Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 18

Thread: Problem with MapMonkey and CF1.4 hibernation

  1. #1
    Low Bitrate Bokky's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Ham, Belgium
    Posts
    76

    Problem with MapMonkey and CF1.4 hibernation

    David...

    Have you changed something fundamental in the code with handling COMM ports?

    On CF1.2 MapMonkey works perfect when returning out of hibernation but since CF1.3 and CF1.4 this is not working anymore (GPS not found). I tried several things but all fails.
    Did you do in CF1.2 some early COMM port connects or something when getting out of hibernation?
    Only remedy is restarting MapMonkey or CF...

    This one is breaking my head...

    Anyone else this problem?
    EPIA M10K, 512MB RAM, 60GB
    [##########] 100% (since 1 March 2005)

    snowboarding.be - bokky.com

  2. #2
    VENDOR - Centrafuse veetid's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    5,040
    What error are you receiving? Could be a problem with mapmonkey embedded in CF... Mapmonkey didn't embed in 1.2...

    david
    __________________
    CENTRAFUSE http://www.centrafuse.com
    01 Jeep Cherokee Sport 4x4 Installed
    M10000/512Mb/20GB, Lilliput 7", Holux GM-210

  3. #3
    Low Bitrate Bokky's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Ham, Belgium
    Posts
    76
    sorry was a bit unclear...

    It embeds perfect, but only problem is the the COMM port is blocked... "GPS not found".
    I think MM tries to reconnect to the comm port but the old session is still open. But strange enough this worked in the old CF release...
    EPIA M10K, 512MB RAM, 60GB
    [##########] 100% (since 1 March 2005)

    snowboarding.be - bokky.com

  4. #4
    VENDOR - Centrafuse veetid's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    5,040
    what type of GPS receiver? I assume non serial... serial GPS mice usually don't have any problems on resume from hibernation...

    david
    __________________
    CENTRAFUSE http://www.centrafuse.com
    01 Jeep Cherokee Sport 4x4 Installed
    M10000/512Mb/20GB, Lilliput 7", Holux GM-210

  5. #5
    Low Bitrate Bokky's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Ham, Belgium
    Posts
    76
    usb-type NMEA...
    but that does not explain why it worked perfect on CF1.2 and not on CF1.4...

    I'll try to look for a solution...

    If anyone has the same problem (or does not have this problem) please respond.
    EPIA M10K, 512MB RAM, 60GB
    [##########] 100% (since 1 March 2005)

    snowboarding.be - bokky.com

  6. #6
    VENDOR - Centrafuse veetid's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    5,040
    I agree... I'm also trying to figure it out... just wanted to see what type of GPS receiver you had...

    david
    __________________
    CENTRAFUSE http://www.centrafuse.com
    01 Jeep Cherokee Sport 4x4 Installed
    M10000/512Mb/20GB, Lilliput 7", Holux GM-210

  7. #7
    Constant Bitrate skydiver's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    southampton (UK)
    Posts
    199
    Same here only way i can get around it at the mo is by closing MM from its menu then close the app from CF's Menu and then restarting it all over again. hope it gets sorted soon
    Program aborting close all that you have worked on,You ask to much. You step into the stream,but the water has moved on, This page is not here. Chaos reigns within, Reflect,repent,and reboot.Order shall return
    The car

  8. #8
    VENDOR - Centrafuse veetid's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    5,040
    if you just hit close in the embed header in centrafuse does it not close MM?

    I changed the code for closing apps in 1.4....

    david
    __________________
    CENTRAFUSE http://www.centrafuse.com
    01 Jeep Cherokee Sport 4x4 Installed
    M10000/512Mb/20GB, Lilliput 7", Holux GM-210

  9. #9
    VENDOR - Centrafuse veetid's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    5,040
    I think this pretty much is the same problem of embedded apps not receiving the windows resume from standby/hibernation event..

    david
    __________________
    CENTRAFUSE http://www.centrafuse.com
    01 Jeep Cherokee Sport 4x4 Installed
    M10000/512Mb/20GB, Lilliput 7", Holux GM-210

  10. #10
    Low Bitrate Bokky's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Ham, Belgium
    Posts
    76
    The close action as skydiver stated is a way to get MM working again.

    Using the CF close button direct works too allthough I have seen this failing so that MM is still running in the process list so you can not start it anymore. But I can not re-create this action, but I have seen it 3 times since I played with CF1.3 and higher.

    I think your last post is indeed the problem David.
    EPIA M10K, 512MB RAM, 60GB
    [##########] 100% (since 1 March 2005)

    snowboarding.be - bokky.com

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •