP, so I doubt the converter fux0red them any further..

  7. #7
    Maximum Bitrate Frankino's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Italy
    Posts
    659
    try this
    http://blog.kordix.com/marv/archives/000279.html
    dunno if it helps, I have no problems with my mp3
    Peugeot 206 1.4 HDi

    Intel Mini-ITX Mainboard
    Celeron 1.2ghz
    256mb DDR-2 533
    80gig 3.5" SATA HDD
    Sb Live 5.1 w/ KXProject Drivers
    M2-ATX
    8" Lilliput TS LCD

    100% installed and working :D

  8. #8
    Raw Wave tj!2k4's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,294
    Unfortunately Fubar2000 didn't help either. MP3s still fuxored. D'Oh!

  9. #9
    Maximum Bitrate Frankino's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Italy
    Posts
    659
    please send me one of your mp3s, I'm curious

    baios AT tiscali DOT it

    EDIT

    but before try this
    http://www.wma-mp3.com/mp3_tag_studio.html
    take a look at the bottom of the page, section "The repair mp3 tool"
    Peugeot 206 1.4 HDi

    Intel Mini-ITX Mainboard
    Celeron 1.2ghz
    256mb DDR-2 533
    80gig 3.5" SATA HDD
    Sb Live 5.1 w/ KXProject Drivers
    M2-ATX
    8" Lilliput TS LCD

    100% installed and working :D

  10. #10
    Raw Wave tj!2k4's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,294
    Actually, I was using that to go through my collection and tag/rename everything properly, when I came across a bunch of stuff I hadn't listened to in a while, which is what tipped me off to the problem..

Page 1 of 3 123 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 36
    Last Post: 04-13-2005, 04:03 AM
  2. Mediacar freezing mp3 playback
    By Vinister in forum MediaCar
    Replies: 0
    Last Post: 09-27-2004, 01:04 PM
  3. MP3 Playback, problems navigating folders
    By RussellFray in forum Media Engine
    Replies: 0
    Last Post: 08-19-2004, 07:59 AM
  4. MP3 playback - no songs listed
    By Chairboy in forum Media Engine
    Replies: 3
    Last Post: 07-20-2004, 10:56 PM
  5. Replies: 4
    Last Post: 09-30-2003, 05:26 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •