Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 24

Thread: Using RC4 but not detecting USB GPS signal

  1. #1
    Low Bitrate
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    62

    Using RC4 but not detecting USB GPS signal

    Hi,

    I've got everything setup fine but when I try to use the Navigator it doesn't detect any of the satellites at all from my Holux USB GPS receiver. I've got the receiver set on COM3 and I can see that it has satellites tracked on the GPS Utility for my receiver, but it doesn't show anything in the Centrafuse Navigator. Is there a way to get this working? Can't seem to find any info on this.

    Thanks!

  2. #2
    Low Bitrate DaKyy's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Finland
    Posts
    106
    To be clear, you've set the COM3 to CF settings also?

    edit: Settings -> Navigation -> Port

  3. #3
    Low Bitrate
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    62
    Yes I have. I've set the baud rate to 4800 which also matches the settings on the GPS Utility. Incidentally, TomTom running on the PPC Emulator tracks fine, it's just CF that doesn't seem to pick up any signal.

  4. #4
    Variable Bitrate
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Pomona, CA
    Posts
    340
    Are you talking about Destinator built into CF?
    Carputer Progress:

    Re-do fabrication of screen [DONE]
    Add mini-USB and micro-USB power from M2-ATX [DONE]
    Teardown PC [100%]
    Add HDMI > VGA converter [0%]

  5. #5
    Low Bitrate
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    St. Louis, MO
    Posts
    77
    You can't have 2 apps viewing the same com port. You'll have to close the GPS Utility before CF can read from com 3. You can get around this by using a com replicator, I reccomend xcopy3 (search for it here).

  6. #6
    Low Bitrate
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    62
    Yup it's the built in Destinator on the current CF. I don't have 2 apps open at a time, I'm only stating that to assure that the GPS is functional for other apps but the GPS on CF is not.

  7. #7
    Variable Bitrate
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Pomona, CA
    Posts
    340
    Well, the Destinator in CF isn't really supported fully at this moment...

    I use iGuidance, but I think I need to upgrade to get the nice skin working right that some one made for CF - still with version 2.something.
    Carputer Progress:

    Re-do fabrication of screen [DONE]
    Add mini-USB and micro-USB power from M2-ATX [DONE]
    Teardown PC [100%]
    Add HDMI > VGA converter [0%]

  8. #8
    Maximum Bitrate
    Join Date
    May 2006
    Location
    Seattleish, WA
    Posts
    823
    Quote Originally Posted by ahew View Post
    ...I can see that it has satellites tracked on the GPS Utility for my receiver, but it doesn't show anything in the Centrafuse Navigator. Is there a way to get this working?
    Like fatejd said, this is kinda' the state of being right now.

    CF is shipping with a very small set of maps for beta testing - basically a small part of NYC and Germany (I think). David (Mr. CF) doesn't have permission from the Destinator folks to ship all the maps during the beta cycle. They _will_ ship with the full product once CF is released. (date unknown)

    The semi good news is that if you went out and bought Destinator v6 _now_, then those maps would magically work in CF. But, you'd be in a spot that you may have to pay for the maps twice once CF ships - David's trying to figure out that license issue along with everything else he has going on.

    So... bottom line, if you have the locked display showing up in Destinator, that's probably all you're gonna see for a while.
    :: Mark

  9. #9
    Low Bitrate
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    62
    I don't have the v6 maps (for Australia) but I have the PN maps for Australia which I have managed to bring up (see street names etc). The only thing is that it can't see any satellites (doesn't lock a position and says "Satellites 0" ) which I didn't think was a map issue as the map is just an image with coordinates isn't it? Or am I incorrect to assume that?

  10. #10
    Maximum Bitrate
    Join Date
    May 2006
    Location
    Seattleish, WA
    Posts
    823
    Quote Originally Posted by ahew View Post
    I don't have the v6 maps (for Australia) but I have the PN maps for Australia which I have managed to bring up (see street names etc). The only thing is that it can't see any satellites (doesn't lock a position and says "Satellites 0" ) which I didn't think was a map issue as the map is just an image with coordinates isn't it? Or am I incorrect to assume that?
    Whoops... my bad. I misread your previous point, and I even quoted it. I didn't see the what you were finding a lock in:
    Quote Originally Posted by ahew View Post
    ...I can see that it has satellites tracked on the GPS Utility
    My bad, my apologies.

    Yes, I think you should at least be seeing sats locking up in Destinator.
    :: Mark

Page 1 of 3 123 LastLast

Similar Threads

  1. Installing a USB Hub up-front? Read this...
    By hd54321 in forum General Hardware Discussion
    Replies: 13
    Last Post: 02-09-2007, 12:49 PM
  2. garmin mapsource and usb gps mouse
    By thecrow in forum GPS
    Replies: 9
    Last Post: 09-26-2006, 03:24 PM
  3. Replies: 1
    Last Post: 08-17-2006, 09:11 PM
  4. Replies: 42
    Last Post: 04-24-2006, 02:27 PM
  5. Window Tint's effect on GPS signal
    By MoFo in forum GPS
    Replies: 3
    Last Post: 07-19-2004, 06:08 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •