Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 27

Thread: OBD-II Not working for scantool.net ISO

  1. #1
    Newbie
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    40

    OBD-II Not working for scantool.net ISO

    ISO version of scantool.net does not seem to be working within Centrafuse. Works fine with Scantool.net supplied software.

  2. #2
    VENDOR - Centrafuse veetid's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    5,040
    We built the OBDII plugin using an ElmScan 3 (ISO-Elm323 chip) on a 2002 VW Jetta and 2001 Jeep Cherokee. The plugin's Init method tries 3 times to connect to the specified COM port. Sometimes it doesn't connect the first time. When that happens simply click the "Red disconnected" button and it will attempt to reconnect. If are still having problems please post your error.log in the /centrafuse directory.
    -david
    __________________
    CENTRAFUSE http://www.centrafuse.com
    01 Jeep Cherokee Sport 4x4 Installed
    M10000/512Mb/20GB, Lilliput 7", Holux GM-210

  3. #3
    Newbie
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    40
    Seems to be working fine now David just put it on driving back home and all is working fine. I'll let you know if I have any more problems. Odd.

  4. #4
    Constant Bitrate
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    120
    My Elmscan is not working. Only thing I got in the error log is this:

    11.03.2006 18:18:30
    Object reference not set to an instance of an object.
    at centrafuse.obdii.resetOBDII()

    I set the correct COM port and it works in supplied software. Funny thing is it showed Green for connected, but gave no info and when I selected the Engine light button it said not connected again.

  5. #5
    VENDOR - Centrafuse
    Auto Apps:loading...
    raygun's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Atlanta
    Posts
    73
    Yes, those 2 are known bugs in the OBDII plugin.
    Also, I've found that connecting to the Elm unit sometimes just fails. I have the init() method try to init the Elm bus 3 times before it gives up. I've noticed testing w/ ElmScans that sometimes to fail to initailize on the first try, and I have to click the green connected icon and it reconnects usually on the 2nd try.

    What device are you using (Elmscan 3 or 5) and what protocol is your car (ISO9141 or ISO KWP2000, VPW, PWM)?

    -raygun
    FLUX Development
    Reagan
    Formerly from Centrafuse

  6. #6
    Constant Bitrate
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    120
    Elmscan 5, on a Honda Accord 2000

  7. #7
    Constant Bitrate
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    120
    I tried again today and this is the log:

    12.03.2006 08:21:47
    Object reference not set to an instance of an object.
    at centrafuse.obdii.ClearAllDTCCodes()
    at centrafuse.mil.clearcodes_Click(Object sender, MouseEventArgs e)
    at centrafuse.Plugins.skinButton.fireClick(MouseEvent Args e)
    at centrafuse.Plugins.CFPlugin.CFPlugin_MouseUp(Objec t sender, MouseEventArgs e)

    I tried pressing the red button a few times, and tried changing com ports. When I save the new Com setup I still get Green button on the status page, but no info and when I enter the engine light it is red.

  8. #8
    Newbie
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Switzerland
    Posts
    12

    OBD does not reconnect after hibernation

    I got my ElmScan 5 this morning and couldn't resist Now it's mounted in my Car.

    OBD in Centrafuse works well and I get most of the values filled in. But it only works until hibernation. After resuming, the OBD-Plugin still shows connected but obviously isn't. After pressing the button it continues to show data.


    Sachmet.

    PS: ElmScan5 is connected to the onboard COM1 of my M10000.

  9. #9
    VENDOR - Centrafuse
    Auto Apps:loading...
    raygun's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Atlanta
    Posts
    73
    Glad to hear its working for you.
    The hibernation bug is also on my list to fix. Thanks
    -raygun
    Reagan
    Formerly from Centrafuse

  10. #10
    Newbie
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Arizona
    Posts
    7
    So I got my scan tool working but there are a few problems. One, the data displayed in some of the cells is inconsistant and Two, the cells update very slowly. In other OBDII software you can select just the info you want to see and it updates much faster. This would be a nice feature. Don't get me wrong CF 1.6 is the best thing to ever happen to my carpc.

Page 1 of 3 123 LastLast

Similar Threads

  1. can some one recomend a OBD II reader
    By crash893 in forum Engine Management, OBD-II, Engine Diagnostics, etc.
    Replies: 53
    Last Post: 05-05-2011, 06:55 PM
  2. Confused about OBD II
    By tom2112 in forum Engine Management, OBD-II, Engine Diagnostics, etc.
    Replies: 30
    Last Post: 10-19-2007, 02:06 AM
  3. OBD II RS232 or USB Interface
    By bklynkaos in forum Engine Management, OBD-II, Engine Diagnostics, etc.
    Replies: 3
    Last Post: 01-24-2006, 12:42 PM
  4. OBD II Interface with Software
    By cpeek in forum Engine Management, OBD-II, Engine Diagnostics, etc.
    Replies: 1
    Last Post: 02-07-2004, 01:53 AM
  5. obd II datalogger building and software
    By backpack09 in forum Off Topic
    Replies: 2
    Last Post: 08-22-2002, 09:03 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •