Announcement

Collapse
No announcement yet.

engine wine noise with rpm's of motor bad alternator?

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • engine wine noise with rpm's of motor bad alternator?

    Hi all,
    thanks for looking.

    I have a question about alternator-engine wine before it would only start after the amps were on.now I get the wine all the time with computer off,inverter off,amps off,head unit off even removed the head unit from the car but it still has the wine.

    Is this normal when you have the engine wine that it can be there with everything off.because before it was only there when the amps were on,computer,head unit etc...
    or is this a indication
    that the alternator is going bad?
    Thanks
    Michael
    Win 7 Pro 64bit, 4gb DDR2 Ram, q6600 Processor, Solid state drive & 7200 drive, Andrea mic, Sirius, DE HD Radio, Opus power supply, 10.4" touchscreen.
    1.)Orion 2500d Amp
    1.)Orion 15" h2 Sub
    1.)Orion 8004 Amp
    2.) Sets Orion Components - P-SERIES

  • #2
    it sounds like either a ground-loop problem (try finding a better ground for your system amps) or it could also be introduced by running your signal cables too close to power cables. make sure to use a terminal on the end of the ground cable, that the cable itself isn't longer than 18", and that you have sanded through any clear coat/paint so that bare metal is exposed. you NEED bare metal for a good ground.

    Comment


    • #3
      Originally posted by do7d
      it sounds like either a ground-loop problem (try finding a better ground for your system amps) or it could also be introduced by running your signal cables too close to power cables. make sure to use a terminal on the end of the ground cable, that the cable itself isn't longer than 18", and that you have sanded through any clear coat/paint so that bare metal is exposed. you NEED bare metal for a good ground.
      how can it be that if everything is off?
      Thanks
      Michael
      Win 7 Pro 64bit, 4gb DDR2 Ram, q6600 Processor, Solid state drive & 7200 drive, Andrea mic, Sirius, DE HD Radio, Opus power supply, 10.4" touchscreen.
      1.)Orion 2500d Amp
      1.)Orion 15" h2 Sub
      1.)Orion 8004 Amp
      2.) Sets Orion Components - P-SERIES

      Comment


      • #4
        you're saying that everything is off...are you 100% sure? have you disconnected the amp from power? or have you removed the speaker wire form the amp? or have you removed the fuse from the amp?
        Jan Bennett
        FS: VW MKIV Bezel for 8" Lilliput - 95% Finished

        Please post on the forums! Chances are, someone else has or will have the same questions as you!

        Comment

        Working...
        X