Announcement

Collapse
No announcement yet.

Need Help : SounBlaster Live! External

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Need Help : SounBlaster Live! External

    OK I've tried everything. Here's what I need.

    I need stereo with subwoofer. That's it, left and right with subwoofer.

    I have a 4-channel amp running front and rear speakers , and a mono amp running the sub.

    Problem is I can't get anything to work.

    2.1 option in the SoundBlaster controls doesn't give me subwoofer.
    5.1 option and then turn off the center channel doesn't give me voices/words from the left/right , just surround.

    Using Cmss adds stereo left/right for the front rear but doesn't play anything through the sub amp.

    WTF do I do ?
    My 2007 Yukon XL setup. http://www.mp3car.com/vbulletin/show...64-5000-a.html

  • #2
    Originally posted by hailrazer View Post
    OK I've tried everything. Here's what I need.

    I need stereo with subwoofer. That's it, left and right with subwoofer.

    I have a 4-channel amp running front and rear speakers , and a mono amp running the sub.

    Problem is I can't get anything to work.

    2.1 option in the SoundBlaster controls doesn't give me subwoofer.
    5.1 option and then turn off the center channel doesn't give me voices/words from the left/right , just surround.

    Using Cmss adds stereo left/right for the front rear but doesn't play anything through the sub amp.

    WTF do I do ?
    I found the best thing to do was go with 4.1 on the soundblaster live (load the creative software, then there is a box for sync with control panel), and then have the output of the main amp go to the input of the subwoofer amp. Not perfect, but sounds pretty good to me (but then i'm deaf in one ear and can't hear out of the other).
    My opinion is my own.

    Comment


    • #3
      have you gotten your subwoofer to play at all? it wasn't clear in your original post
      New System in progress:
      M10k
      Phaze TD1500 ~> Dynaudio MD130
      Phaze TD1500 ~> Seas g18rnx/p
      Zapco Ref 500.1 ~ 12" tc-9
      Behringer DCX2496 ~ Envision Electronics psu
      Transflective Xenarc

      My Car Pc Install
      My Boat Pc worklog

      Comment


      • #4
        Originally posted by scott_fx View Post
        have you gotten your subwoofer to play at all? it wasn't clear in your original post
        Yes it is playing.

        What I am doing right now is having it set up as 4 channel quadraphonic. Then I have the left front/rear inputs together with a y adapter and the same for the right front/rear.
        Then I have the sub amp as the rear channels. Cmss set up as stereo.

        It's working but I really thought there would be an easier way.
        My 2007 Yukon XL setup. http://www.mp3car.com/vbulletin/show...64-5000-a.html

        Comment


        • #5
          Originally posted by scott_fx View Post
          have you gotten your subwoofer to play at all? it wasn't clear in your original post
          Yes, by using the line out of the main amp to drive the sub amp. Only use front and back of the SB live.
          My opinion is my own.

          Comment


          • #6
            Originally posted by hailrazer View Post
            Yes it is playing.

            What I am doing right now is having it set up as 4 channel quadraphonic. Then I have the left front/rear inputs together with a y adapter and the same for the right front/rear.
            Then I have the sub amp as the rear channels. Cmss set up as stereo.

            It's working but I really thought there would be an easier way.
            Check your settings, you should have a 4.1 setting rather than quad. I didn't care for that one.
            My opinion is my own.

            Comment


            • #7
              Originally posted by danielkh View Post
              Check your settings, you should have a 4.1 setting rather than quad. I didn't care for that one.
              What's the difference?
              My 2007 Yukon XL setup. http://www.mp3car.com/vbulletin/show...64-5000-a.html

              Comment


              • #8
                Originally posted by hailrazer View Post
                What's the difference?
                Couldn't tell ya. But it is different.
                My opinion is my own.

                Comment

                Working...
                X