Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 11 to 20 of 23

Thread: Missings songs from library

  1. #11
    Low Bitrate tC_install's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Hollywood
    Posts
    93
    I would try fixing the id3 tags of your mp3s.
    Here is some free and great software to help do that.
    http://www.id3-tagit.de/english/index.htm

    I find the filename to id3 tag functions kick ***.


    If want to be certain of your missing songs issue. Open command prompt and cd to your music path folder and type in "dir *.mp3 /s". That will give you the file count at the end of the command.
    ==========================================
    Scion tC 2005 with DWW-700H
    Via Eden M10000, 512MB, 100GB 5400rpm, Xp Pro

  2. #12
    Maximum Bitrate buurin's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Seattle, WA
    Posts
    463
    There is no question songs are missing...

    I can navigate to the songs via Library -> Music Paths and they play but say "Unknown Artist" ... I think this is the root of the problem...
    B Smoov
    Project Status: 90% Complete

    Next Step: TIVO for Radio

    Ampie Case :: MII10000 Mobo :: M1-ATX PSU :: 512MB RAM :: 2.5" HD, 60GB, 5400rpm, 16MB Buffer :: DWW-700H :: Centrafuse

  3. #13
    Constant Bitrate OoNikFraleyoO's Avatar
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Alabama
    Posts
    208
    If they say Unknown Artist, it's a problem with your id3 tags. Download an id3 tagger and fix em, I just did all of mine with MusicBrains Tagger. It did like 80% of mine automatically and the other 20% I had to help it some, but it's the best I've seen.

  4. #14
    Maximum Bitrate buurin's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Seattle, WA
    Posts
    463
    As stated above:

    "I opened the mp3 with tag & rename and also checked under the file properties in Windows and the Artist tag is there. "

    When i play the song in Windows media player, the tag is fine also.

    Any other ideas?
    B Smoov
    Project Status: 90% Complete

    Next Step: TIVO for Radio

    Ampie Case :: MII10000 Mobo :: M1-ATX PSU :: 512MB RAM :: 2.5" HD, 60GB, 5400rpm, 16MB Buffer :: DWW-700H :: Centrafuse

  5. #15
    Low Bitrate tC_install's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Hollywood
    Posts
    93
    Quote Originally Posted by buurin
    Any other ideas?
    I dont know which tag version Centrafuse looks at/for. In ID3-tagit, there is an option to synch v1 and v2 id3 tags. I did my whole collection, mostly talk radio and audiobooks, with this option on and I dont have same problems as you any more.

    ==========================================
    Scion tC 2005 with DWW-700H
    Via Eden M10000, 512MB, 100GB 5400rpm, Xp Pro

  6. #16
    Maximum Bitrate buurin's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Seattle, WA
    Posts
    463
    oh you had my problem?

    i assume tag & rename has that feature but i didnt see it. i will check again.

    thanks
    B Smoov
    Project Status: 90% Complete

    Next Step: TIVO for Radio

    Ampie Case :: MII10000 Mobo :: M1-ATX PSU :: 512MB RAM :: 2.5" HD, 60GB, 5400rpm, 16MB Buffer :: DWW-700H :: Centrafuse

  7. #17
    Low Bitrate tC_install's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Hollywood
    Posts
    93
    Something like that. I only had about 30 files in the library when I started out. Mostly talk radio and audiobooks. It was easy to find them in the library since thats all I had. I learned that writing in id3 tags (v1 and v2) is a good thing.

    Since then I've slowly been digitizing my cd collection.
    ==========================================
    Scion tC 2005 with DWW-700H
    Via Eden M10000, 512MB, 100GB 5400rpm, Xp Pro

  8. #18
    Maximum Bitrate buurin's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Seattle, WA
    Posts
    463
    I went into tag and rename and realzied my coldplay album only had v2 tags. so i copied the v2 over to v1 then from CF navigated to the coldplay album. it recognized the artist name.

    i have yet to rebuild my index(becuase it takes 10+ minutes for my 5500+ songs) but i am pretty confident it will pick up the songs now.

    so now i have to find a way to fill in all my mp3's which dont have the v1 tag. the registered version of tag and rename will do it
    B Smoov
    Project Status: 90% Complete

    Next Step: TIVO for Radio

    Ampie Case :: MII10000 Mobo :: M1-ATX PSU :: 512MB RAM :: 2.5" HD, 60GB, 5400rpm, 16MB Buffer :: DWW-700H :: Centrafuse

  9. #19
    Constant Bitrate donde's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Texas
    Posts
    193
    use The Godfather to do it. You can copy all id3 v2 to v1 with a couple of clicks.

    Although CF should recognize any song with v2 tags

  10. #20
    Maximum Bitrate buurin's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Seattle, WA
    Posts
    463
    try it for yourself. remove the v1 tag. CF doenst like that.
    B Smoov
    Project Status: 90% Complete

    Next Step: TIVO for Radio

    Ampie Case :: MII10000 Mobo :: M1-ATX PSU :: 512MB RAM :: 2.5" HD, 60GB, 5400rpm, 16MB Buffer :: DWW-700H :: Centrafuse

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

Similar Threads

  1. Crossfade skipping songs (semi-fix)
    By UnsanePyro in forum CF Bug Reports
    Replies: 4
    Last Post: 09-16-2005, 11:37 AM
  2. Replies: 0
    Last Post: 07-29-2005, 11:46 AM
  3. frodoplayer songs by genre
    By sanbas in forum Software & Software Development
    Replies: 1
    Last Post: 05-03-2005, 09:28 AM
  4. shuffle songs slow on all front ends?
    By bobthebaker in forum Software & Software Development
    Replies: 10
    Last Post: 01-21-2005, 10:54 AM
  5. Replies: 6
    Last Post: 12-06-2004, 02:04 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •