Page 16 of 20 FirstFirst ... 67891011121314151617181920 LastLast
Results 151 to 160 of 196

Thread: Tutorial - Steering Wheel Controls

  1. #151
    Low Bitrate
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    108
    Make sure that if vol up is .60 that you enter something like .30 to .90 as your values when creating the logic for the volUP button this way you have play room for voltage increase.

    I am determined to help you but we have to get it working in a virtual brain enviroment or else it will never work in your car.

  2. #152
    Maximum Bitrate customaudioman's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Maryland
    Posts
    659
    Quote Originally Posted by Urbanmindz View Post
    then you are creating the XML incorrectly. something is wrong with your XML
    Im creating just like the video shows, how are you creating yours?

    here is mine just for two buttons:

    <?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?>
    <FusionControlCentreConfiguration version="3.0" author="Ninja Kitty Wizard of Doom" date_created="Friday, November 14, 2008 at 11:08:47 AM" last_modified="Friday, November 14, 2008 at 11:46:55 AM">

    <require>
    <!-- Begin Function Instances -->
    <!-- End Function Instances -->

    <!-- Begin Fusion Font Instances -->
    <!-- End Fusion Font Instances -->
    </require>

    <speech enabled="false" global_politeness="true">
    <!-- Begin System Speech Instances -->
    <!-- End System Speech Instances -->

    <!-- Begin System Speech Definition Instances -->
    <system_definitions>
    </system_definitions>
    <!-- End System Speech Definition Instances -->

    <!-- Begin Custom Speech Definition Instances -->
    <custom_definitions>
    </custom_definitions>
    <!-- End Custom Speech Definition Instances -->

    <!-- Begin Custom Query Instances -->
    <custom_queries>
    </custom_queries>
    <!-- End Custom Query Instances -->
    </speech>

    <general>
    <!-- Begin Debug Instances -->
    <debug status="on">
    <virtual_brain id="my fusion brain 0"></virtual_brain>
    </debug>
    <!-- End Debug Instances -->

    <!-- Begin Remote Control Configuration -->
    <remote status="disabled" user_name="default" port="4242"></remote>
    <!-- End Remote Control Configuration -->
    </general>

    <graphics>
    <!-- Begin Global Graphic Settings -->
    <main_display designed_for_size="800,600" show_at_size="800,600" menubar="Sizeable" RunInSystemTray="False" MinimizeToSystemTray="True"></main_display>
    <!-- End Global Graphic Settings -->

    <!-- Begin Background Images -->
    <background_image style="stretch" imagefilepath="content\images\background_images\ba ckground.jpg" page="0"></background_image>
    <!-- End Background Images -->

    <!-- Begin Static Images -->
    <staticimage>
    <image path="content\images\static_images\logo.png"></image>
    <display size="556,27" location="123,44" page="0" z_order="0.9"></display>
    </staticimage>
    <!-- End Static Images -->

    <!-- Begin Variable Location Images -->
    <!-- End Variable Location Images -->

    <!-- Begin Graph Instances -->
    <!-- End Graph Instances -->

    <!-- Begin Display Buttons -->
    <!-- End Display Buttons -->

    <!-- Begin Multi Images -->
    <!-- End Multi Images -->

    <!-- Begin Text Labels -->
    <!-- End Text Labels -->
    </graphics>

    <io>
    <!-- Begin Fusion Brain Instances -->
    <brain id="My Fusion Brain 0">brain id 0</brain>
    <!-- End Fusion Brain Instances -->

    <!-- Begin Timer Setup -->
    <timer id="input" interval="75"></timer>
    <timer id="output" interval="100"></timer>
    <timer id="gui" interval="50"></timer>
    <timer id="logic" interval="50"></timer>
    <!-- End Timer Setup -->

    <!-- Begin Digital Output Instances -->
    <!-- End Digital Output Instances -->

    <!-- Begin Analogue Input Instances -->
    <iochannel id="Steering Wheel Analogue Input" port="0" brain="my fusion brain 0" type="analogue_input">
    <options history="15" auto_average="false"></options>
    </iochannel>
    <!-- End Analogue Input Instances -->
    </io>

    <logic>
    <!-- Begin Logging Setup -->
    <all_logging>
    </all_logging>
    <!-- End Logging Setup -->

    <!-- Begin Variable Declarations -->
    <all_variables>
    </all_variables>
    <!-- End Variable Declarations -->

    <!-- Begin Logic Declarations -->
    <all_statements>
    <if fire_on="logic" minimum_delta_vote_time="250" id="Steering Wheel Button B Logic">
    <boolean_operation type="between ii">
    <parameter1>
    <number>0.651</number>
    </parameter1>
    <parameter2>
    <analogue id="Steering Wheel Analogue Input" time="0"></analogue>
    </parameter2>
    <parameter3>
    <number>1.02</number>
    </parameter3>
    </boolean_operation>
    <then>
    <do function="Send Key To Foreground" functionTargetID="Required Filler" vote_opinion="F9" vote_priority="Medium"></do>
    </then>
    </if>
    <if fire_on="logic" minimum_delta_vote_time="250" id="Steering Wheel Button A Logic">
    <boolean_operation type="between ii">
    <parameter1>
    <number>0.25</number>
    </parameter1>
    <parameter2>
    <analogue id="Steering Wheel Analogue Input" time="0"></analogue>
    </parameter2>
    <parameter3>
    <number>0.65</number>
    </parameter3>
    </boolean_operation>
    <then>
    <do function="Send Key To Foreground" functionTargetID="Required Filler" vote_opinion="F8" vote_priority="Medium"></do>
    </then>
    </if>
    </all_statements>
    <!-- End Logic Declarations -->
    </logic>
    </FusionControlCentreConfiguration>

  3. #153
    Maximum Bitrate customaudioman's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Maryland
    Posts
    659
    Quote Originally Posted by Urbanmindz View Post
    Make sure that if vol up is .60 that you enter something like .30 to .90 as your values when creating the logic for the volUP button this way you have play room for voltage increase.

    I am determined to help you but we have to get it working in a virtual brain enviroment or else it will never work in your car.
    You can see , I leave enough voltage range for each button

  4. #154
    Low Bitrate
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    108
    Ok make sure MDX is closed.. Save the file in the MDX folder with the name Fusionconfiguration.xml (make sure that you are able to see file extension) Open up MDX and apply voltage. open notepad and you should see the letter being pressed AAAA .

    Also i would change your "vote_opinion="F8"" to a letter rather than f8. get it to work with a letter first. let me know

  5. #155
    Fusion Brain Creator
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    2,221
    yeah... don't use F-keys yet.

  6. #156
    Maximum Bitrate customaudioman's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Maryland
    Posts
    659
    Quote Originally Posted by greenman100 View Post
    yeah... don't use F-keys yet.
    okay, when I look into my mdx folder. The configuator file shows up as ''fusion configuration" not " fusionconfiguration.xml" There is no .xml
    does that matter? Thats the way the configurator also saves it as.

  7. #157
    Maximum Bitrate customaudioman's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Maryland
    Posts
    659
    okay by adding .xml make the program have errors. I guess that answers my questions then

  8. #158
    Fusion Brain Creator
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    2,221
    that's probably because you have "hide extension for known file types" turned on

    open my computer, go to tools, folder options, view, and uncheck "hide extension for known file types"

  9. #159
    Maximum Bitrate customaudioman's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Maryland
    Posts
    659
    yeah, I get "A" and "B" on the note pad non stop once I changed my "vote_opinion="F8"" to a letter A AND B it works. I guess it has a problem sending the f8 and f9 keys. Sends the letters with out any problems. have you guys ahd any problems with these keys? The reason I was using the f8 and f9 key was that what wmp11 uses on the keyboard. But I found in the car using those are no good anyway, because that just controls the input volume not the master volume. so SINCE I USE THE EXTERNAL SOUNDBLASTER FOR AUDIO.

  10. #160
    Maximum Bitrate customaudioman's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Maryland
    Posts
    659
    Quote Originally Posted by greenman100 View Post
    that's probably because you have "hide extension for known file types" turned on

    open my computer, go to tools, folder options, view, and uncheck "hide extension for known file types"
    You were right, I did have it checked. Its fixed now, shows up correctly

Similar Threads

  1. Toyota Steering Wheel Control Question
    By 205GTi in forum Input Devices
    Replies: 5
    Last Post: 05-21-2014, 09:57 PM
  2. Steering Wheel ADD-ON Controls w/o System
    By ChaCha in forum General Hardware Discussion
    Replies: 13
    Last Post: 11-16-2012, 01:19 PM
  3. Replies: 2
    Last Post: 05-23-2006, 11:56 AM
  4. RF keyfob remotes for adhoc steering wheel controls?
    By archimense in forum Input Devices
    Replies: 27
    Last Post: 12-23-2004, 04:27 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •