Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 19

Thread: Anybody Else Having Issues with Missing Album Art When Browsing Albums in 1.6?

  1. #1
    FLAC
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Virginia
    Posts
    1,788

    Anybody Else Having Issues with Missing Album Art When Browsing Albums in 1.6?

    I'm having a strange problem with missing album art in 1.6 and am wondering if anyone's experiencing the same thing.

    Symptom:

    When browsing albums the album art for about four percent of the albums does not show up. For those albums, all I get is a black space with the name of the album beneath it.

    Observations:

    - If I click on the black space and hit play, the album plays but the artwork from the song that was playing previously remains in the visualization box.

    - if I search for the album whose art is not displaying using the search feature, the album art for the album shows up on the results screen (this confirms that it's a valid folder.jpg file). If I then hit play to play the album, the album plays but the visualization box shows just a black screen.

    - if I search for the artist whose album it is the album art does not show up on the results screen.

    - If I do a library rebuild the same artwork does not display

    - I have duplicate music files on my carputer and desktop and the same artwork does not display on each.

    - I did not have this issue in CF 1.5 and most of the albums I'm having trouble with existed on my machine during my use of 1.5.

    Troubleshooting Efforts:

    - I have verified that all albums contain valid artwork in jpg format and named folder.jpg

    - I have replaced the non-working folder.jpgs with folder.jpgs from albums whose art does work and experience the same issue with the substituted files.

    Anybody having the same problem? Any ideas?

  2. #2
    Variable Bitrate bishooman's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Kuwait
    Posts
    234
    same problem here
    We Exist because there is no patch for human Stupidity !!

    We need you ALL Here !!

  3. #3
    Low Bitrate DaveTN's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    58
    ditto

  4. #4
    FLAC
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Virginia
    Posts
    1,788
    Only 2 others? Better yet, is there anybody who is not having this problem?

  5. #5
    Newbie
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    40
    I'm also having this problem.

  6. #6
    Maximum Bitrate buurin's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Seattle, WA
    Posts
    463
    Me too.. I'm also missing albums..

    I see the albums if i go "Library->Music Paths"... but when I play the music it lists as unknown artist... these songs worked in 1.5..
    B Smoov
    Project Status: 90% Complete

    Next Step: TIVO for Radio

    Ampie Case :: MII10000 Mobo :: M1-ATX PSU :: 512MB RAM :: 2.5" HD, 60GB, 5400rpm, 16MB Buffer :: DWW-700H :: Centrafuse

  7. #7
    Banned RPM_VR4's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    L.A.
    Posts
    1,893
    I suspect it is due to him now supporting album art in ID3. I would try using a utility to remove all album art from ID3 tags if you use the old folder.jpg way.

  8. #8
    FLAC
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Virginia
    Posts
    1,788
    Quote Originally Posted by RPM_VR4
    I suspect it is due to him now supporting album art in ID3. I would try using a utility to remove all album art from ID3 tags if you use the old folder.jpg way.
    I don't think that's it. First, I don't think CF yet supports album art ID3. I think David said he will look into it. Second, I don't have album art in any of my ID3 tags.

  9. #9
    VENDOR - Centrafuse veetid's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    5,040
    Quote Originally Posted by kbreeden
    I don't think that's it. First, I don't think CF yet supports album art ID3. I think David said he will look into it. Second, I don't have album art in any of my ID3 tags.
    1.6 does support reading album art from the file....

    david
    __________________
    CENTRAFUSE http://www.centrafuse.com
    01 Jeep Cherokee Sport 4x4 Installed
    M10000/512Mb/20GB, Lilliput 7", Holux GM-210

  10. #10
    FLAC ShawJohn's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    On the edge!
    Posts
    1,790
    any fix yet?

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Album art downloader
    By hijinks21 in forum Software & Software Development
    Replies: 105
    Last Post: 07-20-2006, 09:56 AM
  2. Album art browsing problem..please help !!!!
    By jthiani in forum RR Bug Tracker
    Replies: 10
    Last Post: 05-01-2006, 10:35 PM
  3. album art browsing /list toggle
    By RoyN in forum RR Skins
    Replies: 0
    Last Post: 10-19-2005, 09:39 PM
  4. browsing by album art
    By ArcticGenes in forum Road Runner
    Replies: 2
    Last Post: 10-02-2005, 05:20 PM
  5. Browsing by Album Art
    By veetid in forum Centrafuse
    Replies: 11
    Last Post: 12-17-2004, 01:00 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •