Announcement

Collapse
No announcement yet.

Need HELP! Headunit wont play while engine is running

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Need HELP! Headunit wont play while engine is running

    Ok here is one for the experts, i have a 2006 joyner sandviper / Dune buggy 3cylinder engine full size alternator 12v system. I recently installed a JVC headunit and some speakers. The headunit plays fine and everything works perfectly...with the engine off when i start the engine the unit display just blinks, i have the constant power right to the battery, and the other 12v to a key on power, unit is grounded to frame. now i belive i figured out that not running the battery voltage is 12.25 running it is 14.40. so that trips up the head unit... question is how do i regulate the voltage to stay in the 12v range so the headunit will play with the engine running?

    THANKS IN ADVANCE

  • #2
    all car audio is designed to run at 14.4v. thats not your problem
    New System in progress:
    M10k
    Phaze TD1500 ~> Dynaudio MD130
    Phaze TD1500 ~> Seas g18rnx/p
    Zapco Ref 500.1 ~ 12" tc-9
    Behringer DCX2496 ~ Envision Electronics psu
    Transflective Xenarc

    My Car Pc Install
    My Boat Pc worklog

    Comment


    • #3
      well ok i understand they can run at 14.4 but there must be some voltage spikes coming from the alt. cause everything else is setup perfectly/ any way how can i regulate the voltage anyway?? I bought a Radio shack 7812 regualtor 1 Amp. i put it in line with the constant power, makes it light up but no play??

      Comment


      • #4
        Something is not wired correctly, plain and simple.
        Have you looked in the FAQ yet?
        How about the Wiki?



        Under normal circumstances, a signature would go here.

        Comment


        • #5
          yeah, i have a feeling it doesn't have anything to do with the radio either. did you test all the voltages after you start the car? does the h/u stay on if you temporarily connect the ign lead on the harness to the 12v constant?
          New System in progress:
          M10k
          Phaze TD1500 ~> Dynaudio MD130
          Phaze TD1500 ~> Seas g18rnx/p
          Zapco Ref 500.1 ~ 12" tc-9
          Behringer DCX2496 ~ Envision Electronics psu
          Transflective Xenarc

          My Car Pc Install
          My Boat Pc worklog

          Comment

          Working...
          X