Announcement

Collapse
No announcement yet.

Help, scary lights...Accord Owners/ Mechanics please help

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Help, scary lights...Accord Owners/ Mechanics please help

    Two days ago I installed the carnetix 5v POL in my car in the center console. This is right where the parking break cable runs through. (additional info....it is being powered by a fused distrobution block with the PC in the back..... its a 10 guage wire running up from the trunk...the computer is operating normally, and the POL is operating normally as well.)

    I'm not sure if this is related, but today I had 3 lights come on in my dash.

    Interestingly....these were not "check engine" or "service engine".

    They were, the battery light, the parking break light, and the "break lamp" light.

    I checked to make sure my break lights were working, and they were, no problem.


    Is there some kinda sensor right there in the center console that I could have shorted?

    please help
    PC Components:
    Lilliput; XPC/FLEX mobo; 1.7 ghz P4 Mobile;512 DDR; 160 gb HDD; opus 150; slot usb dvd-rw
    My work log

  • #2
    did you tap a wire in there? I think you said you got it elsewhere, but maybe i'm wrong. also check your battery voltage, and if it's not that, it might just go away by itself.
    http://jupiter.walagata.com/w/djpm05/sig.jpg

    Comment


    • #3
      The power is comming straight from the battery which is how its been going since easter. i didnt intentionally play with any wires in there at all. I'm thinking if i reset the ecu it should go away.
      PC Components:
      Lilliput; XPC/FLEX mobo; 1.7 ghz P4 Mobile;512 DDR; 160 gb HDD; opus 150; slot usb dvd-rw
      My work log

      Comment


      • #4
        yo just take it to the honda dealer they will diagnose it for u or just unplug ur battery for a few minz then plug it back in and see if it goes away

        Comment


        • #5
          when I put TYC's into my car my brake lamp came on, then went off right afterwards.
          http://jupiter.walagata.com/w/djpm05/sig.jpg

          Comment


          • #6
            If those 3 lights come on at once on my Supra, I know that the alternator is on it way to heaven.
            With the engine running, use a meter to check if the alternator put out at least 13.5+ volts.
            Now turn on all electrical equipment you have in the car to see the light get dimmer (also step on the brake). Now if the engine still running without hiscup (sp?), the alternator is probably okay. The point is to see if the alternator push out enough juice to power all those electrical component.
            Another quick way (but dirty) is to remove the POS (+) terminal of the battery to see if it is still running. You have to be carefull on this test. I use this all the time. If the engine shut off after you disconnect the terminal, I am sure the alternator is 3/4 way to heaven already.
            2004 Matrix XR A7N8X-VM/400 AMD XP-M 2500+, DS-ATX
            89 Supra Turbo P3 [email protected]/Abit BE6 II, Alpine M-BUS Car2PC.
            Y2K Accord Dell GX150
            RoadRunner is the best FE PERIOD
            EmoRebellion is a SCAMMER

            Comment


            • #7
              ****.....i have a class d "1600 watt" amp (which seems to be pushing less then 800 watts, my opus, and the voltage regulator......i've seen people push much worse, why would my altenator suddenly take a dive?
              PC Components:
              Lilliput; XPC/FLEX mobo; 1.7 ghz P4 Mobile;512 DDR; 160 gb HDD; opus 150; slot usb dvd-rw
              My work log

              Comment


              • #8
                Ok. I disabled my fuse bear the battery for the amp, computer and voltage regulator. The lights went off. However I do notice my alternator making funny noise. Is it definatly a gonner?
                PC Components:
                Lilliput; XPC/FLEX mobo; 1.7 ghz P4 Mobile;512 DDR; 160 gb HDD; opus 150; slot usb dvd-rw
                My work log

                Comment


                • #9
                  good buy stock honda alternator :-( we will miss you :'(

                  dont stress it mines gonna go out soon too

                  Comment


                  • #10
                    With Honda stock alternator?
                    You may have a problem there and it is already 5 or 6 years old (if it's not been changed.) Try the remove the POS terminal trick.
                    2004 Matrix XR A7N8X-VM/400 AMD XP-M 2500+, DS-ATX
                    89 Supra Turbo P3 [email protected]/Abit BE6 II, Alpine M-BUS Car2PC.
                    Y2K Accord Dell GX150
                    RoadRunner is the best FE PERIOD
                    EmoRebellion is a SCAMMER

                    Comment


                    • #11
                      http://www.v6performance.net/store/p...4a77322d9d71db

                      http://jupiter.walagata.com/w/djpm05/sig.jpg

                      Comment


                      • #12
                        ok, I bought a 200 watt alternator. I read that they recommend running a 4-guage wire for the main power wire for the alternator. Does anyone know where I can purchase a harness for an alternator with a 4 guage wire?.... dont want to ghetto rig this thing with some of my red 4 guage.
                        PC Components:
                        Lilliput; XPC/FLEX mobo; 1.7 ghz P4 Mobile;512 DDR; 160 gb HDD; opus 150; slot usb dvd-rw
                        My work log

                        Comment


                        • #13
                          not to hijack you're thread...how do you reset the ecu on a 6th gen accord (98-02)?
                          Thanks.
                          --------
                          mykolJay
                          99 Accord coupe
                          http://www.geocities.com/accordpc
                          My Project Thread on mp3car.com

                          Comment


                          • #14
                            I believe fuse #13 (on the passanger side)...at least thats what I've read
                            http://www.v6performance.net/forums/...ad.php?t=22207
                            http://v6p.net/forums/showthread.php...69472#poststop
                            PC Components:
                            Lilliput; XPC/FLEX mobo; 1.7 ghz P4 Mobile;512 DDR; 160 gb HDD; opus 150; slot usb dvd-rw
                            My work log

                            Comment


                            • #15
                              yep did you get one from v6p peoples? and if so, what's your name on there?:P
                              http://jupiter.walagata.com/w/djpm05/sig.jpg

                              Comment

                              Working...
                              X