Announcement

Collapse
No announcement yet.

2004 rx-8

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • 2004 rx-8

    Thought I'd show my pc install on my RX-8,this is the first time I've attempted anything like this so if you see anything that needs attention then please let me know.
    I used a OEM sat nav hood,bought from a scrap car,I junked the OEM screen in favour of a Lilliput 629.
    OEM screen

    Replaced with 629,had to re-locate the IR receiver off the Lilliput PCB to the OEM aperture

    PCB's for the open/tilt functions and screen,sponge in between them

    Finished!

    Bench tested

    Now fitted in the car,running CF 3.5,Aqua skin

    Integrated DashCommand into CF

    Running GT-R style dashboard




    and Garmin PC

    I've used a Sumicom S625 PC which I've installed in the glove box,running W7,to power it I've used a DCDC-USB Intelligent DC-DC Converter which I've set to automotive mode,15m offdelay and 'never' hardoff(I need are an enclosure for the PSU)

    I admit the wires need a little tidying
    A few other mods,oil pressure/temp gauges

    The car itself





    Problems I have so far are:
    1.PC doesn't shut down properly for some reason as I turn the ignition key on the pc asks me 'do I want to start windows normally'?Probably some setting I need to check somewhere?
    2.The I Blue GPS receiver is making the mouse pointer go crazy,for some reason in the device manager it thinks it's a serial mouse?Soon as I disable it it stops but then my sat nav doesn't work!
    3.Can't seem to access the Lilliput menu to get the screen to power up automaticly?I've put the code in,588998, after reading so many threads, and it brings up a language menu and that's as far as I can get?
    So,any comments,suggestions,good or bad welcome.

    Cheers
    Darren
    Last edited by Oily; 04-09-2012, 08:33 AM.

  • #2
    I absolutely love the RX-8. How has yours been in terms of reliability. I'm considering replacing my RSX for one.
    mp3Car.com Senior Tech Blogger (Want a product reviewed? Contact me.)
    Follow Me on Twitter or Facebook
    Live mp3Car Facebook Chat

    Comment


    • #3
      Originally posted by Sonicxtacy02 View Post
      I absolutely love the RX-8. How has yours been in terms of reliability. I'm considering replacing my RSX for one.
      I've had no issues with it,it's done approx 80,000 miles and still going strong.Passed a hot compression test a few months back although it weeded out an failing starter so fitted the newer uprated one.

      Comment


      • #4
        looking good! love the stock housing retro

        Comment


        • #5
          Originally posted by Oily View Post
          1.PC doesn't shut down properly for some reason as I turn the ignition key on the pc asks me 'do I want to start windows normally'?Probably some setting I need to check somewhere?

          Cheers
          Darren
          Hi Your PC is disconnected from power source before it shuts down properly. You need to look into the PSU shut down time settings. If i remember correctly my PSU has a jumber to configure the power timings.

          Configure in a way that your PC shuts down completely and all USB devices are powered down before your computer is disconnected from power source
          Pon Saravanan
          My Car PC Setup

          Comment


          • #6
            Originally posted by pons_saravanan View Post
            Hi Your PC is disconnected from power source before it shuts down properly. You need to look into the PSU shut down time settings. If i remember correctly my PSU has a jumber to configure the power timings.

            Configure in a way that your PC shuts down completely and all USB devices are powered down before your computer is disconnected from power source
            The psu is set for 5s off delay and 1min hardoff.Obviously this isn't working,should I go for 15mins off delay and 1min hardoff?

            Thanks

            Comment


            • #7
              2.The I Blue GPS receiver is making the mouse pointer go crazy,for some reason in the device manager it thinks it's a serial mouse?Soon as I disable it it stops but then my sat nav doesn't work!
              I know the problem, but don't know the fix. I gave up on the issue a while back, but got a link for some drivers in this thread. However, being so long, I still never found time to transfer them to the car and test them out. Maybe you could try those: http://www.mp3car.com/gps/150292-ibl...er-issues.html
              Current Worklog: TBA - '05 Rav4 (Mobo Dead).
              www.rav4world.com - Forums for Rav4 owners
              www.flavorfeasts.com - Cooking website/forums
              -Basic forums live atm, come contribute!

              Comment


              • #8
                The problem is not with the delay. It is with the hardoff.

                Do you have any settings higher than 1 min hardoff. I remember earlier, I had xp and windows 7 has long shut down(hibernate) times than a minute. Then I had done some tweaks to reduce the shutdown time. I will find that setting from my documents and will let you know.
                Pon Saravanan
                My Car PC Setup

                Comment


                • #9
                  Originally posted by detlion1643 View Post
                  I know the problem, but don't know the fix. I gave up on the issue a while back, but got a link for some drivers in this thread. However, being so long, I still never found time to transfer them to the car and test them out. Maybe you could try those: http://www.mp3car.com/gps/150292-ibl...er-issues.html
                  Cheers,I'll give them a go

                  Originally posted by pons_saravanan View Post
                  The problem is not with the delay. It is with the hardoff.

                  Do you have any settings higher than 1 min hardoff. I remember earlier, I had xp and windows 7 has long shut down(hibernate) times than a minute. Then I had done some tweaks to reduce the shutdown time. I will find that setting from my documents and will let you know.
                  It has a 'never' hardoff setting but the last time I used this it drained the battery for some reason?

                  Comment

                  Working...
                  X