Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Centra Fuse Running like crap

  1. #1
    Newbie TEC_Ghost's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Kansas
    Posts
    26

    Centra Fuse Running like crap

    Ive got a Mini ITX 800mhz 512mb ram running as my carputer, I've put CF on it and it runs like complete **** I cant even adjust the volume when I start playing a song it just lags and ****s up soooo much, Ive even set CF as the Shell to allow for more resources to be freed up, anyone got any suggestions? Right now a new mobo/cpu is out of the question due to money issues later this year ill be upgradeing mini itx's. But for now Id rather use CF then Media Engine (Which ran fan on this setup) IS CF just that much more of a resource hog then Media Engine?

  2. #2
    Variable Bitrate
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Slovenia (EU)
    Posts
    312
    CF needs more resources because it runs on .NET.

  3. #3
    Low Bitrate
    Join Date
    May 2005
    Posts
    95
    i have pentium 500mhz , 512mb ram, and running perfectly.. only i must wait very much time when i search music in folders
    Renault Megane Coupé Cabriolet
    P3 550 mhz 256 mb RAM 15 gb hd, dvd.
    gps handsfree parrot ck3300
    windows xp sp2
    road runner
    map monkey and viamichelin mapsonic
    Touchscreen 7" fully motorized in-dash

  4. #4
    VMS
    VMS is offline
    Low Bitrate VMS's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    103
    runs fine on m10k
    Vehicle Media Systems
    Australia Car PCs www.vmscarpc.com.au

  5. #5
    Newbie TEC_Ghost's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Kansas
    Posts
    26
    Interesting, anyone know of anyway to free up some more processor speed, or get the program to run a bit better, little tips and tricks or anything. Cause Ive tried everything Seems it only gets really bad when I start playing music...

  6. #6
    Constant Bitrate 2 STanGeR's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Terre Haute, IN
    Posts
    158
    I had the exact same setup and experienced similar problems. I switched to RR until I upgraded my system to at least the M10000.

  7. #7
    FLAC ShawJohn's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    On the edge!
    Posts
    1,790
    set it as Shell

    but before you do, go into msconfig and disable any startup items/driver etc you don't wanna use.

    HTH

    John

    PS - Runs fine on my SP13000

  8. #8
    Newbie TEC_Ghost's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Kansas
    Posts
    26
    Tried that, Disabled all services i didnt need, set CF as the shell, still kicking my systems ***

  9. #9
    FLAC ShawJohn's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    On the edge!
    Posts
    1,790
    memory?

    Virus/Spyware etc?

    Is windows fully updated?


    Other thing I've notice slow my CarPC down drastically was HOT harddrive and case. Cooling fixed it

  10. #10
    Newbie TEC_Ghost's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Kansas
    Posts
    26
    512 megs of memory, No Virus or Spyware, Ive downloaded only on my Virus/spyware proteced computer and flashdrived over the files. Bah, Im going to test out Roadrunner tonight, might have to use it till I get a new System around christmas time
    Car: 2003 Chevy Cavalier
    Cpu: 800mhz, 512mb ram, 133mhz fsb, 40gig hd.
    Install Progress[|||||||||||||||||||||||||] 95%
    Fixing Sound System

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. power problems while car is running..
    By TimW in forum General Hardware Discussion
    Replies: 28
    Last Post: 03-18-2006, 09:11 PM
  2. low amp fuse blowing in MX radio adaptor
    By march09 in forum Car Audio
    Replies: 1
    Last Post: 01-06-2006, 05:53 PM
  3. What fuse to use?
    By Meelobee in forum General Hardware Discussion
    Replies: 7
    Last Post: 10-07-2005, 04:13 PM
  4. Linking fuse box to pc
    By richardneail in forum Input Devices
    Replies: 18
    Last Post: 09-27-2005, 04:14 PM
  5. fuse splitter, switches, noisy parts express 5" lcd
    By plasmadis in forum General Hardware Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 07-21-2000, 10:06 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •