Announcement

Collapse
No announcement yet.

Infill T3 GPS not working

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Infill T3 GPS not working

    I just installed Infill T3 in my car with StreetDeck. The computer is not detecting the GPS on Com 1. Can someone from mp3car.com help me?

    I ran Sirf Info program and even before StreetDeck is run, the computer is saying "No Device" on COM 1. I've deleted the driver many times and tried deleting the entire COM 1 port many times too.

    Also, before I bought the unit, I specifically asked mp3car.com if the GPS was Sirf III, and they said yes. But according to the model# on the bottom of the GPS antenna (X-150), it seems to be Sirf II.
    Infill T3 with Infill Station
    2007 Hyundai Sonata

  • #2
    You really should be posting these issues in the Bug Reports forum.

    Are you certain the GPS is connected to COM1? Check in the Windoze Device Manager.
    Have you looked in the FAQ yet?
    How about the Wiki?



    Under normal circumstances, a signature would go here.

    Comment


    • #3
      When did you buy this unit and from where?

      If you boought this unit as hardware only or off of the ebay auction, please do not expect any form of support from the store as this was part of the terms of the sale.
      Jan Bennett
      FS: VW MKIV Bezel for 8" Lilliput - 95% Finished

      Please post on the forums! Chances are, someone else has or will have the same questions as you!

      Comment


      • #4
        The T3 has had problems in the past on detection of the GPS (something to do with the 9 pin mini din coonection). Manually put it on com1 and save the settings. You should be fine.
        Contrary to my profile information, I am not "Streetdeck Staff" and have not been for quite a while.

        Comment


        • #5
          Originally posted by RedGTiVR6 View Post
          When did you buy this unit and from where?

          If you boought this unit as hardware only or off of the ebay auction, please do not expect any form of support from the store as this was part of the terms of the sale.
          Purchased from store.mp3car.com.
          Order date: February 14, 2007
          Order#: 19256

          Received on February 21, 2007
          Didn't have time to install until recently.
          Infill T3 with Infill Station
          2007 Hyundai Sonata

          Comment


          • #6
            Originally posted by DarquePervert View Post
            You really should be posting these issues in the Bug Reports forum.

            Are you certain the GPS is connected to COM1? Check in the Windoze Device Manager.
            There's only one PS/2 connector that comes out of the unit, with "GPS" sticker on it. The window itself is not detecting the unit. Device manager shows COM 1-9. I've uninstalled Sprint Novatel drivers and the program. Thinking maybe StreetDeck was confusing with Sprint Novatel drivers as it uses three COM ports, one which is for GPS. So I uninstalled every COM ports, rebooted few times, and left only with COM 1. Still no device found.
            Infill T3 with Infill Station
            2007 Hyundai Sonata

            Comment


            • #7
              Have you tried what mpacesaints suggested? Manually setting it?

              Please let us know!
              Jan Bennett
              FS: VW MKIV Bezel for 8" Lilliput - 95% Finished

              Please post on the forums! Chances are, someone else has or will have the same questions as you!

              Comment


              • #8
                Originally posted by mpacesaints View Post
                The T3 has had problems in the past on detection of the GPS (something to do with the 9 pin mini din coonection). Manually put it on com1 and save the settings. You should be fine.
                What do you mean by manually putting on COM1? Do you mean opening the unit and making a direct connection to the board?

                Or manually manipulating the settings from the windows? But GPSinfo program should be detecting the device on COM1. Currently the Windows device manager only shows COM 1. Do I need to change the port settings like baud rate?
                Infill T3 with Infill Station
                2007 Hyundai Sonata

                Comment


                • #9
                  go to device manager, see the COM port aiisgend to your gps device, you cann keep it on 1 but i would put it on 2 or 3, then in you map software GPS setting select COM you have assigned in device manager, and baud rate of 4800 then you should not have any problems

                  Yev
                  R. T. F. M

                  Comment


                  • #10
                    Contrary to my profile information, I am not "Streetdeck Staff" and have not been for quite a while.

                    Comment


                    • #11
                      Originally posted by Yevmeister View Post
                      go to device manager, see the COM port aiisgend to your gps device, you cann keep it on 1 but i would put it on 2 or 3, then in you map software GPS setting select COM you have assigned in device manager, and baud rate of 4800 then you should not have any problems

                      Yev
                      Tried it but the Window itself was not detecting the GPS device. I removed the unit from the dash and unhooked both USB line to Blue tooth radio and Sprint USB antenna. I rebooted few times with nothing attached. Then attached the GPS antenna. Finally, Windows detected it, as well as StreetDeck. Thank you all for the support!
                      Infill T3 with Infill Station
                      2007 Hyundai Sonata

                      Comment

                      Working...
                      X