Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 23

Thread: Missings songs from library

  1. #1
    Maximum Bitrate buurin's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Seattle, WA
    Posts
    463

    Missings songs from library

    Maybe I am missing a known bug but there are like 1000 songs mising from my library

    Centrafuse detects 5274 songs... Windows media player detects 6424... Itunes, i think, detected the same as windows media player...

    Whats the deal??

    I took a peek at a song it failed to detect but windows media player did and i see nothing funny about the track.. no embedded album art(i dont think... i opened it up in windows media player and selected "view album art" as my visualization and no album art showed up)

    What could be the reasons for centrafuse not detecting an mp3? Keep in mind I can play the song in Windows media player.

    Thanks
    B Smoov
    Project Status: 90% Complete

    Next Step: TIVO for Radio

    Ampie Case :: MII10000 Mobo :: M1-ATX PSU :: 512MB RAM :: 2.5" HD, 60GB, 5400rpm, 16MB Buffer :: DWW-700H :: Centrafuse

  2. #2
    Raw Wave justintime's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    2,695
    Did you look under the driver's seat?
    2002 Honda CR-V
    Carputer progress: 90% [▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓ -]
    Spent so far: $1105.90


    Download the NEXUS Skin for Centrafuse
    ...or even Listen to my music

  3. #3
    Variable Bitrate nkotch's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    FL
    Posts
    412
    Do you have some of the same songs in multiple locations? (Like a big collection on a removable driver, some on the local drive, etc....) Windows media will add them to it's database twice even if it's the same song.
    Nick
    '99 Ford Escort ZX2 CarPC <-- RIP Feb '07

    2006 Chevy Equinox LS (Current Project)

    **VIA EPIA PD 1ghz Mobo, OPUS 150, 7" LinITX LCD touchscreen, 512 Ram, 60Gig HD, DLink Bluetooth, Belkin 802.11g wireless,

  4. #4
    Maximum Bitrate buurin's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Seattle, WA
    Posts
    463
    Quote Originally Posted by nkotch
    Do you have some of the same songs in multiple locations? (Like a big collection on a removable driver, some on the local drive, etc....) Windows media will add them to it's database twice even if it's the same song.
    what does that have to do with centrafuse not finding my music? i dont get where you are going with that..

    and as for windows media player... if you have the same song twice in two locations, why wouldnt it add the song to the library twice?
    B Smoov
    Project Status: 90% Complete

    Next Step: TIVO for Radio

    Ampie Case :: MII10000 Mobo :: M1-ATX PSU :: 512MB RAM :: 2.5" HD, 60GB, 5400rpm, 16MB Buffer :: DWW-700H :: Centrafuse

  5. #5
    Maximum Bitrate buurin's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Seattle, WA
    Posts
    463
    Quote Originally Posted by justintime
    Did you look under the driver's seat?
    but my computers under the passenger seat, how would they end up under the drivers seat?

    this computer stuff is confusing
    B Smoov
    Project Status: 90% Complete

    Next Step: TIVO for Radio

    Ampie Case :: MII10000 Mobo :: M1-ATX PSU :: 512MB RAM :: 2.5" HD, 60GB, 5400rpm, 16MB Buffer :: DWW-700H :: Centrafuse

  6. #6
    Maximum Bitrate buurin's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Seattle, WA
    Posts
    463
    Does the "part of a compliation" part of the id3 tag have any issues?

    i noticed one album is listed as part of a compilation.
    B Smoov
    Project Status: 90% Complete

    Next Step: TIVO for Radio

    Ampie Case :: MII10000 Mobo :: M1-ATX PSU :: 512MB RAM :: 2.5" HD, 60GB, 5400rpm, 16MB Buffer :: DWW-700H :: Centrafuse

  7. #7
    Low Bitrate DaveTN's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    58
    Quote Originally Posted by buurin
    but my computers under the passenger seat, how would they end up under the drivers seat?

    this computer stuff is confusing
    Thats why I call 'em "confusers"


    are they all mp3 format or are some wma, ogg or mp4?

    David

  8. #8
    Variable Bitrate nkotch's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    FL
    Posts
    412
    Quote Originally Posted by buurin
    what does that have to do with centrafuse not finding my music? i dont get where you are going with that..

    and as for windows media player... if you have the same song twice in two locations, why wouldnt it add the song to the library twice?

    My point was say Windows Media Player detects 6,000 songs. Say you have 1,000 of those songs it two locations, so windows media player will show that you have 6,000 songs in your library, but in reality there are only 5,000 "unique" songs. So if Centrafuse only detects/scans the 5,000 songs in the "main" library then at first glance it looks like it's missing those 1,000 songs.

    Was just a thought and may not be the problem, but I was just throwing out different ideas to look at and troubleshoot with.
    Nick
    '99 Ford Escort ZX2 CarPC <-- RIP Feb '07

    2006 Chevy Equinox LS (Current Project)

    **VIA EPIA PD 1ghz Mobo, OPUS 150, 7" LinITX LCD touchscreen, 512 Ram, 60Gig HD, DLink Bluetooth, Belkin 802.11g wireless,

  9. #9
    Maximum Bitrate buurin's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Seattle, WA
    Posts
    463
    Quote Originally Posted by nkotch
    My point was say Windows Media Player detects 6,000 songs. Say you have 1,000 of those songs it two locations, so windows media player will show that you have 6,000 songs in your library, but in reality there are only 5,000 "unique" songs. So if Centrafuse only detects/scans the 5,000 songs in the "main" library then at first glance it looks like it's missing those 1,000 songs.

    Was just a thought and may not be the problem, but I was just throwing out different ideas to look at and troubleshoot with.
    okay that makes sense... thanks for clarifying

    Well centrafuse is entirely missing songs and i have checked for duplicates... i noticed the issue because entire albums are missing.

    and the missing songs(i havent found them all) but the ones i have seen are mp3s.
    B Smoov
    Project Status: 90% Complete

    Next Step: TIVO for Radio

    Ampie Case :: MII10000 Mobo :: M1-ATX PSU :: 512MB RAM :: 2.5" HD, 60GB, 5400rpm, 16MB Buffer :: DWW-700H :: Centrafuse

  10. #10
    Maximum Bitrate buurin's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Seattle, WA
    Posts
    463
    More info regarding the situation.. Things i have noticed

    The album that made me realize i am missing songs is Coldplay's "X&Y" album contained in the folder -- h:\iTunes Music\Coldplay\X&Y\

    I thought maybe the folder name(containing a &) messed up centrafuse... so i changed the folder name(to "X and Y" and rebuilt the library.. No luck

    So perhaps the & in the ID3 tag? I did not change this yet...

    I went into CF -> Media -> Library -> Music Paths, and navigated straight to the albums folder and loaded the album.. the album played however it did not recognize the artist name. It displays "Unknown Artist - Song name"

    I opened the mp3 with tag & rename and also checked under the file properties in Windows and the Artist tag is there.

    Any other ideas? Is changing the ID3 tag's album name even worth trying?
    B Smoov
    Project Status: 90% Complete

    Next Step: TIVO for Radio

    Ampie Case :: MII10000 Mobo :: M1-ATX PSU :: 512MB RAM :: 2.5" HD, 60GB, 5400rpm, 16MB Buffer :: DWW-700H :: Centrafuse

Page 1 of 3 123 LastLast

Similar Threads

  1. Crossfade skipping songs (semi-fix)
    By UnsanePyro in forum CF Bug Reports
    Replies: 4
    Last Post: 09-16-2005, 12:37 PM
  2. Replies: 0
    Last Post: 07-29-2005, 12:46 PM
  3. frodoplayer songs by genre
    By sanbas in forum Software & Software Development
    Replies: 1
    Last Post: 05-03-2005, 10:28 AM
  4. shuffle songs slow on all front ends?
    By bobthebaker in forum Software & Software Development
    Replies: 10
    Last Post: 01-21-2005, 11:54 AM
  5. Replies: 6
    Last Post: 12-06-2004, 03:04 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •