Page 5 of 17 FirstFirst 123456789101112131415 ... LastLast
Results 41 to 50 of 163

Thread: Centrafuse 1.5 Bugs

  1. #41
    Constant Bitrate
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    189
    Quote Originally Posted by veetid
    download again... this was happening in the version people downloaded before it was ready for release and I made my post...

    david
    I didn't download the earlier version. The new version is what I am using. I was experimenting with the bug more today and realized that if I played a DVD, subsequent DVD requests with an empty drive would work fine. It only freezes if the initial DVD request is done without a DVD inserted.

  2. #42
    Maximum Bitrate
    Join Date
    Aug 1999
    Location
    Birmingham, Alabama (War Eagle!)
    Posts
    700
    Quote Originally Posted by alti
    My volume also only goes down to 30% at 30% it is equivelent to 0% percent volume. but i only have in the range of 30-100 to move it.
    Alti, below is what David posted when I asked this question:
    It's logarithmic volume control... it gives much better controll than the windows linear one... move the slider around the bottom in windows and see how much the volume changes... then move the slider in the top range and notice there is pretty much no change... I now change the volume based on decibels, like professional audio equipment....

    iTunes implemented it in their latest version... don't compare based on looking at the windows slider, which is linear and wrong for audio, but listen with your ears... you will notice that it's a perfect audible transition all the way up the scale now...

    david

  3. #43
    FLAC alti's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    NY
    Posts
    1,723
    Quote Originally Posted by defsquad
    Alti, below is what David posted when I asked this question:
    It's logarithmic volume control... it gives much better controll than the windows linear one... move the slider around the bottom in windows and see how much the volume changes... then move the slider in the top range and notice there is pretty much no change... I now change the volume based on decibels, like professional audio equipment....

    iTunes implemented it in their latest version... don't compare based on looking at the windows slider, which is linear and wrong for audio, but listen with your ears... you will notice that it's a perfect audible transition all the way up the scale now...

    david
    right, but is it supposed to start @ 30%? why not 0?
    My Install

    Software:
    CFiG v1
    iGuidance Plugin for CF

    CarShell
    Working shell for a CarPC

    StopWatch
    StopWatch plugin remade for centrafuse RC1

  4. #44
    Maximum Bitrate kbyrd's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Northern Arizona
    Posts
    485

    Problems with ID3 tags.

    Several of my songs don't display right. It's much better than 1.4's crazy characters. In 1.5, I get the name for album, artist, and track title, but there is garbage at the end of the string. Maybe a buffer overrun? I'm not sure, but this may be on files that have ID3 v1 and v2 tags in them.
    My worklog.
    Status: VM GTI sold, got out of the CarPC tinkering hobby, but I still think about getting back in.

  5. #45
    Newbie
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Poland -> Mi, USA
    Posts
    18
    the volume indicator goes down form 100% -99% - 98% -...-70% and then immediatly to 40%

    and when i press the mute button i centrafuse it lights on green and i click it one more time and the green light does not turn off (sometimes it does - once turns off and 7 times it doesn't)

    does this happen to anybody else??

    Dhaark

  6. #46
    Constant Bitrate urosbe's Avatar
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    179
    Quote Originally Posted by Dhaark
    the volume indicator goes down form 100% -99% - 98% -...-70% and then immediatly to 40%

    and when i press the mute button i centrafuse it lights on green and i click it one more time and the green light does not turn off (sometimes it does - once turns off and 7 times it doesn't)

    does this happen to anybody else??

    Dhaark
    I have exactly the same problems (buttons stay "clicked"-green colored).

    I control the volume with Powermate and I have to say "older" way was better to me. In my opinion, the best for all would be that it is possible to enabe/disable "logaritmic function".

    And something strange is also happening to me. When I go from Media to anywhere (Mixer, Apps, DVD...) when I return back to Media, volume always resets to 30% (minimum).

  7. #47
    The Lavender Tie Just
    Made It Obvious
    Rafster's Avatar
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    San Diego, CA
    Posts
    3,084

  8. #48
    VENDOR - Centrafuse veetid's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    5,040
    Quote Originally Posted by alti
    right, but is it supposed to start @ 30%? why not 0?
    it doesn't start at 30%... that is just where you stop being able to hear....

    my high end denon receiver goes from 0 to -70dB, which is what I wrote into Centrafuse... the ear can't hear much below -50db, so it appears to be at 0 at 30%...

    same as all high end audio equipment....

    david
    __________________
    CENTRAFUSE http://www.centrafuse.com
    01 Jeep Cherokee Sport 4x4 Installed
    M10000/512Mb/20GB, Lilliput 7", Holux GM-210

  9. #49
    Maximum Bitrate kbyrd's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Northern Arizona
    Posts
    485
    I think what he's saying is that the display never goes below 30%. Mine is the same.
    My worklog.
    Status: VM GTI sold, got out of the CarPC tinkering hobby, but I still think about getting back in.

  10. #50
    Newbie
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Poland -> Mi, USA
    Posts
    18
    my volume stat goes from 100% to 30% never below like kbyrd's.

    I think urosbe is trying to say that when he jumps from media to anywhere (Mixer, Apps, DVD...) when he returns to media the volume is on 30% and when he left it was higher.


    the volume does not go below 30%(2) asmentioned on top of post and the mute button is green but i can hear sound and the "mute" word (1) is off so the sound is on.


    I think you will know what i mean.
    Attached Images Attached Images  

Similar Threads

  1. New Release Centrafuse 1.20
    By veetid in forum Centrafuse
    Replies: 89
    Last Post: 10-10-2007, 08:12 PM
  2. Centrafuse SDK Information
    By veetid in forum CF SDK
    Replies: 24
    Last Post: 11-03-2005, 04:18 AM
  3. New Release Centrafuse 1.5
    By veetid in forum Centrafuse
    Replies: 95
    Last Post: 11-02-2005, 01:48 PM
  4. Centrafuse 1.4 Bugs
    By veetid in forum CF Bug Reports
    Replies: 270
    Last Post: 09-27-2005, 10:58 PM
  5. Centrafuse 1.3 Bugs
    By rickster in forum CF Bug Reports
    Replies: 330
    Last Post: 07-26-2005, 08:51 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •