Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: Periodic lockup upon loading next track

  1. #1
    Low Bitrate
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    100

    Periodic lockup upon loading next track

    I know this has been brought up before but I didn't see it on a quick scan of the bug reports.

    It doesn't seem to follow any particular pattern, but about once every hour or so of operation I get a full audio player freeze (CF responds to commands but the sound is gone and the track counter stops moving). It always happens either upon skipping from one track to the next or upon loading another track from the library.

    Today I pulled the error.log and got this:


    Quote Originally Posted by error.log
    Index was out of range. Must be non-negative and less than the size of the collection.

    Parameter Name: Index

    at system.collections.arraylist.get_item(int32 index)
    at centrafuse.music.loadcurrent(boolean reallyshow)

    Closing CF and reopening makes it functional, but the current playlist is lost and I have to reload my selections from the library.

  2. #2
    Low Bitrate
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    100
    David, no idea what this error log means? This has been happening to me a lot lately. Happens listening to single albums, individual tracks, and 700-song playlists.

  3. #3
    VENDOR - Centrafuse veetid's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    5,040
    Quote Originally Posted by zerodb View Post
    David, no idea what this error log means? This has been happening to me a lot lately. Happens listening to single albums, individual tracks, and 700-song playlists.
    I will look into it, but I can't reprodce it... anyone else have this issue at all?

    david
    __________________
    CENTRAFUSE http://www.centrafuse.com
    01 Jeep Cherokee Sport 4x4 Installed
    M10000/512Mb/20GB, Lilliput 7", Holux GM-210

  4. #4
    Low Bitrate
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    100
    Quote Originally Posted by veetid View Post
    I will look into it, but I can't reprodce it... anyone else have this issue at all?

    david


    I couldn't find the post, but some time ago another user posted issues with song hanging on "next track" on an occasional and apparently random basis. If it's somehow pushing an index value out of range, I can't imagine this being related to some other component of my system.

    I am planning on rebuilding my setup with a different motherboard soon; I'll try eliminating everything but windows and CF and see if I can recreate it.

  5. #5
    Maximum Bitrate Frankino's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Italy
    Posts
    659
    Quote Originally Posted by zerodb View Post
    I couldn't find the post, but some time ago another user posted issues with song hanging on "next track" on an occasional and apparently random basis. If it's somehow pushing an index value out of range, I can't imagine this being related to some other component of my system.

    I am planning on rebuilding my setup with a different motherboard soon; I'll try eliminating everything but windows and CF and see if I can recreate it.
    yea, here I am! living with this problem since 1.4
    someone said it could be my kxproject audio drivers but I don't know, never had problems before
    Peugeot 206 1.4 HDi

    Intel Mini-ITX Mainboard
    Celeron 1.2ghz
    256mb DDR-2 533
    80gig 3.5" SATA HDD
    Sb Live 5.1 w/ KXProject Drivers
    M2-ATX
    8" Lilliput TS LCD

    100% installed and working :D

  6. #6
    Low Bitrate
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    100
    Quote Originally Posted by Frankino View Post
    yea, here I am! living with this problem since 1.4
    someone said it could be my kxproject audio drivers but I don't know, never had problems before


    Interesting; I'm also using kx drivers. Can you check your error.log after this happens and see if you're returning the same error I have?

    I also have a problem with sound resuming after hibernation which I suspect is a KX issue, but I think I've asked you before and you don't have this problem.

    The question is, why would a driver issue cause CF to issue an error within itself? If the problem is at the driver level, I would expect CF to continue as if nothing was wrong, but in CF the timer freezes at some arbitrary value, and something is obviously corrupted since the playlist doesn't come back upon restart.

  7. #7
    Maximum Bitrate Frankino's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Italy
    Posts
    659
    will see my error.log but iirc it does not create one... by the way kxdrivers 3138i out yesterday, maybe it fixes.. will try
    Peugeot 206 1.4 HDi

    Intel Mini-ITX Mainboard
    Celeron 1.2ghz
    256mb DDR-2 533
    80gig 3.5" SATA HDD
    Sb Live 5.1 w/ KXProject Drivers
    M2-ATX
    8" Lilliput TS LCD

    100% installed and working :D

  8. #8
    Low Bitrate
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    100
    Quote Originally Posted by Frankino View Post
    will see my error.log but iirc it does not create one... by the way kxdrivers 3138i out yesterday, maybe it fixes.. will try


    When yours hangs, I'm assuming you have to close CF and open it again to get music back. When you do this, does it "remember" your playlist or not?

  9. #9
    Low Bitrate
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    100
    Oh, and thanks for the update, I'll get the new KX drivers too.

  10. #10
    Maximum Bitrate Frankino's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Italy
    Posts
    659
    Quote Originally Posted by zerodb View Post
    When yours hangs, I'm assuming you have to close CF and open it again to get music back. When you do this, does it "remember" your playlist or not?
    yep it does now, it did not weeks ago, do not ask me why..
    Peugeot 206 1.4 HDi

    Intel Mini-ITX Mainboard
    Celeron 1.2ghz
    256mb DDR-2 533
    80gig 3.5" SATA HDD
    Sb Live 5.1 w/ KXProject Drivers
    M2-ATX
    8" Lilliput TS LCD

    100% installed and working :D

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. EniCar the RR Clone
    By enitalp in forum Software & Software Development
    Replies: 296
    Last Post: 12-13-2008, 06:12 PM
  2. CDRip not loading track list anymore
    By fury in forum Road Runner
    Replies: 7
    Last Post: 07-14-2006, 05:56 PM
  3. iGmod Beta 2 release
    By PURDooM in forum Other Cool Stuff
    Replies: 625
    Last Post: 05-12-2006, 03:52 PM
  4. Replies: 0
    Last Post: 06-11-2004, 10:56 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •