Announcement

Collapse
No announcement yet.

install of avic-n1 in 05 focus

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • install of avic-n1 in 05 focus

    i have a pioneer avic-n1 that i am going to install into a 2005 ford focus and i have to wire the pink wire to the vehicle speed pulse sensor, anyone know where that is or if i even have to hook it up, i also heard that i might not have to. any help would be apreciated. THANKS!

  • #2
    thread moved to the car audio forum since this forum is focused on CarPCs.
    Jan Bennett
    FS: VW MKIV Bezel for 8" Lilliput - 95% Finished

    Please post on the forums! Chances are, someone else has or will have the same questions as you!

    Comment


    • #3
      dont really need it.

      Comment


      • #4
        what happens if i dont put it on

        Comment


        • #5
          Like Kicker said you dont need it. Without it you will still get to use all the navi features but you might be 50-75ft off.
          Aron
          New Ipad
          Zapco DSP-6SL
          Zapco Reference 360.4: H-Audio Soul, x2 right side
          Zapco Reference 360.4: H-Audio Soul, x2 left side
          Zapco Reference 500.1: JL Audio 10W3V3 Stealth box

          Comment


          • #6
            alright thanks a bunch guys! thats going to help me a lot, i live in ma. and am traveling to virginia beach in the summer, and i didnt want to pay $150 to have it uninstalled from my car and put into my girlfriends.

            Comment


            • #7
              so my avic-n1 is in, but the navi seems to be off. i am starting to wonder if i should hook up the speed pulse wire. in the instructions it says that if you dont it might be off a little. my problem is that i finally got my position right, but when the arrow shows the way i am going which is straight, for some reason as i drive down the road the street is going sideways across the screen, sometimes it is almost straight, but most of the time it looks like i am driving sideways. anyone know what the deal is???

              Comment


              • #8
                contact the manufacturer's suport maybe?
                For once you have tasted flight you will walk the earth with your eyes turned skywards, for there you have been and there you will long to return.
                Leonardo Da Vinci

                Comment


                • #9
                  i got it now. i found the speed pulse wire lead. it is the greenwhite wire in the factory radio harness, so i hooked it up and its right on the dot now!

                  Comment


                  • #10
                    ok say i hooked up the cd player and now sometimes my buttons on the faceplate dont work the tilt buttons wont work, and sometimes the ATT doesnt work, anyone got ideas. can i order a new faceplate and will it work???

                    Comment


                    • #11
                      Originally posted by oscrfsh View Post
                      ok say i hooked up the cd player and now sometimes my buttons on the faceplate dont work the tilt buttons wont work, and sometimes the ATT doesnt work, anyone got ideas. can i order a new faceplate and will it work???
                      If your faceplate is detachable or flip-up, clean the copper contact points with a q-tip soaked in alcohol before you go after a new one. I have had problems with internal button contacts on older Pioneer gear (faceplates, remote units for older processors), however. Dunno if they've improved in that regard. Can't recommend taking the face apart to clean internals to a newbie, unless you're brave.
                      I have too much time and too little aggravation in my life, so I built a carPC. ;)

                      Comment


                      • #12
                        i cleaned them already and it didnt work. sometimes the buttons work sometimes they dont. i noticed something that i didnt notice befor...when the screen comes out when it gets to about a half inch out the 4 blue buttons go out and then come back on, could this be a problem to?

                        Comment


                        • #13
                          Is it a new or used unit?
                          New Ipad
                          Zapco DSP-6SL
                          Zapco Reference 360.4: H-Audio Soul, x2 right side
                          Zapco Reference 360.4: H-Audio Soul, x2 left side
                          Zapco Reference 500.1: JL Audio 10W3V3 Stealth box

                          Comment


                          • #14
                            well i have had it since it was brand new but its about 4 years old. i think its just the faceplate, but sometimes the bottons work, sometimes they dont...they were fine when it was in my car, and then i changed vehicles, i didnt drop or band it, so i dont know what possiibly could have happend

                            Comment


                            • #15
                              im looking into buying a new faceplate on ebay, does anyone know if the n2 and n3 faceplate will work, or the n2 and n3 brain work with the n1 screen??

                              Comment

                              Working...
                              X