Announcement

Collapse
No announcement yet.

"Noise "only from back connector

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • "Noise "only from back connector

    Yesterday I finally had the time to place my case there where I wanted (in the trunk)
    Last 3 weeks I was driving with the PC case on the passangers floor.
    Unitl yesterday every was running well. Sound was good without any problem.

    But now I have a really strange problem.

    I use a 4.1 PCI soundcard. The front speakers are connected to the front-out, and the back speakers to the rear-out put.
    If I connect the jack in the rearout-put I hear a very strange noise when the music is off.
    When the front jack is connected to thr front-output the sound is not here.
    Because I wanted to be shure the the problem came from the cables (maybe running to close to the power cables, I connected the front jack in to the rear out-put. Noise then came back
    If I connect the rear jack in to the front out-put noise is gone.

    So what I think is that the rear out-put conector is the problem.
    Because If it was one of the cables I would have this noise also when I connected the jack in the front-output.

    So this is the problem:

    frontjack in front out-put , no problem
    front jack in rear out-put, NOISE
    rear jack in front out-put, no problem
    rear jack in rear out-put , NOISE

    What could cause this NOISE.

    Case Is grounded through the M1-ATX powersupply. This one is connected to the ground of the car.

    Like I said, befaore I moved the case the problem wasn't there
    Gods right foot!!

    Renault Grand Espace 3.5 V6

  • #2
    Is there an onstar box or anything else in your trunk which might give off RF?
    8" Lilli TS
    MB896F Mini-ITX MB
    2GHZ Dothan 533MHz FSB CPU
    1GB SDRAM DDR2 533
    Seagate 300GB SATA150 HD
    ENGENIUS WiFi MINI-PCI CARD 802.11A B 400MW OUT
    Pioneer Slot Load SLIM DVDRW
    Bluetooth V2 USB 2 Dongle
    3COM BKP Cam

    Comment


    • #3
      In the back there is nothing close to the PC.
      Gods right foot!!

      Renault Grand Espace 3.5 V6

      Comment


      • #4
        I don't think its the connector. The only thing that changed was you moved where the PC was located. That means, I assume, you rerouted the wires when you moved the PC. Do you get the noise both when the engine is running AND when the engine is turned off?
        8" Lilli TS
        MB896F Mini-ITX MB
        2GHZ Dothan 533MHz FSB CPU
        1GB SDRAM DDR2 533
        Seagate 300GB SATA150 HD
        ENGENIUS WiFi MINI-PCI CARD 802.11A B 400MW OUT
        Pioneer Slot Load SLIM DVDRW
        Bluetooth V2 USB 2 Dongle
        3COM BKP Cam

        Comment


        • #5
          Yes, Both. Doesn't matter if the engines is on or off
          Gods right foot!!

          Renault Grand Espace 3.5 V6

          Comment


          • #6
            What is the brand and model number of the sound card?
            8" Lilli TS
            MB896F Mini-ITX MB
            2GHZ Dothan 533MHz FSB CPU
            1GB SDRAM DDR2 533
            Seagate 300GB SATA150 HD
            ENGENIUS WiFi MINI-PCI CARD 802.11A B 400MW OUT
            Pioneer Slot Load SLIM DVDRW
            Bluetooth V2 USB 2 Dongle
            3COM BKP Cam

            Comment


            • #7
              I'm assuiming you kept the powerline and signal lines serate, right?
              Renault Megane...the OEM look

              The Lost in Europe Ford Escort

              Comment


              • #8
                Could it be the ground of one of your cables is fubar'd?

                Are you sure you are using the output jack and not a line-in?
                List of front-ends/usefull apps
                XTroniC | XTroniC Direct

                Comment


                • #9
                  Originally posted by JC-S60
                  Could it be the ground of one of your cables is fubar'd?

                  Are you sure you are using the output jack and not a line-in?

                  I was thinking the same thing about the wrong jack. Thats why I asked what model sound card he had...
                  8" Lilli TS
                  MB896F Mini-ITX MB
                  2GHZ Dothan 533MHz FSB CPU
                  1GB SDRAM DDR2 533
                  Seagate 300GB SATA150 HD
                  ENGENIUS WiFi MINI-PCI CARD 802.11A B 400MW OUT
                  Pioneer Slot Load SLIM DVDRW
                  Bluetooth V2 USB 2 Dongle
                  3COM BKP Cam

                  Comment


                  • #10
                    Soundcard is a Sweex 4.1 . I use the black out-put as REAR one, and green as FRONT.

                    Cables are running next to each other.
                    If thats a problem why does the NOISE not come up when I connect the FRONT output only.
                    Thats why I want to find out if the proble lies somewhere else
                    Gods right foot!!

                    Renault Grand Espace 3.5 V6

                    Comment

                    Working...
                    X