Results 1 to 6 of 6

Thread: Centrafuse not Talking to GPS

  1. #1
    Newbie
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    8

    Angry Centrafuse not Talking to GPS

    Evening All,

    I have a USB GPS (BU-303) and it is working fine normally, and can see that it is locking on to plenty of satellites in GPSinfo, but Centrafuse just will not see the unit.

    I have tried running XPort, and still have the same problem. While running XPort, I can still see the data in GPSinfo fine.

    Does anyone have any ideas as to why Centrafuse won't see the GPS?

    I am running Centrafuse RC5 with the Australia Destinator Maps.

    Regards,

    Greg

  2. #2
    BGH
    BGH is offline
    Low Bitrate
    Join Date
    May 2006
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    109
    Did you ever find a solution to this? I have the same problem and it is quite annoying. GPS info gets GPS data fine but it rarely works in CF. I have to try all manner of restarting/enabling/disabling/resetting settings before it sometimes works in CF. I am using the same GPS unit BTW.

  3. #3
    VENDOR - Centrafuse veetid's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    5,040
    Are you setting low COM ports, below 10?

    1-9

    That could cause your issue...

    david
    __________________
    CENTRAFUSE http://www.centrafuse.com
    01 Jeep Cherokee Sport 4x4 Installed
    M10000/512Mb/20GB, Lilliput 7", Holux GM-210

  4. #4
    BGH
    BGH is offline
    Low Bitrate
    Join Date
    May 2006
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    109
    Yeah I am using COM3/COM4. I will go over to a mates place this afternoon and try his GPS and see if that helps.

  5. #5
    VENDOR - Centrafuse veetid's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    5,040
    Are you in NMEA mode? If not then try in NMEA mode, known issues with SiRF on some receivers...

    david
    __________________
    CENTRAFUSE http://www.centrafuse.com
    01 Jeep Cherokee Sport 4x4 Installed
    M10000/512Mb/20GB, Lilliput 7", Holux GM-210

  6. #6
    Newbie
    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    34

    Bu-303 not working

    Hi,

    i have this same problem, best connection what navigation mode says is "satellites locked: 2"

    i use gpsinfo program at windows and it see 5-7 satellites, com ports 4-5 used and 4800-9600 baud, centrafuse was in nmea mode when it detected those satellites.

    gps module seems to be working, but it gave mystical date with gpsinfo program. it show year to 27/1/2002 or something dd/mm/yy format.

    time seems to be fine (GMT). can this cause problems?

Similar Threads

  1. Getting Started with GPS
    By grepzen in forum The FAQ Emporium
    Replies: 12
    Last Post: 09-26-2006, 05:54 AM
  2. GPS for LCD?
    By RichTJ99 in forum GPS
    Replies: 5
    Last Post: 08-10-2006, 09:43 AM
  3. GPS with centrafuse
    By DarkSlice in forum Centrafuse
    Replies: 2
    Last Post: 06-12-2006, 03:46 PM
  4. Centrafuse Beta - embedded GPS?!
    By Psychobiker in forum CF FAQs
    Replies: 3
    Last Post: 02-14-2006, 06:35 AM
  5. talking GPS
    By gargoyle in forum GPS
    Replies: 2
    Last Post: 04-28-2003, 11:10 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •