Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: SEM Paint Problem

  1. #1
    Low Bitrate
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    DC/VA
    Posts
    83

    SEM Paint Problem

    I finally got around to finishing my fabrication and went to paint it so I would be able to post the finished product but I noticed a problem with my paint job. My dash piece came out with a textured finish to it. I have been using SEM paint for a while and have never had any problems like this. This was also a fresh can of paint. In order to achieve that gloss finish I am assuming I am going to have to wetsand now Has any one else had problems like this. Thanks in advance!

  2. #2
    Jesus Freak antimatter's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    California
    Posts
    4,545
    try painting with wetter coats. Hold the can closer to the dash peice. You will have to meve quicker to avoid running.

    There is always wetsanding. It depends wether your texture is peaks of valleys. If peaks then you can just wetsand until smooth. If valleys then will have to spray another coat to fill in the valleys.

    question.... was it really hot out when you painted? If so then thats why you have texture becasue the paint dried a little too much before it made contact with your dash peice.

    BTW post a picture
    -Jesus- King of Kings Lord of Lords

  3. #3
    Low Bitrate
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    DC/VA
    Posts
    83
    DAMMIT! Thanks antimatter. It was about 90+ outside plus humidity making it almost a 100. Now that I think about it I have never painted when it was this hot outside. Can I avoid the wetsanding and just paint closer to the dash because that is a lot more work that I won't have time to do for a while.

  4. #4
    Low Bitrate
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    DC/VA
    Posts
    83
    Here are some pics of my mishap... What would be the best route to achieve the results I want?

    1 - Sand it down and repaint
    2 - Wetsand
    3 - Open to suggestions!
    Attached Images Attached Images   

  5. #5
    Maximum Bitrate Altimat's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    WI
    Posts
    764
    Are you spraying light mist coats in high temperatures? I'd sand it smooth with 500 and lay on one nice wet coat at about 70 degrees.
    Fabricator

  6. #6
    Low Bitrate
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    DC/VA
    Posts
    83
    I will give that a try Altimat. Thanks for your reply as well. The thing is...it is always 80+ degrees here even at night! I will just have to find someplace indoors and mask off and be super careful.

  7. #7
    FLAC evandude's Avatar
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Maine
    Posts
    937
    doesn't look like that cigarette lighter socket is gonna work so well anymore...
    But don't take it from me! here's a quote from a real, live newbie:
    Quote Originally Posted by Viscouse
    I am learning buttloads just by searching on this forum. I've learned 2 big things so far: 1-it's been done before, and 2-if it hasn't, there is a way to do it.
    eegeek.net

  8. #8
    Low Bitrate
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    DC/VA
    Posts
    83
    I never use the cig lighter for anything so I didn't care to mask it off. I don't smoke and don't have to worry about people asking me for a light.

  9. #9
    Maximum Bitrate Meatballman's Avatar
    Join Date
    Jul 1999
    Location
    Hartsville, SC
    Posts
    747
    Hope you never need to charge your phone in the car.

  10. #10
    Jesus Freak antimatter's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    California
    Posts
    4,545
    stop being a sissy and bust out the sand paper and smooth it off. You could have it done it 1 hour.

    listen to altimats suggestion. He knows his stuff. You need to sand down the peaks and fill in the valleys. You need one more coat of paint after you take down that grain.

    practice on another peice to get the texture you want and don't paint when it is so hot. Wait until the evening when it is cooler.
    -Jesus- King of Kings Lord of Lords

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Lilliput TouchKit problem solved!
    By AAVfReaK in forum LCD/Display
    Replies: 4
    Last Post: 11-07-2010, 09:29 AM
  2. To paint or not to paint
    By cavramair in forum Car Audio
    Replies: 16
    Last Post: 05-21-2005, 03:59 PM
  3. SEM paint
    By Quattro in forum Fabrication
    Replies: 9
    Last Post: 04-09-2005, 03:00 PM
  4. A little problem with my car... Maybe...
    By BoyNextDoor in forum Power Supplies
    Replies: 30
    Last Post: 11-13-2004, 09:58 PM
  5. Media Car not responding... Lilliput problem?
    By carpcnoobie in forum MediaCar
    Replies: 3
    Last Post: 09-01-2004, 02:38 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •