Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 18

Thread: Centrafuse RC4 Remaining Bugs

  1. #1
    VENDOR - Centrafuse veetid's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    5,040

    Centrafuse RC4 Remaining Bugs

    Post all remaining bugs found in RC4 here.

    First check to make sure your problem has not already been fixed in RC4.1, which is not yet been released, by clicking below:

    Centrafuse RC4.1 Status
    Centrafuse RC4.1 Release Notes

    Then check to make your bug is not already known by clicking below:

    Centrafuse Known Issues
    Centrafuse Known Issues

    Request features and additions in the main forum, not this thread. First make sure to check that we are not already planning on adding your requested feature or addition by clicking below:

    Centrafuse Future Features
    Centrafuse Future Features

    david
    __________________
    CENTRAFUSE http://www.centrafuse.com
    01 Jeep Cherokee Sport 4x4 Installed
    M10000/512Mb/20GB, Lilliput 7", Holux GM-210

  2. #2
    SOS
    SOS is offline
    Constant Bitrate
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    187
    I am still having this problem:
    Centrafuse RC4 Bugs
    Did complete uninstall reinstall (with full delete). Let all settings be standard, just added 1 music folder. Started music, shutdown CF, started CF again, no music. When I enter media manually it auto-starts music where i left it.
    Visuals, same problem, ALWAYS resets to show them.


    Phone:
    Pop-Up SMS feature does not work with local special characters, they work just fine in the normal SMS mode and the contacts section, i.e. "Š", "°" etc.

    Signal Bar seems to never update, or atleast only VERY rare.

    When I receive a call the pop-up appears on the screen and music mutes, but then the pop-up box disappears a few seconds later, I assume it should stay there until the call ends?


    Navi:
    Not sure whether this i covered in the bugs fixed list, when I search streetname/city, it doesnt narrow the search while entering. I am testing the Scandinavian map, and when I enter "LADEG" then the first top selection is "Laaduntie", if I scroll down the street "Ladegaardsvej" is there, is should have removed all those that doesn┤t match what I typed?
    Seems like the "on-the-fly" search feature doesn┤t work all the time.

    Now this is to me more of a bug that a missing feature How do everyone who live in countries with other letters than the english alfabet search streets with their country specific letters?
    The Navi keyboard doesnt use the keyboard xml files and allow for extra letters, so it┤s impossible to search....
    TomTom does a mapping, which means that instead of adding extra country specific letters to the keyboard, they map the local letters to english letters, i.e. when I search for "Pr°vensvej" / "Pr°vensvej" the letter "°" / "°" is mapped to "o", so I find it by typing "Provensvej" perhaps this kind of mapping is the best way to work around it?
    People responsible for the translations, could define these mappings in the keyboard.xml file.
    /SOS/
    XP Pro, CF 2.0-newest| Pioneer HU with 7" flip-out (EQ, Surround)
    Epia V10000 + nVidia FX5200, Opus 150w, 7" Lilliput, DVD* SlotIn, Wavelan, Bluetooth, GPS, WebCams, DVB-T


  3. #3
    Low Bitrate predator1's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Germany
    Posts
    72
    Here is the list I made during testing:

    gps osk (not sure if this is covered by the "arrow keys properly work in navigation menu" fix):
    - '...' works when entering shifted mode but when using '...' to leave shifted mode enter acts like 2x enter (shifted mode is left and reopened instantly)
    - selecting buttons of the shifted keyset by enter results in the non-shifted character being added to the input and the osk is switched back to non-shifted keymap

    Media manager:
    - enter always activates 'load' first, with empty playlist you get the 'playlist is empty' message, after pressing 'ok' the selected button is activated, with items in playlist it's impossible to use any button cause the list gets loaded on each press of enter
    - when adding to queue/playlist focus gets lost (probably to the 'added'-dialog which is displayed) -> no further kb control possible till you click somewhere on the media manager screen

    Mixer:
    - kb-control toggle-sequence faulty, similar to this mixer-buttons -> sliders -> play-controls -> nothing -> play-controls -> mixer-buttons ...
    - in mixer-main-section the sliders aren't selectable for kb-control at all

    Settings:
    - in settings menu enter activates selected list-item even if a button was selected at last -> it's impossible to use the buttons (e.g. close) by kb

  4. #4
    VENDOR - Centrafuse veetid's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    5,040
    Quote Originally Posted by SOS View Post
    I am still having this problem:
    Centrafuse RC4 Bugs
    Did complete uninstall reinstall (with full delete). Let all settings be standard, just added 1 music folder. Started music, shutdown CF, started CF again, no music. When I enter media manually it auto-starts music where i left it.
    Visuals, same problem, ALWAYS resets to show them.


    Phone:
    Pop-Up SMS feature does not work with local special characters, they work just fine in the normal SMS mode and the contacts section, i.e. "æ", "ø" etc.

    Signal Bar seems to never update, or atleast only VERY rare.

    When I receive a call the pop-up appears on the screen and music mutes, but then the pop-up box disappears a few seconds later, I assume it should stay there until the call ends?


    Navi:
    Not sure whether this i covered in the bugs fixed list, when I search streetname/city, it doesnt narrow the search while entering. I am testing the Scandinavian map, and when I enter "LADEG" then the first top selection is "Laaduntie", if I scroll down the street "Ladegaardsvej" is there, is should have removed all those that doesn´t match what I typed?
    Seems like the "on-the-fly" search feature doesn´t work all the time.

    Now this is to me more of a bug that a missing feature How do everyone who live in countries with other letters than the english alfabet search streets with their country specific letters?
    The Navi keyboard doesnt use the keyboard xml files and allow for extra letters, so it´s impossible to search....
    TomTom does a mapping, which means that instead of adding extra country specific letters to the keyboard, they map the local letters to english letters, i.e. when I search for "Prøvensvej" / "Prøvensvej" the letter "ø" / "ø" is mapped to "o", so I find it by typing "Provensvej" perhaps this kind of mapping is the best way to work around it?
    People responsible for the translations, could define these mappings in the keyboard.xml file.
    Your first bug is in my list of known issues under things I'm looking into... I can't reproduce it...

    I added your SMS bug and your searching issue is listed as fixed in navigation...

    You can make a GPSKeyboard XML file to make the keyboard however you want, display and send whatever you want...

    I debated about the phone dialog and decided with making it disappear... The app is not usable with a dialog covering the screen and if your using GPS or need to lower the volume, or cut the music back on in the background, or do something for the DVD and the kids...

    It will always hang up on it's own if the other end hangs up, or just hangup on your phone, or hangup with your bluetooth headset, or simply make the 2 clicks back to phone mode...

    NOTE: I have updated the Known Issues and Future Features threads

    David
    __________________
    CENTRAFUSE http://www.centrafuse.com
    01 Jeep Cherokee Sport 4x4 Installed
    M10000/512Mb/20GB, Lilliput 7", Holux GM-210

  5. #5
    VENDOR - Centrafuse veetid's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    5,040
    Quote Originally Posted by predator1 View Post
    Here is the list I made during testing:
    Settings:
    - in settings menu enter activates selected list-item even if a button was selected at last -> it's impossible to use the buttons (e.g. close) by kb
    You have to hit <tab> first to leave the focus of the list view, then you can navigate the buttons and use the enter key...

    NOTE: Just updated status and known issues threads, so please check links from the first post

    david
    __________________
    CENTRAFUSE http://www.centrafuse.com
    01 Jeep Cherokee Sport 4x4 Installed
    M10000/512Mb/20GB, Lilliput 7", Holux GM-210

  6. #6
    Low Bitrate predator1's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Germany
    Posts
    72
    Quote Originally Posted by veetid View Post
    You have to hit <tab> first to leave the focus of the list view, then you can navigate the buttons and use the enter key...

    NOTE: Just updated status and known issues threads, so please check links from the first post

    david
    I know how the kb input works, but there is a bug on the selection-screen of the settings (btw. it worked correctly in RC2), even if a button is selected by kb (is highlighted) enter activates the item of the list which is currently highlighted (highlight in listview is still there when cycling through buttons), i.e. I put the highlight to 'General' in the listview, then I hit tab to take kb-control to the buttons, select the 'close' button and hit enter, now cf should close the settings dialog but it opens the General-Settings page, same if 'Media' or anything else is currently highlighted in the list. You can't leave the settings by kb at all.

  7. #7
    VENDOR - Centrafuse veetid's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    5,040
    Quote Originally Posted by predator1 View Post
    I know how the kb input works, but there is a bug on the selection-screen of the settings (btw. it worked correctly in RC2), even if a button is selected by kb (is highlighted) enter activates the item of the list which is currently highlighted (highlight in listview is still there when cycling through buttons), i.e. I put the highlight to 'General' in the listview, then I hit tab to take kb-control to the buttons, select the 'close' button and hit enter, now cf should close the settings dialog but it opens the General-Settings page, same if 'Media' or anything else is currently highlighted in the list. You can't leave the settings by kb at all.
    I will look into it...

    note: I found that bug and fixed it, RC4.1 Status has been updated... It was actually with multiple dialogs...

    david
    __________________
    CENTRAFUSE http://www.centrafuse.com
    01 Jeep Cherokee Sport 4x4 Installed
    M10000/512Mb/20GB, Lilliput 7", Holux GM-210

  8. #8
    FLAC
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Virginia
    Posts
    1,789

    Hot Key - Toggle Full Screen

    I'm not sure if this is a bug or whether I'm just missing something, but I can't get the hot key for toggling full screen to work.

  9. #9
    Variable Bitrate
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Pomona, CA
    Posts
    340
    Looked in the other thread and I couldn't find it, so I'll report it here:

    I got my phone setup to be my Internet connection yesterday and everything works great, but this morning on my way to work when the skin changed (from night to day) CF also starting connecting to the Internet. I had nothing setup to connect, I was playing music at the time, so I didn't initiate it, it seems like the skin change did.

    Also, I'm not sure if it has something to do with Phonecontrol or what, but I also setup my phone to be controlled with CF and it won't work now that I have used my phone as my Internet connection. I know that they won't work at the same time because they both use bluetooth (the same serial port) to connect, but after I connect to the phone for Internet and then disconnect then try to go to Phonecontrol, the button doesn't appear to do anything.
    Carputer Progress:

    Re-do fabrication of screen [DONE]
    Add mini-USB and micro-USB power from M2-ATX [DONE]
    Teardown PC [100%]
    Add HDMI > VGA converter [0%]

  10. #10
    SOS
    SOS is offline
    Constant Bitrate
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    187
    if often experience that when my Sony Ericsson K800i is connected to the headset and CF at the same time, navigating in the Phone section doesn&#180;t work.

    When opening SMS inbox, address book etc, it just hangs. If I cancel after many minutes, one test after 1 hour, everything is blank. I cannot exit, arrow back is ignored or results in a new hang. I have to stop/start CF.
    /SOS/
    XP Pro, CF 2.0-newest| Pioneer HU with 7" flip-out (EQ, Surround)
    Epia V10000 + nVidia FX5200, Opus 150w, 7" Lilliput, DVD* SlotIn, Wavelan, Bluetooth, GPS, WebCams, DVB-T


Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Centrafuse RC4 Bugs
    By veetid in forum CF Bug Reports
    Replies: 113
    Last Post: 10-18-2006, 03:10 PM
  2. Centrafuse RC4 Release Notes
    By veetid in forum Centrafuse
    Replies: 0
    Last Post: 09-29-2006, 03:27 PM
  3. Centrafuse 1.5 Bugs
    By veetid in forum CF Bug Reports
    Replies: 162
    Last Post: 01-14-2006, 07:03 PM
  4. Centrafuse 1.4 Bugs
    By veetid in forum CF Bug Reports
    Replies: 270
    Last Post: 09-27-2005, 09:58 PM
  5. Centrafuse 1.3 Bugs
    By rickster in forum CF Bug Reports
    Replies: 330
    Last Post: 07-26-2005, 07:51 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •