Announcement

Collapse
No announcement yet.

awful sounds coming from my amp

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • awful sounds coming from my amp

    I just hooked up a fosgate 250.2 amp and it seems to work fine, except it plays a constant deep rumbling, like some sort of static. I don't know what the problem could be. I assume it must be in the wiring, but I don't know where to start. Any suggestions would be good. thanks

  • #2
    Separate your signal and power cables on opposite sides of the car. Also make sure your grounds are all at the same place. If you still have problems try a ground loop isolator.
    http://www.mp3car.com/usersites/Maveric/ M.A.V.I.C. System
    Asus MB, PII 266, 192 MB Ram, 6.8" LCD, 6 Disk CD-ROM, 21 Gig HD, All-in-Wonder Video w/ TV Tuner, Irman, Windows ME, Winamp, Cobra III -- All in a custom acrylic case.

    http://www.mp3car.com/usersites/listings/ MP3car Listings - Please add to it! :)

    Comment


    • #3
      Separate your signal and power cables on opposite sides of the car. Also make sure your grounds are all at the same place. If you still have problems try a ground loop isolator.
      http://www.mp3car.com/usersites/Maveric/ M.A.V.I.C. System
      Asus MB, PII 266, 192 MB Ram, 6.8" LCD, 6 Disk CD-ROM, 21 Gig HD, All-in-Wonder Video w/ TV Tuner, Irman, Windows ME, Winamp, Cobra III -- All in a custom acrylic case.

      http://www.mp3car.com/usersites/listings/ MP3car Listings - Please add to it! :)

      Comment


      • #4
        now try to hold back your laughter...but what is a ground loop isolator?

        Comment


        • #5
          Originally posted by dirtysanchez:
          <STRONG>now try to hold back your laughter...but what is a ground loop isolator?</STRONG>
          basically windings of wire to isolate audio signals, a bit like the way a power transformer works. The idea is the audio signal gets through but not any ground loop noise.

          Personally I see them as a band aid solution, the old prevention is better than cure situation. The one experence i did have with one sorta worked but the resulting output audio was alot softer and muffled.... to the point it was better without it and put up with the buzzing i had....

          with my current system ive had a bit more experence, done good quality grounding throughout, modified my PSU to work with my inverter, good quality audio cables, etc.... and have no noise problems at all.... without resorting to a GLA.

          try separating power/audio cables as Maveric suggested, also make sure you have a good quality ground to your car chassis..... all this stuff has been covered before..... also your amp isnt mounted on metal is it???? bad move if it is....
          Project - GAME OVER :(

          Comment


          • #6
            Thanks guys.

            Comment

            Working...
            X